Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Неразгадан проблем с черния дроб

(1/5) > >>

ivan9377:
Здравейте! От около 7-8 месеца имам проблеми с черния дроб завишени асат алат ггт и ц реактивен протеин през тези месеци съм пил хепапротектори като трансметил, хепасейв, карсил за кратко спадаха ензимите като след това пак се покачваха ходил съм на гастро като ме е гледал 5-6 пъти на ехограф и там няма никави промени всичко е наред пускал съм два пъти за хепатити А Б и С и там отрицателни като цяло оплакванията са ми най вече болка в гърба при движение и рядко подежи отпред та ако някои има сходен проблем ако може да се вкл в темата защото вече съм много отчаян като не минава...Ще постна и няколко изследвания които намеря стоиностите на алат са ми най високи но наи много са били 103

това са последните изследвания от днес

Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
АСАТ(GOT,AsAT)      41.31   U/I   2 - 40
АЛАТ(GPT, ALAT)      82.49   U/l   2 - 40
ГГТ (GGT)      75.90   U/l   2 - 45
Имунология
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
С- реактивен протеин (CRP)      16/+/ ПОЛОЖИТЕЛЕН   mg/l   0 - 6

Други няма смисъл да поствам защото спадат и се качват най малко алат е бил 68 ггт също 68 и един път ц реактивния протеин беше почти в норма 7 но за толкова време не е спаднал точно в нормата. Надявам се на се вкл хора в темата.

Силвана Лесидренска:
Има много други заболявания на черния дроб,които могат да са причина за завишените стойности. Уилсън, автоимунен, неалкохолен стетохепатит и т.н.

При кой гастроентеролог си бил?

ivan9377:
В Пловдив при доктор Димитър Бояджиев забравих да спомена пускал съм и за автоимунен хепатит отрицателно е и на ехограф не се виждаше омазняване на дроба от извесно време ми е по тъмна урината но може да не приемам достатъчно течности и апетита от един месец хич го няма . Забравих да спомена че последния преглед ми беше преди 20 дена и ми каза да хепасейв и да отида чак на есен ,но не знам какво да правя ,защото от последния прегледа алат беше 68 ,а сега 82

Силвана Лесидренска:
Второ мнение при друг лекар.
За двойно завишените стойности има причина, така че тя трябва да се намери.

ivan9377:
Ако тук в Пловдив не намерят причината да се насоча ли към София?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия