Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Синът ми е на 10г с чернодробни проблеми без диагноза-препоръчайте ми специалист

(1/2) > >>

ddnas:
Здравейте,

Регистрирах се във форума, за да помоля да ме насочите към специалист в България или чужбина.

Синът ми е на 10 год., а проблемите ни започнаха преди 2 години, когато през август 2011 получи уртикариален обрив, стомашни и мускулно-ставни болки, повръщане, температура. Клиничната картина напомняше ревматологично заболяване и влязохме в Ревматология в Педиатрична болница в София. Направени бяха буквално всякакви изследвания. Всички те, с изключение на Парвовирус 19 бяха отрицателни. За 20 дни АСАТ се промени от 45 на 129, а АЛАТ от 26 на 97. Месец по-късно влязохме в Гастроентерология на детската болница за гастроскопия - нищо специфично. Тук АСАТ е 148, АЛАТ 128. Тези стойностти персистираха с леки отклонения до август 2012, когато АСАТ 91.55, АЛАТ - 302. Отидохме в Токуда при д-р Лазарова - отново всякакви изследвания - без диагноза. АСАТ и АЛАТ останаха високи и през юли тази година правихме чернодробна биопсия. Заключението е - стеатозен хепатит - минахме на диета, активно движение. Преди една седмица - АСАТ 282, АЛАТ 679. В момента сме в Токуда. Отново търсим причините за състоянието, но за сега без резултат.

Вярвам, че д-р Лазарова е добър специалист и мисля, че прави каквото зависи от нея. Бих искала все пак да ви помоля да ме насочите към втори специалист в България или лечебно заведение в чужбина, където да се опитаме да намерим отговор на въпросите за състоянието на детето, които ни тормозят вече повече от 2 години.

Благодаря!

Mиро:
Здравей,аз се лекувах в Токуда от хепатит Ц.Лекуващ лекар ми беше д-р Балабанска.Много добър специалист хепатолог и човек.Според мен ако се обърнеш към нея няма да сгрешиш,ще ви изслуша внимателно,ще ви обясни всичко каквото ви интерисува.
Също така и проф.Антонов от ''Св.Иван Рилски''.Но така или иначе сте в Токуда,обърнете се ако искате към д-р Балабанска.Вътрешно отделение,мисля че беше на 7 етаж.Успех.

ddnas:
Благодаря ти за отговора, Миро!

Всъщност нужен ни е добър диагностик, т.к. ситуацията пти нас е доста комплицирана доколкото мога да преценя като неспециалист.

Силвана Лесидренска:
Здравей,

и двамата лекари са чудесни диагностици ( и хора, което е изключително важно) и може би е вариант да ги посетите. Координатите им ги има тук:

http://www.hepactive.org/content/articles/treatment/treatment_hospitals

ddnas:
Благодаря, Силвана!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия