Анкета

Какви хепатопротектори вземате?

Карсил
41 (30.1%)
Хепкарсил
4 (2.9%)
Легалон
32 (23.5%)
Трансметил
36 (26.5%)
Друг
23 (16.9%)

Общ брой гласове: 134

Автор Тема:  Хепатопротектори - Карсил, Легалон, Трансметил....  (Прочетена 262424 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ivanov_km

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Хепатопротектори - Карсил, Легалон, Трансметил....
« Отговор #90 -: Януари 20, 2015, 22:26:59 »
Ами за период от месец направих няколко изследвания, които дадоха следните резултати:
АСАТ 39, АЛАТ 96, ГГТ 16
АСАТ 33, АЛАТ 59, ГГТ 15
АСАТ 31 АЛАТ 69, ГГТ 18
АСАТ 31, АЛАТ 98, ГГТ 17

Черния дроб е с нормални размери и стриктура, всички др. кръвни резултати са ми перфектни. Последният доктор който ме гледа ми каза, че няма нищо притеснително в тези резултати в предвид отрицателните резултати за хепатитите, размерите и структурата на черния дроб от ехографията и перфектните кръвни изследвания. През последните два месеца съм много натоварен служебно  и допълнително бях обременен и с допълнителни др. товари. Лекарят ме посъветва да забравя за поне два месеца за изследвания и да пия Есенциале форте по 1 капсула сутрин и вечер и да не пия алкохол (аз по принцип не пия) и след два месеца да направим нови изследвания. Аз понеже се поинтересувах за хипопротекторите и сам си допълних към предписаното и Карзила, който да подпомага малко Есенцилале фортето, като по този начин да ускоря пречистването на дроба. Сега не искам да ходя при лекарят и да го питам дали е допустимо комбинацията на тези два медикамента, защото предполагам няма да бъде доволен. За това попитах тук възможно ли е да комбинирам двата медикамента по по-горе описаната схема.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #91 -: Януари 20, 2015, 22:47:20 »
Здравей,

Алат-а ти е 3 пъти над горна граница, което си налага определено хепатопротектори. Според мен няма смисъл от Карзил, започни само на Есенциале и виж след 1-2 м. какви ще са резултатите. Това, че нямаш хепатит В, не означава че не си застрашен, така че те съветвам да се сложиш ваксина.

Успех и се надявам да раздвижването на ензимите да е само от стрес, без сериозни причини :)
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ivanov_km

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
« Отговор #92 -: Януари 20, 2015, 23:07:29 »
Ами АЛАТ според различните лаборатории за мъж на моята възраст трябва да е от 40 до 56 единици и според това аз съм някъде около 1 до 1,2 пъти над референтната граница. Да зная, че трябва да пия хипопротектори и Есенциале форте е такъв медикамент, како и Карзила и двата водят до понижаване на ензимите и подпомага дейността на черният дроб, като постигат това по различни начини. Карзила не е чак толкова скъп и с прием на две хапчета на ден ще ми стигне за 15 дни. Основният ми въпрос е дали комбинацията на тези два медикамента е удачна и дали приемайки ги заедно не правя по лошо. По принцип предписват ли се да се приемат заедно (в комбинация)?
Да поясна, че съм с извадена жлъчка и билирубина в кръвта ми е в норма също.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #93 -: Януари 20, 2015, 23:52:15 »
Българските лаборатории работят с прекалено завишени горни граници. ПО световен стандарт и по мнение на гастроентеролозите, нормалните нива на АЛАТ са около 20-30.
Да, можеш да ги комбинираш, няма проблем, както решиш, но аз лично смятам че е излишно, Карзил не е кой знае какъв препарат.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен vbdasc

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Добър ден. Извинявам се ако този въпрос е вече задаван, но аз не успях да го открия. На съпругата ми беше изписан ТрансМетил и той и действа добре, но тя трябва да го пие дълго време и това е свързано с доста сериозни разходи. Дали е безопасно да го заменя със "SAM-e", който е със същата активна субстанция? Някой пил ли е "SAM-e" и какви са мненията за него? Благодаря.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
и аз съм на Трансметил,пила съм всички други медикаменти,но само с Трансметил показателите ми са в норма
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007