Автор Тема:  Една четвърт от пациентите изчистват хепатит Делта с пегилиран интерферон  (Прочетена 2956 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5566
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Една четвърт от пациентите изчистват хепатит Делта с пегилиран интерферон

Автор: Liz Highleyman
Дата: 28 януари 2011

 
 
РЕЗЮМЕ: Лечението с пегилиран интерферон (Pegasys) [самостоятелно или в комбинация с антивирусния медикамент адефовир (Hepsera)] е довело до изчистване на вируса на хепатит делта (HDV) и подобряване нивата на чернодробните ензими, се казва в едно малко изследване, публикувано в броя от 27 януари, 2011 г. на New England Journal of Medicine. Приет самостоятелно, обаче, адефовир не влияе върху  HDV.
 
Хепатит D или делта вирус е дефектен патоген, който може да се възпроизвежда само в присъствието на вируса на хепатит B (HBV). Когато 2-та вируса се появят заедно, обаче, те могат да причинят по-тежко чернодробно заболяване отколкото HBV самостоятелно. Лечението на хепатит делта не е проучено обстойно и в момента не съществуват одобрени терапии.
 
В настоящия анализ Heiner Wedemeyer и колеги-изследователи от изследователската група Hep-Net-International Delta Hepatitis Intervention Trial (HIDIT) изследват безопасността и ефикасността на 48-седмично лечение с пегилиран интерферон, адефовир, или 2-те лекарства комбинирани.
 
Това рандомизирано проучване включва 90 участници с HDV инфекция. Пациентите са разпределени (1:1:1) да приемат или 180 мкг/седмица пегилиран интерферон алфа-2a (Pegasys) плюс 10 мг/ден адефовир, или същата доза пегилиран интерферон плюс плацебо, или същата доза само адефовир в продължение на 48 седмици.
 
Накрая изследователите разглеждат ефикасността по отношение на нормализиране нивата на чернодробния ензим аланин аминотрансфераза (ALT), изчистване на HDV РНК и спад в нивата на повърхностния антиген на хепатит В (HBsAg).

...
Цялата новина може да прочетете в сайта на сдружение ХепАктив: Една четвърт от пациентите изчистват хепатит Делта с пегилиран интерферон
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007