Здравейте!
Дълго не ми се минаваше в тази тема, защото все още ме държаха гадните спомени от лечението.
Днес имам повод да почерпя и се похваля с добри резултата след почти 3 месеца от последния интерферон и рибавирин.
Резултатите ми ги издиктуваха по телефона и за някои показатели нямам точни стойности, но по-важното е, че са в норма.
Хемохлобин 131

Левкоцити 9.7 те никога не са ми били проблем
СУЕ 9

Кр.захар 5.9
холестерол 6.2 малко висок
триглицериди в норма
HDL в норма
ASAT 37

ALAT 35

GGT в норма

Сестрата каза, че АСАТ и АЛАТ са с по няколко единици над нормата. Вероятно в тази лаборатория са други референтните стойности, но за мен това са супер резултати.
Сега да направя едно малко обобщение.
Косата след като я постригах на втория месец след края спря да пада и забелязах, че между тази, която излезе най-издръжлива и остана на скалпа е започнала да расте нова и вече е около 3-4 см.
Между временно започнах да пия калмацин за косата и ноктите, че бяха станали много чупливи.
Учудващо бързо си възстанових жизнения тонус още на втората седмица след края на медикаментите.
Като с магическа пръчица изчезнаха всички гадни странични ефекти. Температурата така и не разбрах кога изчезна.
Разминах се с разните настинки и неразположения, за които другите споделят след края.
След края започнах да свалям килограми и сега съм с 6 по-малко.
МИналата седмица обаче внезапно се появи проблем с кръвното налягане. В петък направих хипертонична криза. За човек с постоянно ниско кръвко 110/70 стойности от 150/100 ми дойдоха много нанагорно.
Отидох на лекар и съответно ми изписа хапчета за сваляне от, които няма ефект особен.
Аз обаче си мисля, че за това кръвно трябва да си има причина, но никой не търси причината и да я лекува, а за сметка на това ми дават хапчета за сваляне.
Добре, че вече имаме добра школовка покрай хепатита и сега се залавям да търся евентуални причини за това. Приемам всякакви предположения. Като за начало смятам да си проверя хормоните.
Стига толкова, че голямо писане падна