Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Болки и парене в червата

(1/3) > >>

Силва:
     Здравейте! :) От година и половина имам здравословни проблеми и често се ровя за информация в нета. Не зная как, но в крана сметка, каквото и да търсех, винаги се озовавах във вашия форум. Много компетентни, изчерпателни и същевременно приветливи са коментарите тук и за това реших да се присъединя и аз, макар и да не съм с диагностициран хепатит. Предварително се извинявам и за дългия пост.
     Основните ми проблеми са не особено силните, но почти постоянни болки, тежест и подуване в корема и стомаха, парене в червата и болки в дясното и лявото подребрие. Също така, желязодефицитна анемия и често солен вкус в устата и рани по нея. Гастро и колоноскопиите показаха: Гастроезофагеален рефлукс, Херния, Гастрит, Колит, Дивертикулит, имах и полипи в стомаха и червата, които отстраниха още тогава /март 2011 г./. Тъй като симптомите продължиха и след това, си мисля, че може би имам проблеми с черен дроб, жлъчка, панкреас или тънки черва, въпреки, че многократно, дори и в спешните кабинети на Пирогов и Исул са ми казвали при ехографските прегледи, че нямам промяна в големината на тези ми органи. Прекалявала съм дълго време и с алкохол и с диети. Последните ми изследвания: GLUCm-5.97; ALB-46; TR-79; AST-17; ALT-12; BUN-4.3; CR-S-66; FE-4.0; HIV-отрицателен и HAV отрицателен.
     Моля да ми помогнете със съвет за избор на лекар и болница, работещи със здравната каса, където ако се наложи да постъпя за няколко дни за да ме изследват и разберат какво ми е. Заради полипите е необходимо да ми се направят профилактични колоно и гастроскопии, които искам ако може да съвместя с въпросния престой. Имам позната, която ми препоръчва д-р Балабанска, но от вашия форум разбрах, че тя е тесен специалист в чернодробните заболявания. Както между впрочем и повечето добри гастроентеролози, за които се пише в нета. Ако проблема ми е в черния дроб, ясно, но ако не е? Освен за нея, не съм чувала суперлативи за други гастроентеролози от болницата в която работи. Изобщо до колко един специалист по проблемите на черния дроб, може да ми помогне за болен панкреас например? От друга страна мисля, че във ВМА има по широк кръг от добри специалисти и ако се разбере, че проблема е от друго естество /примерно панкреас, жлъчка или тънки черва/, предполагам ще има възможност да ме поеме друг екип или лекар в същата болница. Чувала съм, че там всички са добри, но пък за тях нямам препоръки. Никой не искам да обидя, но просто не мога да продължавам да обикалям лекари до като намеря точния тесен специалист за мен.
     Не зная, може и да греша в представата си за развитието на нещата, но вече нямам нито нерви, нито пари, нито направления в излишък. Искам да разбера, какво ми е и да започна да се лекувам. Писна ми от болки, лекарства и всякаквите там маниполации, завършващи на „скопия”. За тази година и половина са ми правили 5 интервенции с пълна упойка, изпила съм 10 антибиотика и една торба с други лекарства, които, сигурна съм, затрудняват още повече, точно проблемните ми и без това органи.
     Осъзнавам, че моите проблеми, сравнение с вашите са нищожни и да се оплаквам точно на вас е меко казано нахално, но си го позволявам само защото вярвам, че именно хората ходили по мъките знаят верните пътища. Благодаря ви предварително и искрено ви желая успех в лечението и пълно оздравяване, колкото и невероятно да е.
     Поздрави, Силва.

Радослав Русинов:
Здравей, Силва!
Аз бих ти препоръчал доц. Кацаров от ВМА-София. Той е един от най-добрите гастроентеролози в България и доколкото имам представа, той не е тесен специалист точно и само в една подобласт на гастроентерологията. Занимава се с широк спектър заболявания и има точно този поглед, от който се нуждаеш - много добър диагностик със сериозни познания и практически опит в областта на гастроентерологията. Той не е чист хепатолог, а същевременно е много добър гастроентеролог.


Поздрави,
Радо

Rumi_:
Здравей Силва,
ако имаш болен панкреас трябва изследванията за алфа-амилаза и липаза в кръвта да са ти завишени. Правила ли си такива? Алфа- амилаза се изследва и в урина.
При болна жлъчка - билирубина трябва да е завишен. Маркери за хепатит - С и Б изследвала ли си?
Ако имаш такива, напиши ги във форума.

tita70:


           Здравей Силва.
           Напълно съм съгласна с Ради - насочи се към ВМА.Там има много добри специалисти точно за твоя букет от диагнози.
           От престоите си там съм чувала  добри отзиви за д-р Сираков,той е от екипа на доц.Кацаров и е гастроентеролог.
           Лично аз мисля,че всичките ти проблеми идват от стомаха и го твърдя понеже имам сходни на твоите оплаквания.
           Какво ти предписаха да пиеш за ГЕРБ и за желязодефицитната анемия?
         

Силва:
     Здравейте отново!
     Радо, и аз си мислех за доц. Кацаров, между другото. Четох мнението ти за него и коментарите и наистина мисля, че може да ми помогне. Не знам обаче кога бих се класирала за час при него. Смяташ ли, че и аз бих могла да отида при някой от екипа му, както ти си направил или за моя по комплексен случай ми препоръчваш само него? Ти казваш, че все пак и те са добри специалисти. Още в понеделник ще се обадя. Дано успея да запиша час възможно най скоро. Дали при тях ще е по лесен достъпа? Има ли значение при кой от тях да отида? Ще съм болнични още две седмици и някак ми се искаше да успея да приключа с това до тогава. По възможност де. :) Че и в работата не е удобно често да се отсъства.
     Руми, за съжаление не съм правила нито едно от изследванията за които пишеш, освен за билирубин и ми е в нормата. Четох за алфа-амилаза и липазата в нета, също и за хормона гастрин, четох и за още сума ти изследвания. Точно за това се надявам да вляза в болница, за да могат да се изследват всички вероятни причини.
     Тита, аз обаче не съм много убедена, че проблемите ми идват главно от стомаха. Например тази диагноза ГЕРБ, вярно, че гастроскопията я е показала, но не се ли характеризира с пареща болка в стомаха и по хранопровода? Мога да ти кажа, че почти никога не съм имала киселини. От друга страна лекарства, които са инхибитори на протонната помпа, като Нексиум, Улкопрол, Сопрал, Фамултран или Пантопразол, определено намаляват чувството за тежест, болките и някак подобряват състоянието ми. Спомням си, че и Креона ми влияеше добре. За желязодефицитната анемия пия Сорбифер Дуролес и Фолиева киселина. За съжаление обаче всичко е един безкраен кръговрат. Желязото дразни цялата храносмилателна система и влошава още повече състоянието ми. Няколко пъти се наложи да прекъсна лечението с него. От друга страна, ако не пия желязо и хапвам по леки храни, болките и тежестта затихват но анемията се засилва и започва едно такова стягане в сърцето. Сега например ме боли, но си пия желязото, защото ще ми изтече направлението при хематолога, а трябва на контролен преглед да отида. Не е една беля. :) Ще попитам и за д-р Сираков.
     Благодаря ви много за отговорите. :)
     Поздрави, Силва.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия