Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Повече за вирусния хепатит => Новини за Хепатит A, B и C в Интернет и другите медии => Темата е започната от: ЛилянаЗард в Ноември 13, 2020, 21:59:44

Титла: Прогрес във лечението на Хепатит Б
Публикувано от: ЛилянаЗард в Ноември 13, 2020, 21:59:44
Здравейте,
току що публикувано съобщение за напредък във откриването на рецептора за навлизане на HBV в чернодробните клетки при Хепатит Б

https://www.hepb.org/news-and-events/news-2/hepatitis-b-foundation-announces-2021-baruch-s-blumberg-prize/ (https://www.hepb.org/news-and-events/news-2/hepatitis-b-foundation-announces-2021-baruch-s-blumberg-prize/)


Резюме:
Д-р Уенхуей Ли от Китайския национален институт по биологични науки да бъде почитан за принос в науката за хепатит Б
Докато историята на HBV продължава да се развива, д-р Ли добави нова важна част “, каза д-р Алтер.
„Той е идентифицирал рецептора за навлизане на HBV в чернодробните клетки, предоставяйки обосновката на рецептор-блокиращите терапии.
Много съм възприемчив към великото откритие на д-р Ли. "
Д-р Райс коментира: "Това е най-подходящото признание за едно наистина преобразяващо откритие. Търсенето на неуловим HBV рецептор обхваща десетилетия, занимаващо се с едни от най-добрите лаборатории в света и среща ужасен неуспех. Уенхуей и успехът на неговия екип предостави забележителен нов инструмент за вирусология на HBV и подсили вярата, за да намери най-накрая функционален лек за хроничен хепатит Б. Браво! "

Титла: Re: Прогрес във лечението на Хепатит Б
Публикувано от: Sad but true в Ноември 16, 2020, 17:43:28

Най-сетне лъч надежда...