Автор Тема:  Хормонална стимулация преди инвитро при хроничен хепатит  (Прочетена 8969 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vanessa12

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте, искам да попитам може ли да ми навреди по някакъв начин стимулациията с хормонални лекарства, инжекции и т.н които се прилагат преди процедура инвитро. Аз съм вирусен хепатит В   и се притеснявам относно възможността да се активира вируса от евентуална хормонална стимулация. Ще бъда благодарна, ако някой се включи с отговор!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Здравей Ванеса,

като цяло тези препарати са токсични за черния дроб и ако той не е в добро състояние, може да се увреди допълнително.
Моля те, припомни ни с какъв резултат от биопсията, активност и фиброза си? Какви препарати точно ще приемаш?
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен vanessa12

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравей, Силвана!
Изследванията, които имам от Лаборатория Писанец са
HBsAg 7037-положителен
Аnti HBs <2.00-отрицател
Anti HBc IgM 0.04-отрицателен
HBe Ag 0.052 - отрицателен
Anti HBe 0.003 -положителен
HBV DNA25
В IU/ml 5 187/3.7 log 10
В copies/ml 23 341/4.3 log 10
АСАТ и Алат последно са съответно 15 и 17. Другите показатели са в норма с изключение,че Имам леко завишен холестерол-незнам има ли връзка с хепатита..
Не приемам никакви лекарства за хепатита конкретно, сега пия само витамини, хранителни добавки и л тирокс (заради завишени МАТ)- вероятно и те увреждат по някакъв начин черния дроб.. Какви други изследвания би било добре да си правя за да следя състоянието си..

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравей Ванеса,
имаш ли правена чернодробна биопсия?
Без да се знае реално състоянието на черния дроб, аз не бих те съветвала да започваш стимулация за процедура!
Казваш, че другите показатели са в норма.
Направени са ПКК и биохимия (глюкоза, общ белтък, албумин, креатин, урея, общ и директен билирубин, асат, алат, ггт, алкална фосфатаза) и коагулационнен профил. Ако тези изследвания си правила и са в норма е чудесно  :smile:
Все пак, имай предвид, че най-ясна картина се получава от биопсията. Ако имаш скоро правена такава, сподели  :smile:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен vanessa12

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Да, Аника тези показатели са в норма за сега. Не ми е предложена биопсия. Чета нещо за фибро тест и фиброскан, те къде се правят и няма ли да дадат също реална представа  за състоянието на черния дроб, може ли да ми обясните..

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Да, може да си направиш фиброскан, препоръчвам ти д-р Балабанска в Токуда, но имай предвид, че не се покрива от ЗК. Струва 150 лв.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007