Здравейте,
Пуснах си днес изследвания в лаборатория Рамус, като освен пълния разширен пакет добавих и феритин, който обаче ще излезе до няколко дена, защото се пращал в София. Сега видях, че трябвало други да пусна - ЖСК, но съм ги забравил.
Явно ще се пускат пак.
Исках да кача резултатите във форума, но май ще е сложно, така че ги качвам да се видят тук:
https://imgur.com/a/LvuvZr3Всъщност първо добрите новини: всички свързани с черния дроб са ми окей, като само АЛАТ-а малко ме притеснява, защото е 42, но толкова беше и последно. Надявах се да спадне още, но уви. Води се в нормата, която на различни места е различна, но съм чел, че се приема за здравословно да е под 30.
Все пак излиза, че дробът ми засега уж е окей.
Казвам уж, защото желязото се е вдигнало още малко и вече е 33, но 2019 ми беше стигнало до 35, само че при изследванията от Токуда, а не в Рамус, като това беше преди лечението за хеп.Ц.
Ще видите и че са ми повишени лимфоцитите, като за първи път освен като проценти са ми дали и повишение на общ. брой. При справки с предни изследвания, се оказа, че винаги са били около тази стойност, но в Токуда горната граница беше 4,1, а в Рамус по-рано беше 3,8 с което се успокоявах. Така съм от доста години насам, Джипито не ми обръщаше внимание, казваше, че е от цигарите, а като ми откриха хепатита, четох че доста често лифомни проблеми могат да се появят при болни с хеп.ц. Аз се успокоявах, че след лечението ще се оправят нещата, че е заради постоянната борба на тялото с инфекцията, но уви промяна няма. Също така мислех, че релативното не е толкова важно, а само общия брой...
По-притеснителното, което за мен е напълно ново е повишения калций. Четох, че е доста опасно и може да има връзка с тумори, лимфоми и какво ли не - вкл. и разни проблеми с щитовидната жлеза.
Последно ми е изследване на калций преди 2 години преди лечението когато пак бях пускал пълен пакет от Рамус, но в Токуда нямам такова изследване. Та преди 2 години беше 2,59 а сега 2,95... силно се надявам да е техническа грешка, чувал съм доста такива за рамус, но надали. Ще трябва като ходя пак да пусна и някакво йонизирано калций изследване.
Четох че това може да причини и бъбречни проблеми, а дали заради жаждата и че пия доста вода, но като гледам изследванията, май всичко е окей там...
Като стана дума за щитовидна жлеза, имах доста симптоми на хиперфункция преди лечението, които що годе бяха отшумели. Като се започне от жаждата и честото уриниране, до свръх потене и непоносимост към топлина.
Само че взех да чета, че може да е и от самия калций, или пък автоимунно от типа на Сьогрен.
Доста неща ми се връзват и с последното, като самата жажда и сухота в очи и уста бяха свръхзасилени при първото хапче от лекарството против хеп.ц. и продължиха точно до края на лечението.
Сега от няколко дена пак имам такива проблеми.
И направо съм много объркан не знам откъде да започна да търся проблемите, с хормоните ли да изследвам, противотуморни ли да пускам, желязото ли да точа и какъв е проблема ми.
Вярно ядях и доста кашкавал напоследък, а проблемите със сухата уста май са пак индуцирани от добавки, пих чат пат хепа мерц, Кю10+вит.б, вит.ц на ампули, но това, защото отново се чувствах на моменти все уморен и т.н.
Просто моля за съвет какво точно да изследвам и към какви специалисти да се обърна, в провинцията съм, има ковид и какво ли не - не ми се ще да обикалям по болници без да имам по-конкретни изследвания.
Чудя се дали и има смисъл да ходя да ме гледат на ехограф и фиброскан за някакви чернодробни проблеми. Начел съм се и по чужди форуми за разни страшни неща, след лечение с новите лекарства, но пак с неясни произходи... и по-добре да не навлизам в подробности.
И дали изобщо някъде точат кръв при хора с повишено желязо. Ще изчакам феритина и ще пускам пак след седмица две да видя как е калция - спирам кашкавала засега.