Автор Тема:  Дискомфорт в дясното подребрие  (Прочетена 127572 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен plambon

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Дискомфорт в дясното подребрие
« Отговор #15 -: Февруари 29, 2012, 12:02:30 »
Здравей Джамбазов,

изчетох поста ти и ми се струва, че в момента имам много подобни симптоми като при теб.

Би ли споделил как се развиха нещата в твоя случай, какво се оказа в крайна сметка, надявам се вече всичко да е отминало и да си се върнал към нормалните си занимания.

Неактивен Dzhambazov

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 13
    • Профил
« Отговор #16 -: Март 01, 2012, 17:58:24 »
Здравей, има някакво развитие при мен. Продължавам да спазвам диетата си и да правя упражненията. Преди около 3 седмици приятел ми каза че се е схванал подобно на мен и има болки в гърба и си е записъл час за физиотерапефтичен масаж. Казах му да запише и мен естествено. Отидах доста скептично настроен. Процедурата продължи  два часа и четиридесет минути. Двадесет минути преди края при манипулация прешленът който ме болеше от година и половина изпука и освободи. След два дни болката в грубнака изчезна почти, теглещата когато опъвам рамото нагоре също е намаляла. Странното е че и тежеста в подбедрието е сякаш малко по добре. Има дни в които не я усещам. Правих още една процедура, но преди седмица при сутришната гимнастика при преминаване в поза за лицева опора при самото навеждане ме схвана дясната лопатка яко. Като прищипване, не можех да дишам, и голяма болка като се облегна на стол. Ходих веднага на невролог, защото болката беше много зле. Накара ме да легна, скочи ми няколко пъти на грабнака, предписа ми афламил и по живо по здраво. Не взех афламила заради дроба, отидах на физиотерапефта. Човека три часа се мъчи да го освободи, но не успя, само поотпусна болката и сядането и дишането стана възможно. Тук става интересно. На другия ден ми се запуши носа, заболя ме гърлото и гърдите и вдигнах температура. Характерни симптоми за грип. Почнах се с противогрипни лекарства, спрях гимнастиката и така една седмица до вчера когато вече болката в гърдите стана нетърпима и отидах на снимка и изследвания. Сега съм с наченки на пневмония и на антибиотик. Пуснах си обаче и билирубин и се оказа, че в момента е много в норма, в долната граница е. Но тежеста от дясно си остава. Чакам да се подобря и започвам отново да бягам защото тогава се чуствам най-добре. Болката в плешката изчезна тези дни сама, но дори и сега усещам тежест в дясното подбедрие. В следствие на хранителния режим, упражненията и седмицата грип съм и отслабнал. До момента лекарите не откриват защо ми тежи в тази област. Като оздравея предстои да взема решение с какво изследване да продължавам. Всякакви идей са добре дошли.

Неактивен eli13

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #17 -: Март 01, 2012, 19:46:57 »
Джамбазов, без да се стряскаш излишно - за всеки случай се провери за кучешка тения.
Тя не се хваща от кучета, а от замърсени вода, яйца или пък заразено месо за консумация.

Ето малко информация от уики :
Клинични признаци  : Echinococus granulosus най-често не се забелязва с години преди (случайни) прегледи да открият уголемените кисти. В белия дроб се откриват при рентегнови снимки, в черния дроб и далака чрез ехограф. Среща се също в тазовите кости, в бедрото или гърба.

Черен дроб  : При засягане на черния дроб може да се наблюдават коремни болки, уголемяване в областта на черния дроб, запушване на жлъчния канал

Бял дроб  : Заболелите от белодробен ехинокок в началото (около 2 години) нямат оплаквания. По-късно се явяват суха кашлица, болки или бодежи в гърдите, задух, а нерядко и кръвохрачене. Температурата е нормална. Характерно е, че общото състояние на болния се запазва. Боледуването може да продължи с години. Понякога настъпват тежки усложнения. Ценно средство за разпознаване е рентегновият преглед[29].

Далак  : Далакът може значително да се увеличи и да предизвика явления на притискане на съседните органи (задух, повръщане, запек)

Диагноза  : Рентгеново изследване. Ехинококовата киста при рентгеново изследване може да бъде единична или множествена. Представлява хомогенна сянка с кръгла или овална форма, която се очертава рязко на фона на поразения орган. При вдишване и издишване сянката в белия дроб се променя. Ако мехурът е спукан се получава хидроаерична сянка. Засенчванията наподобяват желатинозна маса с плътна структура. Ако инвазията е множествена е възможно да се промени положението на диафрагмата при засягане на бял или черен дроби нейните синхронни движения. При рентгеново изследване е нужно заболяването да се диференцира от тумори, абсцеси или туберкулоза.[30]

На мой приятел откриха тения на белите дробове и то доста наедряла, като направили рентгенова снимка на белите дробове, но не отпред, а отстрани, като заснели страните под повдигнатите ръце. Преди това нищо не излизало по рентгени и изследвания, а човекът започнал да кашля, да отслабва и други такива странни симптоми. При теб може и в черния дроб да е или пък в далака. Насочи се към сериозни специалисти - плумолози и гастроенетеролози с добра техника.
« Последна редакция: Март 01, 2012, 19:59:18 от eli13 »

Неактивен Dzhambazov

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #18 -: Март 02, 2012, 10:02:19 »
Кучешката и другите тении съм ги коментирал още в началото с лекарите. имал съм кучета които съм обезпаразитявал надлежно, аз самият съм луд на тема лична хигиена. Кожа по ръцете не ми остава от миене с препарати. Казват, че не виждат такова, а и се хващало и по кръвните изследвания. Имам две ехографа на коремни органи а вече имам и снимка на бял дроб на която нищо не се вижда освен тежък бронхит. Пия в момента антибиотик и пазя топлото за няколко дни. 

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #19 -: Март 02, 2012, 23:43:06 »
Ок, значи отпада. Но както писах по-горе, тя не се хваща от кучета, нито от мръсни ръце. А от замърсени вода, яйца и месо за консумация.
Ти къде проведе твоите изследвания?
Добре могат да те разнищят в Токуда - там знам, че действат съвместно лекарите от всички специалности и се получава добър синхрон. При теб точно това е необходимо.

Неактивен Dzhambazov

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #20 -: Март 03, 2012, 08:38:28 »
В града с най-калпавите лекари - Бургас.

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #21 -: Март 03, 2012, 14:28:43 »
Ела в София. Важно е. Става дума за здравето ти.

Неактивен svetlaT

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #22 -: Март 04, 2012, 18:11:27 »
Джамбазов, имам същия проблем, пиши има ли някакво развитие при теб. Вече 2 месеца съм така, обиколих 9 лекари.
« Последна редакция: Март 04, 2012, 19:25:47 от Радослав Русинов »

Неактивен Dzhambazov

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #23 -: Март 04, 2012, 19:27:24 »
Ако видите, последния пост е от преди дни. Днес бях на контрола за бронхита, още пет дни ще пия антибиотик, но това не е във връзка с предишните оплаквания. Разкажи тези 9 доктора какви са, какво са казали, и на теб ли билирубина ти е извън норма? Какво друго ти е извън норма? Правил ли си изследвания за хепатит?Дай малко подробности.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #24 -: Март 04, 2012, 19:29:52 »
Предлагам на Светла да разкаже историята си в отделна тема в този раздел, за да не се размива дискусията, свързана с твоите проблеми.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #25 -: Март 04, 2012, 20:28:06 »
Светла не остана особено впечатлена от горния ми пост, затова отделих поста и в нова тема в същия раздел: Болка и дискомфорт в дясното подребрие:pardon:

Поздрави,
Радо

Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен plambon

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #26 -: Март 08, 2012, 20:21:21 »
Здравей Джамбазов,

както бях писал по-горе при мен симптомите са подобни, а именно:

На 29 г. съм 182 см. 81 кг.

От около 2 месеца чувствам бодежи и болки в дясно подребрие, но и малко по-надолу пак в дясно. Корема си го усещам подут също така. Урината е малко по-жълта като че ли от нормалното, а изпражненията светли и от време на време имам диария за по 1-2 дни (но не силна). Също така болката я усещам и в гърба на долу горе същите места.  Отслабнах с близо 3-4 килограма последния месец.

Преди месец, даже ходих дори на невролог заради гърба, защото си мислех, че може да има проблем там - работя предимно на компютър и доста часове прекарвам на стол, като цяло няма много движение. Та невролога даже ме прати на ЯМР и кръвни изследвания, ЯМР-то  беше ОК, а иначе излезе само нисък витамин Д3, закоето ми предписа витамини да пия, и малко упражнения за гърба и гелче за мазане. Та след 1 месец, гърба ми е Ок, но сега се позасилиха проблемите отпред.

Трябваше ми ивестно време да измисля на какъв доктор и къде да отида за тея неща, защото в момента не живея в България, а в Индия, но намерих хубава болница и да се надяваме добър доктор гастроентролог.

Та като отидох при него на преглед и му казах оплакванията ми, той ми направи мануален преглед, с натискания в областта на корема, и каза че вероятно е:

1.Irritable bowel syndrome

или

2.Паразити някакви (амеби, червейчета) - доколкото успях да разбера

Заради смяната на мястото (пътуванията между различните контитенти и различната среда и нещо от тоя род).

