Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Повече за вирусния хепатит => Новини за Хепатит A, B и C в Интернет и другите медии => Темата е започната от: Радослав Русинов в Март 17, 2011, 19:29:47

Титла: Една четвърт от пациентите изчистват хепатит Делта с пегилиран интерферон
Публикувано от: Радослав Русинов в Март 17, 2011, 19:29:47
Една четвърт от пациентите изчистват хепатит Делта с пегилиран интерферон

Автор: Liz Highleyman
Дата: 28 януари 2011

 
 
РЕЗЮМЕ: Лечението с пегилиран интерферон (Pegasys) [самостоятелно или в комбинация с антивирусния медикамент адефовир (Hepsera)] е довело до изчистване на вируса на хепатит делта (HDV) и подобряване нивата на чернодробните ензими, се казва в едно малко изследване, публикувано в броя от 27 януари, 2011 г. на New England Journal of Medicine. Приет самостоятелно, обаче, адефовир не влияе върху  HDV.
 
Хепатит D или делта вирус е дефектен патоген, който може да се възпроизвежда само в присъствието на вируса на хепатит B (HBV). Когато 2-та вируса се появят заедно, обаче, те могат да причинят по-тежко чернодробно заболяване отколкото HBV самостоятелно. Лечението на хепатит делта не е проучено обстойно и в момента не съществуват одобрени терапии.
 
В настоящия анализ Heiner Wedemeyer и колеги-изследователи от изследователската група Hep-Net-International Delta Hepatitis Intervention Trial (HIDIT) изследват безопасността и ефикасността на 48-седмично лечение с пегилиран интерферон, адефовир, или 2-те лекарства комбинирани.
 
Това рандомизирано проучване включва 90 участници с HDV инфекция. Пациентите са разпределени (1:1:1) да приемат или 180 мкг/седмица пегилиран интерферон алфа-2a (Pegasys) плюс 10 мг/ден адефовир, или същата доза пегилиран интерферон плюс плацебо, или същата доза само адефовир в продължение на 48 седмици.
 
Накрая изследователите разглеждат ефикасността по отношение на нормализиране нивата на чернодробния ензим аланин аминотрансфераза (ALT), изчистване на HDV РНК и спад в нивата на повърхностния антиген на хепатит В (HBsAg).

...
Цялата новина може да прочетете в сайта на сдружение ХепАктив: Една четвърт от пациентите изчистват хепатит Делта с пегилиран интерферон (http://www.hepactive.org/news/One-quarter_of_Patients_Clear_HDV_with_Pegylated_Interferon)