Автор Тема:  5 причини да се тревожим за Телапревир  (Прочетена 2551 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мери_

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *******
 • Публикации: 2373
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Интерферон
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит B
Дата: 26 май 2010
Автор: Adam Feuerstein
Разпространил: www.thestreet.com
 
Това изглежда правят инвеститорите в сряда след обявяването на положителните резултати от последният етап на клинични изпитване на лекарствения продукт телапревир (telaprevir), използван за лечение на хепатит С. Акциите на Вертекс (Vertex) се покачиха с 5% до цена 35.80$ в последната сесия в сряда, но борсата отвори на 37.70$ и стигна дори над 38$ в сесията след работно време в четвъртък, след официалното обявяване на резултатите от проучването с телапревир.
 
На този етап, не изглежда, че инвеститорите са значително заинтересувани да върнат Vertex обратно до нивото от 44$, достигнато в седмиците преди обявяването на резултатите от проучването от III фаза. По-скоро – все още не.
.
Нека да бъде ясно, данните са телапревир са много стабилни. Основното число – 75% вероятност за излекуване на пациенти с хепатит С, подложени на лечение, съдържащо телапревир с продължителност над 24 седмици – поставя един нов и вълнуващ стандарт при лечението на хепатит С. Но голямата част от инвеститорите очакваха като резултат процентът излекувани да бъде някъде около средата на 70%, затова действителният резултат за лекарството телапревир не беше изненада.
,Нека да
5 допълнителни причини защо акциите на Вертекс няма да стигат до луната днес
 
Телапревирът по-добър ли е от боцепревир на Merck (MRK)? Ние няма да научим, докато Мерк не обявят резултатите от клиничните изпитвания от фаза III с боцепревир по-късно тази година. Вертекс определено вдигна много виското летвата относно клиничната ефикасност с резултатите за телапревир. 75-те процента  излекувани с телапревир в клиничните изпитвания във фаза 3 съответства на най-добрия процент, постигнат от боцепревира, наблюдаван в клиничните изпитвания във фаза 2 (въпреки, че са постигнати след 48 седмици активно лечение, много по-дълго от 24-седмичния курс на лечение на Вертекс.)
 
Не е невъзможно боцепревирът на Merck да достигне клинично по-високо ниво на процент излекувани от вируса, сравнено с телапревир. Разбира се, шансовете за успех не са в полза на Мерк. Колко пациенти, приемащи телапревир са фактически излекувани само след 24 седмици лечение? Вертекс са доста потайни, споделяйки че само 70% от 75% излекувани, са били при пациенти, лекувани в продължение на 24 седмици. Рейчъл Мак Мин, специалист- анализатор на Банк ъв Америка/ Мерил Линч констатира, че това означава, че само 55% от пациентите на телапревир постигат излекуване от вируса след 24-седмичен режим на лечение. Това е по-ниско от наблюдаваното в предишната фаза II на изследването на телапревир. Вертекс казват, че разликата се обяснява посредством пациентите, който са в напреднал и по-трудно лечим стадий на хепатит С, включени във фаза III на изследването, сравнено с предишни изследвания.
,
Тази метрика е важна, защото скъсяването на времето за лечение на хепатит С наполовина (от 1 година на 6 месеца) е едно от важните предимства, които ще бъдат използвани от Вертекс при лансирането и продажбата на телапревир, и които потенциално ще отличат телапревир от боцепревир на Мерк, който изглежда изисква по-дълъг предиод на лечение.

Това съобщение би било малко неточно, в случай че резултатите от изследванаето покажат, че само половината от пациентите с хепатит С, подложени на лечение с телапревир, ще бъдат излекувани за срок от 24 седмици (а останалите ще се нуждаят от 48 седмици на лечение). 50% излекувани е по-добре от нито един излекуван, както се случва днес, но и наполовина не е толкова добре, колкото може да бъде за в бъдеще.

...........................

Цялата новина може да прочетете в сайта на Сдружеие ХепАктив:5 причини да се тревожим за Телапревир
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007