Автор Тема:  dreamer след лечението на HCV - генотип 3  (Прочетена 24052 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
dreamer след лечението на HCV - генотип 3
« -: Ноември 25, 2011, 19:27:01 »
Здравейте вече и от тук! Както вече писах в темата за проследяване на лечението ми, на шестия (последен) месец  ПСР-а ми е отрицателен. До колкото знам, това все още не значи, че същото може да се счита за успешно и ще трябва да изчакам още 6 м. или 1 г., за да си пусна нов ПСР, който вече да определи изхода му. Другата седмица мисля да отида до "Рилски", за да си взема официално резултатите и да ги попитам от тук нататък как да процедирам, какви контролни изследвания и колко често трябва да си правя. Ако някой има желание, ще се радвам да сподели опита си, за да бъда подготвен, както винаги до сега съм бил, благодарение на прочетеното в този форум! :smile:
"Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка."

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
Re: dreamer след лечението на HCV - генотип 3.
« Отговор #1 -: Ноември 25, 2011, 19:58:14 »
Здрасти отново и в тази тема,

Въпреки, че аз не съм от изпълнителните пациенти мога да те посъветвам да проверяваш ензимите си на 2м. Така поне ми беше казал проф. Чернев. Ти нямаш проблеми със стойностите им, затова мисля че този срок е за предпочитане. ПКК можеш да проследиш и на първия месец след лечението  ако си по- любопитен как се променя тя.
 Още дори след две седмици физически и прихически ще откриеш промяната в себеси. Успех и бързо възстановяване! :bye2:

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #2 -: Ноември 25, 2011, 20:51:45 »
Поздравления за новия раздел. За да си сигурен в изхода от лечението е важен ПСР-а от 6 месец след края. За напълно излекуван може да се говори при отрицателен резултат на третата година. Някой казват и след петата. Аз лично до тогава все ще си имам едно наум.
Ензимите е добре да се проследяват на шест мессеца. Твоите вече са в норма и мисля, че няма смисъл от по-често.  В крайна сметка както си решиш. Предполагам, че ти е писнало и си дай малко почивка от всичко.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен qiqi

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 845
    • Профил
« Отговор #3 -: Ноември 25, 2011, 21:23:40 »
Поздрави за чудесния резултат :love5:
Пожелавам ти и занапред резултата да си остане същия.
Сега спокойно на Коледа можеш да си пийнеш малко винце :cheers:(Малко) :flowers:

Неактивен Аника

• Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #4 -: Ноември 25, 2011, 21:30:47 »
Бравос Дриймър!

Все такъв да е ПСР-ът!