В Интерес на истината болките ми се появиха за пръв път докато си бях за 1 месец в България, няколко дни преди да тръгна обратно към Индия.

Доктора ми предписа хапове за тези червеи и подобни + една хранителна добавка Psyllium husk и ме прати за всеки случай на Ултразвук на целия корем.

Хаповете са: Zentel (съдържа Albendazole) и Satrogyl (съдържа satranidazole) - едва ли ги има в България точно същите

Докторката, която ми прави Ултразвук (тук всичко се прави от различни хора - тесни специалист), каза че всичко е Ок, но само черния дроб и се струвал не съвсем ок, ще цитирам точно написаното от нея заключение:

The liver is normal in size. It shows slightly decreased echogenicity. No focal lesion is seen. No intra hepatic biliary radicle dilatation seen.
....

IMPRESSION: Mildly reduced hepatic parenchymal echogenicity.

всички останали органи са Ок според нея.

Не можах изцяло да си го преведа.

На следващия ден, понеже бях притеснен веднага си записах час пак при гастроентролого да прегледа резултатите. Той каза, че това с черния дроб не означавало нищо, но за мое успокоение каза, че ще ми пусне пълно изследвание на чернодробните функции и Хепатит B и Хепацит C, за всеки случай.

Та после ще пиша за резултатите от кръвните изследвания.

При теб болките и бодежите само в областта на черния дроб ли са или имаш и по-надолу?

И въпрос към другите от форума: Дали според вас е възможно наистина моите оплаквания да се дължат на някакви се микроорганизми и/или червеи, които са ме нападнали?

« Последна редакция: Март 08, 2012, 20:38:16 от plambon »

Неактивен proddy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 188
  • ЖИВИЯ човек може да се справи със всичко!
    • Профил
« Отговор #27 -: Март 09, 2012, 17:57:15 »
Според мен е напълно възможно, напоследък тия гадини доста се адаптираха към животните и яко си ни бастисват клетките. А са прекалено големи за левкоцитите и съвсем спокойно си живеят в организма ни.
Старт на лечението: 25 Ноември 2011 Хепатит Ц, генотип 3

Неактивен Dzhambazov

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #28 -: Март 09, 2012, 20:30:23 »
Имам оплаквания в момента под ребрата точно и понякога и долу около една педя под ребрата. В момента пия антибиотик поради много тежък бронхит. Незнам вече какво да мисля. От вчера започнах отново гимнастиката и по малко бягане. Започнах и да хапвам малко по недеетични неща, защото отслабнах доста според мен с тази строга хепатитна диета. Утре ще се наложи да поработя по тежка физическа работа цял ден и незнам как ще се чуствам след това. Иначе и аз основно работя на бюро зимата. При мен тежеста и бодежите са постоянни и няма значение дали седя, дали съм прав , дали шофирам и дали лежа. Последните изследвания на билирубина са в норма, имам опализация на урината, но са правени по време на острия бронхит когато бях най-зле след 5 дни с висока температура.

Неактивен plambon

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #29 -: Март 12, 2012, 07:55:52 »
При мен кръвните тестова излязоха, всичко изглежда ок, според референтните стойности
total protein      7.5 g/dl
Albumin         4.5 g/dl
Globulin              3.0 g/dl
A.G. ratio              1.5
Bilirubin (total)           0.5 mg/dl   
Bilirubin (direct)   0.1 mg/dl
Bilirubin (Indirect)   0.4 mg/dl

SGOT - AST      27  IU/L
SGPT - ALT      44  IU/L
Alkaline Phospatase   62  IU/L
Gamma Glatamyl Transferase   32 IU/L

HBsAG           NON - REACTIVE
HBsAG Test Value    0.05
*Comment: This test is performed on Immunodiagnostic system using immunometric technique

Hepatitis C Antibody, IgG (HCV IgG)    NON - REACTIVE
HCV, IgG Test Value    0.07
*Comment: This test is performed on Vitros Immunodiagnostic system using immunometric technique

Antibodies to HBs
Hepatitis B surface Antibody   0.02 mIU/mL - NON - REACTIVE

Вече 3-4 дни пия хаповете, които ми предписаха за червеи и други паразити - има подобрение и някои от симптомите изчезнаха: гадене, чувство за пълен стомах, цвета на изпражненията си е пак нормален.

Но все още имам някакви болки в подребрието и около пъпа и сега се чудя на какво може да се дължат и дали ще отшумят и те или не..

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007