Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Диагноза без причинител, моля за мнение !

(1/6) > >>

pit1bg:
Здравейте на всички участници в този форум  :flowers:

Първо искам да отбележа че бях много приятно изненадан че имa такъв сайт посветен на коварното заболяване-хепатит но най-вече от компетентното мнение на хората които учавствуват в него. Аз се казвам Петър, на 45 години от град Пловдив с дете на 2.4 години. Доста статии и мнения от форума прочетох преди да се „престраша” и аз да напиша нещо което след много консулатции с все известни лекари в областта на гастрото, с които съм се консултирал така и до ден днешен освен баналната диагноза „стеатоза хепатитис” друго логично обяснение никой не ми дал на базата на следните изследвания:

Първо за да бъда по-лаконичен ще отбележа, че през далечната 1998 една сутрин когато се събудих и отидох до тоалетната, първото нещо което забелязах е че урината е по тъмна на цвят като бира. До този момент симптомите на хепатита не ми бяха познати. След консултация с позната лаборантка пи пусна изследвания, вклучително на HIV, B,C и чернодробни трансаминази АСАТ, АЛАТ, ГГТ и АлкФ от които само АЛАТ от норма 45 беше на 101.Съответно Anti-HBs (-); HbeAg (-); Anti-HBe (-); Anti-HBc (-). С две думи нито среща с вируса нито носител. Холестерол в норма, глукоза 5.2 горна граница но пак в норма.

След тези изследвания съответно отидох при д-р Борислав Драгомиров (гастро от Пловдив) който установи увеличение на черен дроб с 3-4 сантиметра. Нищо не ми беше предписано просто каза да спазвам диета известно време и това беше. Съответно ми направиха изследвания на имунен статус във ВМИ Пловдив и цялата имунна система беше объркана. Стойносите играеха от всякъде. Пак ме пратиха на изследване за HIV по метода на Илайза и пак (-). А иначе симптомите си иставаха същите: отпадналост осебенно сутрин, болки в ставите, появи се някякво „свистене” в ушите което и до сега си го имам но вече ми свикнах.

Някой път дори и чувство за недостиг на въздух. След една година около 2000 пък започнах да образувам и камъни в бъбреците, но те не ми създадоха големи проблеми защото се оказа че са „оратни” и организма ги саморазрушава и те се разпадат.
Най-големият проблем ми започна от пролетта на 2004 когато започнах да се чувствувам много отпаднал, пак проблеми със това свистене в ушите и най-вече АЛАТ отиде на 111 а АСАТ 56 над норма. Съответно на ехограф и на скенер черният дроб излизаше от 14-16 см – над норма.

Даже и заключението на лекарят който ми разчете скенера през Май,2004 беше „тежка стеатоза” или „начален стадий на цироза”. След това заключение вече си направих преглед и при прф Чернев, който пък изключи всички възможни вируси включително, ебщайн-бар, цитомегал и херпес. От тези два излезнаха (+)- Херпес и Цитомегал, но Б и Ц (-) на хепатита отрицателни както и антителата им.

След това ме приеха във ВМИ Пловдив за 3-4 дни където завеждащ лекар беше Венцислав Джурков (сегашният собственик на Евро хоспитал в Пловдив) и там ми вливаха разтвор – трансмитил и нещо друго след което в рамките на 15 дни АСАТ и АЛАТА вече бяха в норма, но симптомите останаха същите.
 
През Януари,2005 имах среща с прф Чернев от Александровска-СФ с цел постъпване за биопсия на дроба,но след консултация с позната в САЩ която работи като лекар ме посъветва да не е правятакава  понеже никъде не е откриван вируса на Хепатит и че дори да се установи степента на разрушение на черният дроб то няма да помогне да разберем причинителя за това. От 2004 до 2010 стойностите на трансаминазите бяха в нормата без да съм провеждал каквото и да е лечение, само Не употребявам алкохол.

При контрола на трансаиминазите през 2011 АЛАТА беше около 60 при норма 45, но тази година през Май,2012 когато отидох на фиброгастроскопия и ми откриха „хеликобактер пилори +++” след употреба на 2 антибиотика Клацид и Дуамокс с Влажил и Нексиум състоянието ми се влоши и то доста. Подуване на корема при малко храна и чувство за тежест, отпадналост и то доста. След направените изледвания на АЛАТ и АСАТ те бяха: АЛАТ-146; АСАТ-60,ГГТ-67. В момента съм на строга диета и на Трансмитил сутрин и вечер по 500мг и състоянието ми се стабилизира малко но не както трябва да се чувствувам като здрав човек.

Забравих да спомена че съм 182 на 98кг, не бих казал че съм с надноремно тегло, спрях и цигарите от лятото на 2011 и въпреки всичко няма отърване от „стеатозата”. Утре 12 Юни, имам среща с доц Кръстев тук в Пловдив, който идва определени дни в болницата на д-р Джурков за да преглежда пациенти с проблеми най-вече с черният дроб. Ще видя какво ще ми каже той, но не очаквам нещо по различно от прф Чернев.

Много бих се радвал на компетентно мнение от вас отколкото от господата „величия” в тази област защото вече имах преглед с прф Чернев и неговото мнение беше че причината е „херпеса” и „цитомегала” но аз все не мога да се съглася че тези вируси имат симптомите на „хепатитните”. Решил съм да започна отново с изследванията и каквото покажат.... :fight:

anita:
Здравей и добре дошъл във форума!
Благодаря за хубавите думи!

Много подробно си описал цялата история на проблема. Незнам какво мнение да изкажа по темата след като тук не сме специалисти, а само пациенти. Винаги съветваме обаче да се търси второ и трето мнение. Неща, които ти вече си направил.
Не споменаваш какви са стойностите на липидния профил. Предполагам, че щом нищо не пишеш за тях са в норма.
Сещам се за още един случай във форума за момче със стеатоза с неуточнена причина.
Дръж ни в течение как е минал прегледа при проф. Кръстев.
Пожелавам ти успех!

Орфей:
Здравей! И аз прочетох всичко, което си написал от карй до край, и аз не знам какво да кажа. Трябва може би да видиш и кои лекарства вредят силно на черния дроб и да ги избягваш занапред. Аз на твое място може би бих си направила и биопсията, просто за да знам как съм. Пиеш ли някакви добавки, които да помогнат? За херпеса и цитомегала съм чувала, че май си седят в кръвта и са нелечими... не знам, но  :fingerscrossed: и ще се радвам да напишеш какво ти е казал докторът.

eli13:
Много завързан случай.
Аз мога да препоръчам да се консултираш с доц.Антонов от Рилски-София. Неслучайно ни е любимец на всички - много компетентен, внимателен и загрижен.
Друг съвет не мога да дам.

Аника:

--- Цитат на: pit1bg в Юни 11, 2012, 22:47:03 ---...
Съответно ми направиха изследвания на имунен статус във ВМИ Пловдив и цялата имунна система беше объркана. Стойносите играеха от всякъде.
...

--- Край на цитат ---

Това значи ли, че си изследван за автоимунен хепатит и е отхвърлен?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия