Автор Тема:  Озонотерапия - има ли ефект?  (Прочетена 58798 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен jabber

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 18
    • Профил
Re: Озонотерапия - има ли ефект?
« Отговор #15 -: Септември 17, 2008, 18:43:37 »
Здравейте, вече съм на 20-та процедура с озон ... след 10-тата си правих маркери, но за съжаление вируса на Хепатит Б все още бе с мен. Въпреки това ефекта на озонотерапията е поразителен. След първите няколко процедури се чувствах по-жив и енергечен от всякога, малко отслабнах, но това е нормално при озониране. Смятам да продължа и да си направя пълния курс препоръчан в руската литература. Освен това имам и два нови алтернативни метода, за които ще споделя в отделни теми. Още не съм ги пробвал. Скоро ще си правя ПСР и ако гадината продължава да се множи почвам масова атака  :carate:

Неактивен papina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 50
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #16 -: Септември 17, 2008, 22:32:00 »
Здравей,

тази терапия ми се струва, че ще има по-добър ефект в комбинация с друго лечение, но сама по себе си, надали ще излекува хепатита. Все пак ти пожелавам успех и кой знае може и да се получи :congrats:

Неактивен jabber

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #17 -: Септември 18, 2008, 08:28:06 »
Здрасти, аз си вземам Ламивудин и като допълннение си правя озонотерапия. Но в литературата има описани случай на изчезване на вируса само след озониране!

Неактивен tania

• Немедицинско лице
  • Публикации: 93
  • близка на болен от хеп.
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #18 -: Септември 18, 2008, 08:41:33 »
Здравей, поздравления за това, че полагаш всякакви усилия за борба с вируса. Би ли споделил къде правиш озонотерапията и как се провеждат процедулите - на какъв период! Много съм заинтригувана!!

Неактивен jabber

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #19 -: Септември 18, 2008, 11:23:34 »
Мерси, озонирането си го правя в кабинета на д-р Анка Христова в ж.к. Младост 1, тел. 9740732, 0888958486. Трябва сериозна мобилизация за да се справи човек с подобен проблем. Не бива до позволяваме на отчаянието да ни обземе.

Неактивен jabber

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Пробвахте ли озонотерапия? Ако черния дроб не е в добра форма (има фиброза, увеличен е и т.н) Ви съветвам да направите няколко процедури с озон. В Германия и Русия озонирането се прилага паралелно със Зефикс-а. При мен има доста добър ефект.

Неактивен jabber

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #21 -: Ноември 15, 2008, 16:02:08 »
Здравейте, вече няколко месеца съм на озониране и трябва да кажа, че се чувствам доста добре. На ехографския образ черния ми дроб е с нормален цвят, няма данни за фиброза, входната вена на органа е с нормален размер, трансеминазите ми са в норма. Преди да започна озонирането черният ми дроб беше с доказана фиброза, беше по-светъл на ехографския образ, входната вена беше разширена, трансеминазите бяха увеличени. Трябва до допълня, че същевременно вземам Зефикс.

Неактивен danihaleva

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 438
    • Профил
Как точно ти правят озонотерапията и как разбра ,че точно тя ти помага.Вкъщи имам апарат с озон,но не съм сигурна,че това е метода за който казваш.Разкажи ни.
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен tania

• Немедицинско лице
  • Публикации: 93
  • близка на болен от хеп.
    • Профил
наистина, разкажи какво представлява озонотерапията, колко време ти отнема и т.н.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #24 -: Ноември 17, 2008, 10:08:28 »
Искам да уточня, че фиброзата в България се установява единствено и само с чернодробна биопсия. А говоренето за степен на фиброза и за "липса на данни за фиброза" и установяването и с ехограф, е смешно и това може да го кажат всички сериозни специалисти хепатолози.
Не знам кой лекар те преглежда на ехограф, но не мисля, че можеш да му се довериш след като използва термина фиброза. На ехограф обикновено може да се види дали пациента има стеатоза, или цироза, както и увеличен черен дроб. Разбира се, биха могли да се видят и такива промени в черния дроб, които са забелязани и при теб. Но да се свързват тези промени в ехографското изследване с термина фиброза, е смешно и е спекулация.
Това, което за момента виждам като резултат при теб от озонотерапията е, че черния ти дроб се е повлиял добре, чернодробните ензими са ти паднали и явно наистина е подобрено цялостното ти състояние.
Но все пак, искам да уточня, че за момента озонотерапията на която се подлагаш не е доказала, че изчиства вируса от организма.
А да се говори за обръщане на процеса на фиброза, за което дори си се опитал да намекнеш в тази тема: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=840.msg13604#msg13604, не е коректно, тъй като за момента не можеш да го докажеш.
Пак повтарям, ехографското изследване нито може да установи фиброза, нито да констатира обръщане на процеса на фиброза.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен jabber

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #25 -: Ноември 17, 2008, 11:41:37 »
Съгласен съм с всичко казано от Радо. За съжаление не мога до си направя втора биопсия за да видя със сигурност какво е състоянието на черния ми дроб след озонотерапията макар, че имам огромно желание. Искам също така да отбележа, че на хартиен носител съм чел, че при клинични проучвания на терапия с озон в Русия всички болни с чернодробна фиброза се повлияват положително и при по-голямата част от тях се наблюдава разсейване на срасналана чернодробна тъкан, а при някой пълното й изчезване. Просто се опитвам да бъда полезен. За момента няма достъпен препарат за борба с фиброзата, тъй че ако имате такъв проблем не се предавайте, а се борете било то чрез озониране или с други средства.  :congrats:

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #26 -: Ноември 17, 2008, 11:46:35 »
Да, разбира се!
Човек не трябва да се предава и да опитва всякакви варианти, но винаги да се старае да проучи максимално нещата.
Именно затова съществува и раздела за Алтернативните методи. Нека всеки да получи правото на т.нар. "информиран избор" и да прецени кой метод е добър и би могъл да проработи за него.
Споделянето на опит с всеки един от тези методи във форума ще помогне на всеки един, който търси алтернативни варианти, да се информира и да чуе какви са впечатленията на реални хора от всеки един от тях.
Моята цел е само винаги да бъдем максимално обективни и затова направих тези уточнения.
Пожелавам ти успех и не забравяй да пишеш как се развиват нещата при теб!

Поздрави,
Радо

Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен болен-здрав

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 102
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #27 -: Юли 23, 2015, 23:22:45 »
Джаббер, минало е много време. Не знам дали е уместно, но да те попитам? Как си след озонотерапията?
Благодаря предварително!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007