Автор Тема:  HBV Journal – май 2011  (Прочетена 2270 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5566
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
HBV Journal – май 2011
« -: Октомври 20, 2011, 18:49:48 »
HBV Journal – май 2011

Автор: Christine Kukka
Дата: 01 май 2011

 

Експерти отбелязват незадоволителното лечение на хепатит В в САЩ

Лекува ли се адекватно хроничният хепатит В в Съединените щати? Не, казва група експерти по хепатит В, включително научни работници, специалисти и служители във фондацията “Хепатит В”, пише в броя от м.юни 2011 г. на Journal of Viral Hepatitis.
 
“Независимо от факта, че в Съединените щати има между 1.4 и 2 милиона случаи на хронична инфекция с вируса на хепатит В (HBV), по-малко от 50,000 души годишно получават рецепти за антивирусни лекарства срещу НВV,” отбелязват те.
 
В момента има вече няколко антивирусни лекарства, одобрени за лечение на хепатит В от Американската агенция за храни и лекарства, както и два вида интерферонови препарата.
 
“Обясненията за този абсурд обхващат потенциално големия брой на заразените лица, които не са изследвани и по този начин остават недиагностицирани,” отбелязват те, “и липсата на достъп, включително здравна осигуровка, познания и насочване към подходящи медицински грижи, особено на прекомерно заразените популации (групи от населението).”
 

Само 61.7% от здравните работници в САЩ са имунизирани срещу хепатит В

Тъй като здравните работници са изложени на висок риск от хепатит В поради експозиция на кръв и телесни течности (секреции) на пациентите, правителството и медицинските агенции препоръчват всички лекари, медицински сестри и други здравни работници да бъдат имунизирани срещу хепатит.
 
Обаче един неотдавнашен доклад в American Journal of Infection Control показва, че само 61.7% са получили всичките три необходими дози за хепатит В.
 
Изследователите разглеждат данните за възрастни в проведената през 2007 г. Национална имунизационна анкета и проверяват процентите на имунизациите срещу грип, тетанус и хепатит В сред здравните работници.
 
Те установяват, че 46.7% са били ваксинирани срещу грип, 70.4% са имунизираните срещу тетанус през последните 10 години, а 61.7% са получили три или повече дози от ваксината срещу хепатит В. При работниците с по-високо ниво на образование и процентът на HBV имунизиции е по-висок.
 
Процентът на ваксинираните срещу хепатит В е разочароващо нисък и е доста под препоръките на правителството за медицински работници.
 
“Необходими са оригинални стратегии за по-нататъшно увеличаване обхвата на ваксинация сред здравните работници,” пишат изследователите.

...

Целият обзор може да прочетете в сайта на сдружение ХепАктив: HBV Journal – май 2011
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007