Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - danihaleva

Страници: [1] 2 3
1
На лечение съм / Зефикс и Тенофовир
« -: Март 30, 2010, 08:40:20 »
Май трябва да започна нова тема?Зефикса сдаде багажа.Резултата на Петър от ПСР-а е 8000коп. и след седмица 9000коп.Има малко асцит.Тромбоцитите са обичайно ниски,но левкоцитите са 3,2.АСАТ 30,АЛАТ 43.Ще влиза отново в болница и в епикризата пише,че ще бъде обсъден за биопсия,което малко ме обърква.Най -вероятно ще пие Зефикс заедно с Тенофовир.

2
Кои пациенти с вирусни хепатити могат да бъдат трансплантирани?На какви условия трябва да отговарят.

3
Забавни теми / Велико българско хоро
« -: Януари 08, 2010, 10:26:24 »
http://www.vesti.bg/?tid=20&oid=12300&galid=35512
Незнам дали тук е мястото да поздравя всички с празниците,защото вече отминаха,но не мога да не споделя с вас,че всеки път като гледам снимките и репортажите от Йордановден в Калофер настръхвам и съм особено щастлива,че в България традиции все още има и те ще ни запазят за в бъдещето.
http://kalendar.novatv.bg/bg/news/view/4433/
За съжаление обаче медиите както обикновено отделиха внимание повече на грозни спорове за кръста в някои населени места,но това дали Боби Цанков е престъпник или не.Май позабравихме Ботев-велик поет и революционер,велик Българин.Да не забравяме обаче и хората на които дължим свободата си сега.
http://www.slovo.bg/showbio.php3?ID=1

4
Браво за инициативата,браво на доц.Антонов и г-жа Габриела Бонева :congrats:

1.Ако при цироза е имало асцит,но с времето след подходящо лечение е изчезнал,трябва ли пациента да продължава да пие диуретик,при положение,че чернодробните ензими са в норма и вируса за момента не се засича?
2.Ако пациента освен от вирусен хепатит боледува и от диабет,но не е инсулинозаисим,кое да избере метформин или инсулин,защото обикновено ендокринолозите съветват да се мине към инсулин?Има ли някакво отношение метформина към лечението на хепатита,вреди ли на черния дроб?

5
"15 Декември 2009
Присадиха нов черен дроб на жена с тежка цироза
Мая Данчева

Във Военномедицинската академия извършиха успешна чернодробна трансплантация на 29-годишна жена с тежка цироза, вследствие на Хепатит С. В болница "Света Екатерина" беше трансплантирано сърце на 45-годишен мъж от Русе. Донор на органите е 28-м годишен мъж от Пловдив. Мозъчната смърт е констатирана в Университетската болница "Свети Георги". Съгласието за донорство са дали неговите родители. Мъжът е с рядка кръвна група, което е стеснило кръга на възможните реципиенти. Реципиентите, подходящи за трансплантация на бъбреците, се очаква всеки момент да пристигнат в трансплантационните центрове в болниците "Александровска" и "Лозенец". През последното денонощие в Изпълнителната агенция по трансплантация е бил регистриран още един потенциален донор, но според специалистите неговите органи не са били годни за трансплантация."

                                                                                                   БНР

Дано българина по-скоро разбере колко е важно донорството.

6
В болницата има промяна по отношение на организацията на работа :clap: :clap: :clap: :clap:.Време беше.Сега с писането на протоколи се занимава само д-р Атанасова,доц.Антонов е завеждащ на Гастроентерология.За нас това си беше новинка.Като си спомня какво ходене по мъките беше с предишните протоколи....  :crying2:Ако някой знае точния кабинет в кйто приема документи до 14ч.нека го уточни.Знам че е или 16 или 18.Тъй като не ги отнесохме ние не съм сигурна.Надявам се че бях полезна поне малко.

7
    Тежки чернодробни заболявания ще се лекуват по нова методика


Световноизвестният специалист в областта на чернодробната трансплантология проф. Даниел Азуле ще извършва консултации на пациенти с тежки чернодробни заболявания - цироза, първичен  карцином, метастази, в продължение на два дни в Пазарджик, съобщиха от Националната асоциация на частните болници.