Приятно възстановяване ти желая, а то ще е приятно, щом гадинката я няма ;-)))
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
    • Профил
Re: dreamer след лечението на HCV - генотип 3
« Отговор #5 -: Януари 15, 2012, 21:21:58 »
Привет на всички, измина малко повече от месец и половина откакто свърши лечението ми и реших, че е време да си пусна контролни изследвания:
   ПКК-22 показателя
   WBC (левкоцити)                             7.29          x10^9/L    3.5 - 10.5
   LY% (лимфоцити - %)                      16.000      %              20-48(50 - 70за деца до 4г)
   MO% (моноцити - %)                       8.150       %              1.00-11.0
   EOS%(еозинофили - %)                   1.310       %               0-6
   BASO%(базофили - %)                    0.222        %              0-2
   GR% (гранулоцити - %)                   74.300      %              40 -70(20- 50 за деца до 4г)
   LY# (лимфоцити - бр.)                      1.160       x10^9/L    1.100 - 3.800 (1.300 - 7.400 за деца до 4г)
   MO# (моноцити - бр.)                       0.594       x10^9/L    0.070 - 0.80
   EOS#(еозинофили - бр)                    0.096      x10^9/L     0.000 - 0.500
   BASO#(базофили - бр)                     0.016       x10^9/L     0.000- 0.140
   GR# (гранулоцити - бр.)                   5.420      x10^9/L     2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г)
   RBC (еритроцити - бр.)                     5.200       x10^12/L   M(4.4 - 5.9) Ж(3.7 - 5.3)
   Hgb (хемоглобин)                             163          g/L             М(135 - 180) Ж(120 - 160)
   Hct (хематокрит)                              0.490       L/L              М(0.40-0.53) Ж(0.36-0.48)
   MCV (ср. обем на еритроцита)          94.30       fL               82.0 - 96.0
   MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. )      31.30       pg               27.0 - 33.0
   MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)         332          g/ L             300-360
   RDW (девиация на ерит. р-ие)         16.00       %                11.5 - 14.5
   Plt (трoмбоцити)                               223          x10^9/L      130 - 420
   MPV (ср обем на тромбоцита)           8.64        fL                 7.5 - 11.0
   Pct (тр обем/ общ обем)                  1.93         ml/L             1.0 - 4.5
   PDW (ширина на тр р-ие)                 17.60       %                15.5 - 22.5
   Биохимия   
   Пикочна киселина                           383.00      µmol/l          М( 202.3 - 416.5 ); Ж( 142.8 - 339.2 )
   АсАТ (GOT; ASAT )                          14.80        U/l               М <40; Ж <32
   АлАТ (GPT; ALAT )                           13.00        U/l               М <41; Ж <33
   Гама - GT (GGT)                              26.00        U/l               М < 60; Ж < 40
   Хормонален анализ
   TSH                                                 3.170        mIU/l           0.27 - 4.20
   ТАТ                                               <10.00      IU/ml             до 115
   МАТ - (TPO)                                     15.53      IU/ml             до 34

Някои от завишените преди това показатели вече са в норма (пикочна кисилина и ТСХ), други не, но предполагам, че все още не съм се изчистил от лекарствата. 2-3 седмици след края на лечението ме хвана някакъв вирус и се наложи да пия антибиотици 3 дена, а седмица по-рано по цялото ми тяло се появиха и някакви обриви, които ту се появяваха, ту изчезваха и ме сърбяха много гадно, та и за тях започнах да пия и все още пия някакви лекарства. Ако някой може да разтълкува хормоналните изследвания (ТАТ и МАТ) нека каже, че там май е някаква по-сложна схема, в смисъл, че дори и да са в рефернтни граници пак имало някакви тълкования. Иначе по празниците малко се поотпуснах, ама не можах да устоя на троянската сливова... :ashamed2:. Поздрави на всички и успешна година!  :smile:

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #6 -: Януари 15, 2012, 21:35:19 »
 :clap: :clap: :clap: :clap:  Сега е ред на отрицателния ПСР

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #7 -: Януари 15, 2012, 22:39:04 »
Хехе, ама той си има! И, дай Боже - пак да се сдобие с един такъв след няколко месеца.
Дриймър, идеални са ти резултатите. Просто си вдигнал яко гранулоцитите /дай малко и на мен/ - може би поради лекия проблем със здравето и затова лимфоцитите пък са ти излезли по-малко като процент.
Направо си идеален, да чукна на дърво!
Гледай си кефа!  :whistle:

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
    • Профил
Re: dreamer след лечението на HCV-генотип 3
« Отговор #8 -: Февруари 04, 2012, 23:47:05 »
Я кажете, вече (два месеца след края на лечението) мога ли да си направя ваксина за хепатит Б и коя бихте ми препоръчали или първо да изчакам резултата от ПСР-а на шестия месец? И още нещо, комбинираната ваксина за хепатит А и Б добра ли е или да си взема само за Б?

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #9 -: Февруари 06, 2012, 20:58:55 »
Здрасти,
Не си спомням да съм чел за някаква специална забрана за ваксиниране през първите месеци след лечението. Но аз бих изчакал да минат 6 месеца и едва тогава да направя ваксина.
Относно вида на ваксината (комбинирана или само срещу хепатит B), единственото мнение на лекар, което е по-различно от "няма значение" и за което знам, е това на проф. Чернев, който препоръчва ваксината само за хепатит Б като по-добра от комбинираната.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #10 -: Февруари 06, 2012, 23:39:57 »
На мен същото ми го каза доц. Антонов.

