Автор Тема:  Какво става? Помогнете!  (Прочетена 92773 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен dejavu7

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 23
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Какво става? Помогнете!
« Отговор #45 -: Януари 20, 2013, 15:11:55 »
Здравейте!Не съм писала скоро но покрай малкия не ми остава много време.Ще ходим към София в началото на март и бих искала да ми препоръчате добър гастроентернолог (добър диагностицик) и да ми кажете колко време преди това трябва да се обадя да си запиша час?И да попитам какво излседване се прави за окултен хепатит Ц ?
Вчера си правих изследвания,ще напиша някой неща и тези който не са в норма.
ALAT - 62 - над нормата
ASAT - 37 -  в норма
Аlcal. Phosphatase (ALP) - 100 - в норма
GGT - 36 - с 4 над нормата е
Общия и директен билирубин са в норма
Протромбиново време ми е в норма освен показателя към него INR  който е 1.07  а референтните стойности са от 2.0 - 3.5,4.0  тоест е под нормата .Не знам какво значи...
Другото което е НАД нормата е RDW-CV - 14.8 %  (не пише реф.ст-и а само че е над нормата) и MPV - 13,7 fl  (също няма реф.-ст-и само пише над норма) Не знам какво означава това завишение.
Асат и Алат се вижда ,че са спаднали...но какво значи това...не знам,определено не съм се успокоила защото четох ,че това май не значи нищо (при положение че бяха по 250 алат и сто и нещо асат) много съм объркана вече .
Ще се радвам ако коментирате по горните излседвания и да изкажете мнение...
Благодаря!
Поздрави : Ралица

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #46 -: Януари 20, 2013, 16:01:11 »
Рали здравей!
 Виж сега, за окултен и автоимунен хепатит изследванията са доста и при това - скъпи. По добре е щом успееш да си запишеш час за някой от специалистите в София, евентуално да постъпиш в отделение и те ако преценят ще ти ги назначат. Така могат да минат единствено по ЗК.
На мен са ми ги правили в Александровска болница, но имаше основание за това. Чернодробните ми ензими не спадаха продължителен период, дори и по време на интерфероново лечение.
Така както ти гледам ензимите ти нямаш окултен хепатит.

INR 1.07 - този показател също ти е в норма, а тази информация за него, която си дала е в случай на употреба на лекарствени средства за разреждане на кръвта. Така, че споко!
MPV - 13,7 fl          - е среден обем на тромбоцитите с ориентировъчни ст-ти      7,5 - 11,0
RDW-CV - 14.8 %  - е девиациация на еритроцитното р-ие със примерни ст-ти   11,6 - 13,7
Тези два показателя не се коментират поотделно и самостоятелно, а в съответствие с броя на тромбоцитите, еритроцитите, хематокрита, хемоглобина.
Ако при тях има проблем може да се изследва броя на ретикулоцити и морфологията на еритроцитите. Това е хубаво да се направи само в комбинация с изследвана ПКК.
За сега се ориентирай или към болница Токуда/д-р Балабанска, или към ВМА - доц. Кацаров, или към болница Ив. Рилски - проф. Антонов.
И по-малко тревоги ти пожелавам!
Ако има друго неясно, питай. Ще ти помогнем. :flowers:

Неактивен Rumi_

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #47 -: Януари 20, 2013, 19:28:39 »
Рали, имаш ЛС.

Неактивен dejavu7

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #48 -: Януари 20, 2013, 21:24:23 »
Да,писах ти :)
Ами аз вече съм правила изследвания за анти тела (за автоимунен хепатит) и бяха отрицателни,но като се зачетох отново в статията за автоимунния хепатит видях ,че  микрозомални антитела-1 (LKM-1)  не съм правила...това са за хепатит втори тип... и дори не намерих лаборатория която да прави това изследване...
Моля се само автоимунен хепатит да не е...вирусен хепатит бих го приела по спокойно...дори и Болеста на Уилсон ми се вижда по добрия вариант...от автоимунния.
А защо да нямам окултен хапатит Ц ?Прочетох мнения на хора които са с хроничен Ц хепатит и ензимите им не са много високи,а и моите пред 2-3 месеца бяха доста високи (в началото на темата съм написала подробности).
И мога ли да постъпя в болница за диагностициране по мое желание?И дали ще ми правят биобсия или ще се размина само с изследвания?
Поздрави : Ралица

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #49 -: Януари 20, 2013, 22:05:26 »
Рали, първо звънкаш на болницата, в която работи избраният от теб специалист /по възможност гледай да е от тези, които сме ти посочили/. Питаш за прием с направление и чак след това отиваш да си вземеш направлението, защото с направление ако си - чакаш доста. Иначе за платен преглед /около 35-40 лева/ може да те приемат и след седмица. При въпросния лекар ще си занесеш всички изследвания и ще обясниш проблема и опасенията си. Той най-добре ще те насочи и ще ти обясни. Доказването на окултен хепатит не се прави с обичайните изследвания, така че наистина с хепатолог трябва да се консултираш. Между другото в този сайт има инфо за окултния С хепатит.
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1474.msg15849#msg15849
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен dejavu7

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #50 -: Януари 21, 2013, 00:09:22 »
Мисля ,че си избрах д-р Балабанска... от тези който ми изброи Руми...бях решила да отида при доц.Кацаров ,но случайно попаднах на една статия за болницата и за него мисля и се отказах...но тази докторка дали е добра с диагнозите?Тъй като моя случай е по сложен явно...Ще се радвам ако и Радо се включи с мнение,някъде бях прочела мисля негово мнение за лекар ,че е добър диагнозтицик...но за кого ставаше дума забравих :ashamed2:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
« Отговор #51 -: Януари 21, 2013, 11:06:48 »
Здравей, Рали,
Според мен ти трябва гастроентеролог, който е много добър диагностик. Такъв е доц. Кацаров от ВМА-София, препоръчвам ти да си запишеш час за преглед при него. Знам, че сигурно ще ти е доста трудно и сложно да дойдеш до София, но ти вече си опитала всякакви други варианти, които не са помогнали.

Поздрави,
Радо

В темата ти по-назад е, много просто. Балабанска също е добър вариант, аз съм при нея.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен qiqi

• Публикации: 845
    • Профил
« Отговор #52 -: Януари 25, 2013, 18:43:56 »
За Кацаров има доста противоречиви мнения.....За Балабанска има доста добриотзиви .Аз  се лекувах при проф.Антонов и ти го препоръчвам.

Неактивен dejavu7

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #53 -: Януари 26, 2013, 11:50:51 »
Не е ли странно ,че билирубина и алкалната фосфата не са завишени ?Това има ли някакво значение за диагнозата?На всички хора с вирусни хепатити ли се завишават?Ох нямам търпение вече да имам диагноза и да се свършва!!!Сега съм по притеснена като не знам какво ми е...!Дали е възможно да  нещо от секциото (операцията или пълната упойка)?Временно?Въпреки че минаха почти 6 месеца от тогава...
п.с.Бихте ли ми дали телефон за записване за час при проф.Антонов и д-р Балабанска,все още се колебая при кого да ида,а ще ходя към София в началото на март, от сега ли трябва да звънна за час?Благодаря!
поздрави: Рали

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007