Автор Тема:  Хроничен хепатит и работа в лаборатория  (Прочетена 3993 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 110
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Здравейте  :smile:

Сравнително скоро започнах работа в лаборатория. Докато се зарадвам и започнах да се притеснявам дали няма да си навредя. Няма много отрови, но все пак се работи с химикали, няма как да не вдишаш нещо. Толкова бях ентусиазирана, че изобщо не се замислих предварително. Сега се чувствам като в небрано лозе

Аз съм с хроничен хепатит С, фиброза 0-1 установена с фиброскан. На 2 пъти асат и алат ми бяха леко завишени, но последно лятото бяха в норма. От както съм в лабораторията не съм правила изследвания.

Иска ми се да обсъдим моята и подобни ситуации. Смятате ли, че трябва да си търся друга работа. Вие сменихте ли работата си, ако тя е била рискова за хепатитно болни?

В работата ми не знаят за болестта ми и не бих искала да узнават. Това означава, че нямам довод да искам преназначаване на друга позиция. Остава варианта да си търся работа на друго място, но знаете че да си намериш прилична работа не е никак лесно.

Задачка-закачка  :write:

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Хроничен хепатит и работа в лаборатория
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2016, 19:29:30 »
Здравей,

изборът дали да споделиш на работното си място, че си носител на хепатит  е изцяло твой.

Аз лично никога не съм крил това пред приятели или на работа. Не считам тази болест за нещо което ни прави по малко хора или би довело до подигравки и презрение. А ако някой го направи си е негова отговорност, защото съдбата има странно чувство за хумор.  :smile:

Работата с химикали със сигурност не е полезна за черния дроб. Същото важи и за тежкият физически труд. Изборът пак е твой. Хубава заплата с химикали който вредят на здравето или по ниска заплата без заплаха за здравето.  :smile:

Всичко е комплексно - изборът е твой и със сигурност няма еднозначен отговор.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 110
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Хроничен хепатит и работа в лаборатория
« Отговор #2 -: Декември 05, 2016, 22:55:04 »
Благодаря за включването Преслав  :smile:

Нямах възможност да пиша тези дни. Като, че ли очаквах подобен отговор, но то няма и как да е различен. Искаше ми се повече хора да се включат в разговора. Хей така, да си поговоря със себеподобни  :smile:
Здравето е най-важно, но не лесно и да намериш относително сигурна работа. Заплатата не бих казала, че е чак хубава, но бива. А и като единствен родител на детето си нямам право да капризнича. Трябва да се работи и това е положението  :smile:
Колкото до споделянето за хепатита, по-скоро не искам да бъда съжалявана или да злорадстват зад гърба ми. Последните години, като че ли се разочаровах малко от човешкия вид. Хора има, но човеците са малко :sad3:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007