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Март 22, 2012, 16:47:57 »
Близо четири месеца след приключване на лечението, отново бях на антибиотици за четири дена и си пуснах контролни изследвания на другия ден след спирането им:
ПКК-22 показателя
   WBC (левкоцити)                             8.21          x10^9/L    3.5 - 10.5
   LY% (лимфоцити - %)                      19.500      %              20-48(50 - 70за деца до 4г)
   MO% (моноцити - %)                       6.320       %              1.00-11.0
   EOS%(еозинофили - %)                   0.277       %               0-6
   BASO%(базофили - %)                    0.539        %              0-2
   GR% (гранулоцити - %)                   73.400      %              40 -70(20- 50 за деца до 4г)
   LY# (лимфоцити - бр.)                      1.600       x10^9/L    1.100 - 3.800 (1.300 - 7.400 за деца до 4г)
   MO# (моноцити - бр.)                       0.519       x10^9/L    0.070 - 0.80
   EOS#(еозинофили - бр)                    0.023     x10^9/L     0.000 - 0.500
   BASO#(базофили - бр)                     0.044       x10^9/L     0.000- 0.140
   GR# (гранулоцити - бр.)                   6.030      x10^9/L     2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г)
   RBC (еритроцити - бр.)                     5.240       x10^12/L   M(4.4 - 5.9) Ж(3.7 - 5.3)
   Hgb (хемоглобин)                             161          g/L             М(135 - 180) Ж(120 - 160)
   Hct (хематокрит)                              0.500       L/L              М(0.40-0.53) Ж(0.36-0.48)
   MCV (ср. обем на еритроцита)          95.40       fL               82.0 - 96.0
   MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. )      30.70       pg               27.0 - 33.0
   MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)         322          g/ L             300-360
   RDW (девиация на ерит. р-ие)         18.90       %                11.5 - 14.5
   Plt (трoмбоцити)                               232          x10^9/L      130 - 420
   MPV (ср обем на тромбоцита)           8.58        fL                 7.5 - 11.0
   Pct (тр обем/ общ обем)                  1.99         ml/L             1.0 - 4.5
   PDW (ширина на тр р-ие)                 18.90       %                15.5 - 22.5

Биохимия 
   Глюкоза ( Glucose )                         3.28        mmol/l          венозна кр.: 3.8 - 6.1,
                                                                                               периферна кр.: 3.5 - 5.5
   Пикочна киселина                           407.00      µmol/l          М( 202.3 - 416.5 ); Ж( 142.8 - 339.2 )
   АсАТ (GOT; ASAT )                          17.70        U/l               М <40; Ж <32
   АлАТ (GPT; ALAT )                           14.70        U/l               М <41; Ж <33
   Гама - GT (GGT)                              25.00        U/l               М < 60; Ж < 40

Явно взетата химия по време на лечението все още ми държи влага. Много години не бях пил антибиотици, а сега за четири месеца, два курса направих. След два месеца трябва да вляза в болницата за контролен ПСР, а до тогава не мисля да си правя повече контролни изследвания. Поздрави на всички!  :smile:

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Юни 07, 2012, 17:20:23 »
Имам повод да се похваля, шест месеца след края на лечението ВИРУСЪТ НЕ СЕ ОТКРИВА!

П.П.: ще си позволя да припомня и една от мойте формули за борба с хепатита, която за момента действа безотказно:
Pegasys+Copegus+Judas Priest=ВНО!
:wink3:

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #13 -: Юни 07, 2012, 17:58:44 »
 :clap: :clap: :clap: :clap:
Само такъв резулт да виждаш занапред.

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #14 -: Юни 07, 2012, 18:13:59 »
 :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
 :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2: :bye2:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007