Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Какво става? Помогнете!

<< < (10/11) > >>

dejavu7:
Здравейте!Не съм писала скоро но покрай малкия не ми остава много време.Ще ходим към София в началото на март и бих искала да ми препоръчате добър гастроентернолог (добър диагностицик) и да ми кажете колко време преди това трябва да се обадя да си запиша час?И да попитам какво излседване се прави за окултен хепатит Ц ?
Вчера си правих изследвания,ще напиша някой неща и тези който не са в норма.
ALAT - 62 - над нормата
ASAT - 37 -  в норма
Аlcal. Phosphatase (ALP) - 100 - в норма
GGT - 36 - с 4 над нормата е
Общия и директен билирубин са в норма
Протромбиново време ми е в норма освен показателя към него INR  който е 1.07  а референтните стойности са от 2.0 - 3.5,4.0  тоест е под нормата .Не знам какво значи...
Другото което е НАД нормата е RDW-CV - 14.8 %  (не пише реф.ст-и а само че е над нормата) и MPV - 13,7 fl  (също няма реф.-ст-и само пише над норма) Не знам какво означава това завишение.
Асат и Алат се вижда ,че са спаднали...но какво значи това...не знам,определено не съм се успокоила защото четох ,че това май не значи нищо (при положение че бяха по 250 алат и сто и нещо асат) много съм объркана вече .
Ще се радвам ако коментирате по горните излседвания и да изкажете мнение...
Благодаря!
Поздрави : Ралица

Rumi_:
Рали здравей!
 Виж сега, за окултен и автоимунен хепатит изследванията са доста и при това - скъпи. По добре е щом успееш да си запишеш час за някой от специалистите в София, евентуално да постъпиш в отделение и те ако преценят ще ти ги назначат. Така могат да минат единствено по ЗК.
На мен са ми ги правили в Александровска болница, но имаше основание за това. Чернодробните ми ензими не спадаха продължителен период, дори и по време на интерфероново лечение.
Така както ти гледам ензимите ти нямаш окултен хепатит.

INR 1.07 - този показател също ти е в норма, а тази информация за него, която си дала е в случай на употреба на лекарствени средства за разреждане на кръвта. Така, че споко!
MPV - 13,7 fl          - е среден обем на тромбоцитите с ориентировъчни ст-ти      7,5 - 11,0
RDW-CV - 14.8 %  - е девиациация на еритроцитното р-ие със примерни ст-ти   11,6 - 13,7
Тези два показателя не се коментират поотделно и самостоятелно, а в съответствие с броя на тромбоцитите, еритроцитите, хематокрита, хемоглобина.
Ако при тях има проблем може да се изследва броя на ретикулоцити и морфологията на еритроцитите. Това е хубаво да се направи само в комбинация с изследвана ПКК.
За сега се ориентирай или към болница Токуда/д-р Балабанска, или към ВМА - доц. Кацаров, или към болница Ив. Рилски - проф. Антонов.
И по-малко тревоги ти пожелавам!
Ако има друго неясно, питай. Ще ти помогнем. :flowers:

Rumi_:
Рали, имаш ЛС.

dejavu7:
Да,писах ти :)
Ами аз вече съм правила изследвания за анти тела (за автоимунен хепатит) и бяха отрицателни,но като се зачетох отново в статията за автоимунния хепатит видях ,че  микрозомални антитела-1 (LKM-1)  не съм правила...това са за хепатит втори тип... и дори не намерих лаборатория която да прави това изследване...
Моля се само автоимунен хепатит да не е...вирусен хепатит бих го приела по спокойно...дори и Болеста на Уилсон ми се вижда по добрия вариант...от автоимунния.
А защо да нямам окултен хапатит Ц ?Прочетох мнения на хора които са с хроничен Ц хепатит и ензимите им не са много високи,а и моите пред 2-3 месеца бяха доста високи (в началото на темата съм написала подробности).
И мога ли да постъпя в болница за диагностициране по мое желание?И дали ще ми правят биобсия или ще се размина само с изследвания?
Поздрави : Ралица

Лорей:
Рали, първо звънкаш на болницата, в която работи избраният от теб специалист /по възможност гледай да е от тези, които сме ти посочили/. Питаш за прием с направление и чак след това отиваш да си вземеш направлението, защото с направление ако си - чакаш доста. Иначе за платен преглед /около 35-40 лева/ може да те приемат и след седмица. При въпросния лекар ще си занесеш всички изследвания и ще обясниш проблема и опасенията си. Той най-добре ще те насочи и ще ти обясни. Доказването на окултен хепатит не се прави с обичайните изследвания, така че наистина с хепатолог трябва да се консултираш. Между другото в този сайт има инфо за окултния С хепатит.
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1474.msg15849#msg15849

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия