Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Повече за вирусния хепатит => Новини за Хепатит A, B и C в Интернет и другите медии => Темата е започната от: Мери_ в Август 23, 2010, 16:43:56

Титла: 5 причини да се тревожим за Телапревир
Публикувано от: Мери_ в Август 23, 2010, 16:43:56
Дата: 26 май 2010
Автор: Adam Feuerstein
Разпространил: www.thestreet.com (http://www.thestreet.com)
 
Това изглежда правят инвеститорите в сряда след обявяването на положителните резултати от последният етап на клинични изпитване на лекарствения продукт телапревир (telaprevir), използван за лечение на хепатит С. Акциите на Вертекс (Vertex) се покачиха с 5% до цена 35.80$ в последната сесия в сряда, но борсата отвори на 37.70$ и стигна дори над 38$ в сесията след работно време в четвъртък, след официалното обявяване на резултатите от проучването с телапревир.
 
На този етап, не изглежда, че инвеститорите са значително заинтересувани да върнат Vertex обратно до нивото от 44$, достигнато в седмиците преди обявяването на резултатите от проучването от III фаза. По-скоро – все още не.
.
Нека да бъде ясно, данните са телапревир са много стабилни. Основното число – 75% вероятност за излекуване на пациенти с хепатит С, подложени на лечение, съдържащо телапревир с продължителност над 24 седмици – поставя един нов и вълнуващ стандарт при лечението на хепатит С. Но голямата част от инвеститорите очакваха като резултат процентът излекувани да бъде някъде около средата на 70%, затова действителният резултат за лекарството телапревир не беше изненада.
,Нека да
5 допълнителни причини защо акциите на Вертекс няма да стигат до луната днес
 
Телапревирът по-добър ли е от боцепревир на Merck (MRK)? Ние няма да научим, докато Мерк не обявят резултатите от клиничните изпитвания от фаза III с боцепревир по-късно тази година. Вертекс определено вдигна много виското летвата относно клиничната ефикасност с резултатите за телапревир. 75-те процента  излекувани с телапревир в клиничните изпитвания във фаза 3 съответства на най-добрия процент, постигнат от боцепревира, наблюдаван в клиничните изпитвания във фаза 2 (въпреки, че са постигнати след 48 седмици активно лечение, много по-дълго от 24-седмичния курс на лечение на Вертекс.)
 
Не е невъзможно боцепревирът на Merck да достигне клинично по-високо ниво на процент излекувани от вируса, сравнено с телапревир. Разбира се, шансовете за успех не са в полза на Мерк. Колко пациенти, приемащи телапревир са фактически излекувани само след 24 седмици лечение? Вертекс са доста потайни, споделяйки че само 70% от 75% излекувани, са били при пациенти, лекувани в продължение на 24 седмици. Рейчъл Мак Мин, специалист- анализатор на Банк ъв Америка/ Мерил Линч констатира, че това означава, че само 55% от пациентите на телапревир постигат излекуване от вируса след 24-седмичен режим на лечение. Това е по-ниско от наблюдаваното в предишната фаза II на изследването на телапревир. Вертекс казват, че разликата се обяснява посредством пациентите, който са в напреднал и по-трудно лечим стадий на хепатит С, включени във фаза III на изследването, сравнено с предишни изследвания.
,
Тази метрика е важна, защото скъсяването на времето за лечение на хепатит С наполовина (от 1 година на 6 месеца) е едно от важните предимства, които ще бъдат използвани от Вертекс при лансирането и продажбата на телапревир, и които потенциално ще отличат телапревир от боцепревир на Мерк, който изглежда изисква по-дълъг предиод на лечение.

Това съобщение би било малко неточно, в случай че резултатите от изследванаето покажат, че само половината от пациентите с хепатит С, подложени на лечение с телапревир, ще бъдат излекувани за срок от 24 седмици (а останалите ще се нуждаят от 48 седмици на лечение). 50% излекувани е по-добре от нито един излекуван, както се случва днес, но и наполовина не е толкова добре, колкото може да бъде за в бъдеще.

...........................

Цялата новина може да прочетете в сайта на Сдружеие ХепАктив:5 причини да се тревожим за Телапревир (http://www.hepactive.or/content/news/HCV_Five_Reasons_to_Worry_About_Telaprevir)