При първото си посещение у нас проф. Азуле  демонстрира инвазивен метод за диагностика на пациенти с чернодробни заболявания пред участниците  в национална конференция на гастроентеролозите. Това стана в пазарджишката болница "Хигия", като бяха използвани възможностите на телемедицината. Професорът съобщи, че занапред в българската болница ще се прилага и най-новият метод за стабилизиране и лечение на пациенти с чернодробни и други заболявания, наречен ТИПС. Въпреки че по света е познат от няколко години, у нас той все още не се практикува.

Методът представлява проникване през големите шийни вени посредством специална тънка сонда. Под контрола на екран се преминава през сърцето и се достига до вените на черния дроб, където се извършва лечебната оперативна връзка между големите вени. По този начин състоянието на болни с чернодробна цироза или рак на черния дроб в напреднал стадий рязко се подобрява и пациентът може да бъде лекуван напълно успешно чрез трансплантация или друго лечение. В Европа тази манипулация струва около 13 хил. евро. Цената в България ще бъде около 10 хил. лв., като към момента здравната каса поема само една малка част от разходите.

Изпълнителният директор на "Хигия" д-р Стайко Спиридонов увери, че  при спешни случаи проф. Даниел Азуле може да пристигне у нас до 48 часа. Той съобщи още, че френският специалист  ще идва в Пазарджик поне четири пъти годишно.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/10/07/796192_tejki_chernodrobni_zaboliavaniia_shte_se_lekuvat_s/

Доно бъде достъпна за всеки.Ако мястото на статията не е тук моля да бъде преместена.

8
Ако получаваш лечение в отделение по клинична пътека №35 няколко пъти в годината всеки път ли ПСР е безплатен?

9
Незнам дали тук е точното място да споделя удоволствието от един отрицателен ПСР от доста време.Вчера дойде един млад господин за инжекция .Беше с ангина,но нямаше обяснение как така му се случва .От известно време пие пробиотици и казва,че се чувства страхотно и не е боледувал отдавна.Заговорихме се за съвместимостта на антибиотиците и пробиотиците и това,че случайно джипито не му бе изписало витамини, и той спомена,че е бил с интерферон.От една година ПСР-а е отрицателен,той е с Хепатит Б,и незнам защо аз се почувствах щастлива :yahoo:.Според него може би пробиотиците също му помагат да се чувства добре и да е с този резултат.Ако някой има впечатление от тях нека сподели. :angel:


http://www.daflorn.com/

11
Одобрен е :congrats:Сигурно от септемви ще се заплаща на пациентите на 100%. :clap:

12
Поздравления и честитки / Петровден
« -: Юни 29, 2009, 10:34:44 »
                                   Честит :flowers:
                                         Имен :flowers:
                                               Ден! :flowers:
   
Поздравявам всички ,които празнуват на този ден :kiss:

Да са живи и здрави и много обичани :love5:

13
Поздравявам всички онези ,които са успели да преодолеят зависимостта си към наркотиците.Поздравявам и тези,които са започнали борбата ,за това се иска невероятна воля и хъс за живот.

Браво :clap: :clap:момчета и момичета.

14
Искате ле да подредим стъпка по стъпка пенсионирането :laugh: :laugh: по болест.Само да споделя,че за едно УП-2 може да се наложи чакане от 5м и понеже няма откъде да знаем точния регламент ме изкараха тъпанарка за това че незнам техният (НОИ) правилник.Това се случи вчера.И тъй като има такива ,на които тепърва им предстои ще е добре да са информирани предварително.

15
Здравни теми / Електронно досие
« -: Май 28, 2009, 10:58:00 »
Мисля си колко добре би било,ако всички пациенти с хронични заболявания са в регистър и данните по тяхното лечение са вкарани в лични електронни досиета(формата незнам каква да бъде-диск,дискета...),които пациентите да носят със себе си и да отпадне това тичане нагоре надолу по болници и инстанции.Притежателят на такова досие автоматично да има право да се лекува с медикаментите от позитивния списък.Така още в болницата при изписване ще се вкарва цялата необходима информация,резултати от прегледи,консултации,лабораторни резултати,епикризи,становища и т.н.Все пак изготвянето на електронна система в България за пациентите като цяло не се знае кога наистина ще стане,но могат да започнат от хроничните там документацията е доста обемиста и бюрократщината огромна .

Страници: [1] 2 3

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007