Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - anita

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 232
31
Eдна добра новина - с активни форми на хепатит В и С няма уволнение. Дано това наистина да се случи.

Над 100 000 тежко болни българи, като пациенти с коварното заболяване множествена склероза, с епилепсия, паркинсон и СПИН, ще получат защита срещу уволнение от работодателя. Това предвиждат подготвените поправки в Наредба № 5 на здравното министерство, която не е била редактирана от написването през 1987 г. Новината съобщи за "Труд" министърката на здравеопазването Десислава Атанасова.

В момента според наредбата закрила от уволнение имат служители с 6 групи заболявания: онкологични, психиатрични, професионални, с диабет, с туберкулоза и с исхемична болест на сърцето. А с поправките се добавят 9 нови класа тежки болести. Ако работодателят реши да уволни служител с някоя от тези диагнози, в 3-дневен срок работникът ще трябва да му предостави цялата си медицинска документация. След това работодателят ще я изпраща в ТЕЛК за експертно становище и като го получи, ще го препраща в инспекцията по труда. Виждайки документите, инспекцията ще се произнася окончателно дали работодателят може да уволни служителя или не.

Битка за промени в Наредба №5 още преди 2 г. започнаха пациентите с множествена склероза (МС). Кампанията бе подкрепена от "Труд". През ноември 2010 г. 55 българи с тази диагноза написаха писмо до премиера Бойко Борисов, в което го молеха в забранителния списък да попадне и тяхното заболяване. Бившият здравен министър д-р Стефан Константинов обеща това да стане, но така и не го направи.
"Благодарим на министър Атанасова, защото хората с МС крият болестта си, а ако получат криза, молят доктора да им напише невярна диагноза като мениеров синдром или неврологично заболяване. Иначе ни уволняват, знаейки до какво води МС", обясни Десислава Раянова. Тя е служителка в Министерския съвет, която от 10 г. живее с МС, но благодарение на модерно лечение работи като всеки свой колега. И Националната пациентска организация приветства промените на Атанасова. Наредбата не е била променяна цели 25 г., защото всеки опит е бил посрещан остро и от работодателите.

Кои болни ще получат защита:
- Пациенти с хронично протичащи неврологични заболявания с остатъчен дефицит като: преживени мозъчно-съдови инциденти, с дегенеративни заболявания на нервната система като множествена склероза, с прогресивна мускулна дистрофия, с миастенични синдроми.
- Българи с болестта на Паркинсон - от нея страдат около 20 000 души, а засяга към 1 % от хората над 55 г. и 2 на сто от тези, които са над 60 г.
- Болните от епилепсия, която се среща при близо 1% от населението или около 70 000 души.
- Хората с детска церебрална парализа, а те са над 15 000 души. И още: пациентите след преживян полиомиелит, след операция заради хидроцефалия, българите със СПИН - около 1500 души, тези с трансплантирани органи (около 600 души), хората на хемодиализа (към 3000 души) и с активни форми на хепатит В и С.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1603006

32
Руми, виждайки резултатите ти си казах " Край. Видяла си му сметката на вируса."
Не се притеснявай от намалените дози.

33
На лечение съм / Re: За втори път тук
« -: Октомври 19, 2012, 22:58:36 »
Брей, Ирка, как го докара това ТСХ? Какво пиеш и на какви дози си?
Поздравления за резултатите :clap:

34
Моята история / Re: За пръв път в болница...
« -: Октомври 19, 2012, 22:52:14 »
 :clap: :clap: :clap: :clap:
Поздравления за добрите резултати. Не се кахъри повече с хепатита. Слагай си тривитаминола и развявай буйна грива.

35
Поздравления за добрите резултати и новия протокол.
Аз карах зимно лечение и добре ми понесе. Зимата май е по-добрия сезон за лечение отколкото лятото.

36
Моята история / Re: Какво да правя?
« -: Октомври 08, 2012, 10:49:47 »
Относно твоето лечение е най-добре да се довериш на лекарите от Иван Рилски. Хубаво е, че личната ти лекарка е загрижена, но само един специалист знае най-доброто решение за теб.

37
На лечение съм / Re: И моята битка започна
« -: Октомври 06, 2012, 10:01:00 »
Лорей, не е толкова страшно да ти намалят дозата. На мен ми я бяха намалили на два пъти. Първия път затова, че понасях зле лечението, а втория заради ниския хемоглобин.

38
За съжаление не съм запозната в детайли с хепаит Б и не бих могла да коменирам. Надявам се спецовете по хепатит Б да се включат скоро с мнение.

39
На лечение съм / Re: Лечението на съпругът ми
« -: Октомври 03, 2012, 21:29:21 »
Поздравления за чудесния резултат! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

40
На лечение съм / Re: Лечение със Зефикс
« -: Октомври 03, 2012, 21:19:39 »
Искрени съболезнования, Ани! Скърбя заедно с теб.

41
Моята история / Re: Моята история-Ivan86
« -: Октомври 03, 2012, 21:11:40 »
Трябва да направиш ПСР, който да покаже какво е количеството на вируса в кръвта и тогава ще разбереш дали е хроничен хепатит или си го изчистил спонтанно.
Избери си един от тези лекари, на които може да се довериш напълно
http://www.hepactive.org/content/articles/treatment/treatment_hospitals

42
Прекрасна новина, Орфей!
 :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Дааа... време е за положителен резултат за бебе :baby3:

43
Моята история / Re: Моят приятел има хепатит C :(
« -: Септември 28, 2012, 15:30:08 »
Това се казва късмет. :clap:
Ниско вирусно натоварване, слабо увреждане и генотип 3. Само 6 месеца лечение.
 След 8 месеца ще сте приключили с лечението и ще сте се освободили от хепатита. При този генотип успеваемостта е най-голяма  и няма място за съмнение в успешния край. :flowers:

44
Хе хе хе, тук вече се разсмях.
Радо... неподготвен...

Хепи, ама как може да си толкова права  :wink3:

45
Поздравления за началото.
 :clap:
Аз бих ти предложила вариант да промениш деня на инжекцията. Повечето от нас си я поставяха петък вечер и така най-тежките дни минаваха през уикенда.
Не е проблем да се променя деня на поставяне с 24 часа, но може и да се направи постепенно с 12 часа например. Така ще си работиш пак 5 дни.
Както е казала Руми вземи мерки за високата захар и холестерол. От друга страна наблегни на червените мръвки, но без мазно за да задържиш хемоглобина.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 232

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007