Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - vanessa12

Страници: [1] 2
1
Общи теми / Раждане и Хепатект
« -: Април 13, 2020, 10:24:09 »
Здравейте, търся информация при раждане на дете Задължително ли трябва да му се поставя имуноглобулина Хепатект освен ваксината срещу Хепатит Б за да се предотврати предаване на вируса от майка му, която е носител? Или зависи от това какъв и е вирусния товар?

2
Здравейте, за град Пловдив къде препоръчвате да се направи ехографа и вирусния товар? Благодаря!

3
Диагностика / Алкална фосфатаза??
« -: Юли 19, 2016, 16:03:21 »
Здравейте, може ли коментар на високите ми нива на Алкална фосфатаза и каква е връзката им с хепатита- Не разбирам защо трябва да следя Алкалната фосфатаза какво означава стойностите над нармата?

АСАТ(GOT,AsAT)   15.43   U/I   M ( 2 - 40 ); Ж ( 2 - 38 )
АЛАТ(GPT, ALAT)   18.65   U/l   2 - 38
ГГТ (GGT)           13.46   U/l   M ( - 45); Ж (2 - 30)
Алкална фосфатаза (Аlkaline Phosphatase)   289.20   U/l   М ( < 270 ); Ж ( < 240 )
Молекулярна диагностика /PCR/[/b]
Забележка: Няма.
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Хепатит B /HBV/ ДНК количествен   *   Профил   Виж по-долу
в IU/ml   472 / 2.6 log10   IU/ml    Не се открива
в copies/ml   2 124/ 3.3 log10   copies/ml   

4
Здравейте, аз имах същите препоръки от професора, но ме хвана страх и сложи ХЕПАТЕКТА след раждането дори от болница Селена Пловдив го имат, не беше нужно да си го набавям.

5
Здравейте, може ли да се включат майки, които са поставяли Имуноглобулина по-точно Хепатект как е подействал на бебето и крие ли някакви рискове?

6
Здравейте, може ли да се включат майки, които са поставяли Имуноглобулина как е подействал на бебето и крие ли някакви рискове? За Пловдив в АГ СЕЛЕНА разполагат с  ХЕПАТЕКТ и няма проблем с поставянето на бебета на майки носителки.

7
Здравейте, отново съм тук с молба за тълкуване на резултат. Бременна съм в 6 месец и по препоръка на Проф. Антонов си направих сега Хепатит  B  /HBV/  ДНК количествен и ето резултата
в IU/ml 823 / 2.9  log 10 IU/ml
в copies/ml 3 703/ 3.5  log 10 copies/ml
HbsAg стойност 6180
ACAT 23 (0-40) ALAT 35 (0-40)
От това виждам, че ми е намалял вирусният товар и понеже не мога да пътувам към София сега да се консултирам с професора ще се радвам, ако ми помогнете. Въпросите ми са относно това мога ли с тези стойности да предам вируса на бебето, трябва ли задължително да му се сложи имуноглобулин след раждането и другото питане ми е относно раждането трябва ли да е секцио и мога ли да кърмя?

8
Здравейте, бременна съм в 6 гс и имам изписан от имунолозите заради завишени НК клетки и В лимфоците вливания на ИМУНОВЕНИН или ОКТАГАМ. Имам вирусен хепатит В с ниска веремия и ме интересува може ли да ми влоши чернодробните показатели. Ще бъда много благодарна ако някой се включи  с мнение!

9
Да, Аника тези показатели са в норма за сега. Не ми е предложена биопсия. Чета нещо за фибро тест и фиброскан, те къде се правят и няма ли да дадат също реална представа  за състоянието на черния дроб, може ли да ми обясните..

10
Здравей, Силвана!
Изследванията, които имам от Лаборатория Писанец са
HBsAg 7037-положителен
Аnti HBs <2.00-отрицател
Anti HBc IgM 0.04-отрицателен
HBe Ag 0.052 - отрицателен
Anti HBe 0.003 -положителен
HBV DNA25
В IU/ml 5 187/3.7 log 10
В copies/ml 23 341/4.3 log 10
АСАТ и Алат последно са съответно 15 и 17. Другите показатели са в норма с изключение,че Имам леко завишен холестерол-незнам има ли връзка с хепатита..
Не приемам никакви лекарства за хепатита конкретно, сега пия само витамини, хранителни добавки и л тирокс (заради завишени МАТ)- вероятно и те увреждат по някакъв начин черния дроб.. Какви други изследвания би било добре да си правя за да следя състоянието си..

11
Здравейте, искам да попитам може ли да ми навреди по някакъв начин стимулациията с хормонални лекарства, инжекции и т.н които се прилагат преди процедура инвитро. Аз съм вирусен хепатит В   и се притеснявам относно възможността да се активира вируса от евентуална хормонална стимулация. Ще бъда благодарна, ако някой се включи с отговор!


 

12
 Ок мерси ще се консултирам с нега дали ще се наложи лечение. Излезна ми и резултата от Хепатит В ДНК
В IU/ml 5 187/3.7 log 10
В copies/ml 23 341/4.3 log 10
Може ли да ми дадете повече информация какво означава това? Сериозно ли е, има ли  място за притеснение.. И главно ме интересува мога ли да забременея с  тези резултати от вируса. Разчитам много на вашето компетентно мнение!

13
Може ли да ми дадете телефон, на който да си  запиша час при проф.Антонов в Св.Иван Рилски.  Благодаря!

14
Здравейте, може ли да ми помогнете да изтълкувам резултатите от изследванията ми за Хепатит Б. Не ми става ясно в каква фаза е хапатита, активен, пасивен, хроничен, мога ли да го предавам и т.н. Необходимо ли е да си направя и ДНК изследването, което е по-скъпо..
HBsAg 7037-положителен
Аnti HBs <2.00
Anti HBc IgM 0.04-отрицателен
HBe Ag 0.052 - отрицателен
Anti HBe 0.003 -положителен
АСАТ и АЛАТ в норма

15
Общи теми / Re: Помощ имам положителен тест!
« -: Октомври 10, 2014, 14:20:15 »
Благодаря за отговора! Взех си днес направление  за специалист и си запазих час в понеделник при д-р Венцеслав Джурков в Еврохоспитал. Звъннах в Каспела за информация и като им казах, че  съм с положителен тест за хапатит B някакъв господин ми отговори да се обърна към Инфекциозна болница. Надявам се в Еврохоспитал да ми помогнат.. Какво ще рече дали е хронифицирал вируса и Какви допълнителни изследвания трябва да ми бъдат направени? Трябва ли да бъда приета в болница?

Страници: [1] 2

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007