Автор Тема:  Препоръки за прилагане на протеазни инхибитори за лечение на HCV/HIV коинфекция  (Прочетена 2510 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5566
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Предварителни препоръки за прилагане на протеазните инхибитори за лечение на хепатит С при пациенти с коинфекция с ХИВ

Дата: 29 януари 2011


Американски лекари от щата Мериленд изготвят предварителни препоръки за прилагане на протеазните инхибитори, използвани за лечение на хепатит С, при пациенти с коинфекция с ХИВ. Препоръките са публикувани в електронното издание на Clinical Infectious Diseases и подкрепят употребата на протеазните инхибитори при определени групи коинфектирани пациенти.

През месец май 2011 г. в САЩ се разрешава употребата на протеазните инхибитори boceprevir и telaprevir за лечение на хроничен хепатит С генотип 1. В хода на клинични проучвания с участието на моноинфектирани с хепатит С лица, комбинирането на тези медикаменти с пегилиран интерферон и ribavirin довежда до подобряване на честотата на вирусологичния отговор с между 25-31%.

В момента се провеждат клинични проучвания върху безопасността и ефикасността на протеазните инхибитори за лечение на хепатит С с участието на пациенти с коинфекция с ХИВ.

Хепатит С е водеща причина за сериозна заболеваемост и смъртност при коинфектираните пациенти. Ето защо съществува значителен интерес към потенциалната роля на boceprevir и telaprevir в лечението на хепатит С при коинфектираните.

Авторите представят становище пред Програмата за подпомагане на хора с ХИВ/СПИН на щата Мериленд относно данните за безопасността и ефикасността от прилагането на въпросните медикаменти при коинфектирани пациенти, както и кои от тях могат да се смятат за кандидати за лечение с все още нелицензираните за приложение при коинфектирани протеазни инхитори за лечение на хепатит С.

Според авторите становището им би могло да бъде от полза и за други.

Публикуваните данни относно безопасността и ефикасността на протеазните инхибитори за лечение на хепатит С при коинфектирани пациенти са оскъдни.
...

Цялата новина може да бъде прочетена на сайта на колегите от фондация "И": Предварителни препоръки за прилагане на протеазните инхибитори за лечение на хепатит С при пациенти с коинфекция с ХИВ
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007