Здравей Джамбазов,
както бях писал по-горе при мен симптомите са подобни, а именно:
На 29 г. съм 182 см. 81 кг.
От около 2 месеца чувствам бодежи и болки в дясно подребрие, но и малко по-надолу пак в дясно. Корема си го усещам подут също така. Урината е малко по-жълта като че ли от нормалното, а изпражненията светли и от време на време имам диария за по 1-2 дни (но не силна). Също така болката я усещам и в гърба на долу горе същите места. Отслабнах с близо 3-4 килограма последния месец.
Преди месец, даже ходих дори на невролог заради гърба, защото си мислех, че може да има проблем там - работя предимно на компютър и доста часове прекарвам на стол, като цяло няма много движение. Та невролога даже ме прати на ЯМР и кръвни изследвания, ЯМР-то беше ОК, а иначе излезе само нисък витамин Д3, закоето ми предписа витамини да пия, и малко упражнения за гърба и гелче за мазане. Та след 1 месец, гърба ми е Ок, но сега се позасилиха проблемите отпред.
Трябваше ми ивестно време да измисля на какъв доктор и къде да отида за тея неща, защото в момента не живея в България, а в Индия, но намерих хубава болница и да се надяваме добър доктор гастроентролог.
Та като отидох при него на преглед и му казах оплакванията ми, той ми направи мануален преглед, с натискания в областта на корема, и каза че вероятно е:
1.Irritable bowel syndrome
или
2.Паразити някакви (амеби, червейчета) - доколкото успях да разбера
Заради смяната на мястото (пътуванията между различните контитенти и различната среда и нещо от тоя род).
В Интерес на истината болките ми се появиха за пръв път докато си бях за 1 месец в България, няколко дни преди да тръгна обратно към Индия.
Доктора ми предписа хапове за тези червеи и подобни + една хранителна добавка Psyllium husk и ме прати за всеки случай на Ултразвук на целия корем.
Хаповете са: Zentel (съдържа Albendazole) и Satrogyl (съдържа satranidazole) - едва ли ги има в България точно същите
Докторката, която ми прави Ултразвук (тук всичко се прави от различни хора - тесни специалист), каза че всичко е Ок, но само черния дроб и се струвал не съвсем ок, ще цитирам точно написаното от нея заключение:
The liver is normal in size. It shows slightly decreased echogenicity. No focal lesion is seen. No intra hepatic biliary radicle dilatation seen.
....
IMPRESSION: Mildly reduced hepatic parenchymal echogenicity.
всички останали органи са Ок според нея.
Не можах изцяло да си го преведа.
На следващия ден, понеже бях притеснен веднага си записах час пак при гастроентролого да прегледа резултатите. Той каза, че това с черния дроб не означавало нищо, но за мое успокоение каза, че ще ми пусне пълно изследвание на чернодробните функции и Хепатит B и Хепацит C, за всеки случай.
Та после ще пиша за резултатите от кръвните изследвания.
При теб болките и бодежите само в областта на черния дроб ли са или имаш и по-надолу?
И въпрос към другите от форума: Дали според вас е възможно наистина моите оплаквания да се дължат на някакви се микроорганизми и/или червеи, които са ме нападнали?