Извън темата > Здравни теми

 Коронавирус - реална заплаха или паника причинена от медиите

(1/3) > >>

hristo_gb:
Интересно ми е какво става с разните изследвания, ако се окаже че и в България има корона?
Добре ще е и да споделяме какво може да се пие превантивно, когато ни се налага посещение във ВМА например, където явно ще става изолацията на болни. Какви витамини и прочие за подсилване на имунитета могат да пият болни от хеп.Б или Ц, както и при такива, които са на лечение.
Не искам да подсилвам паниката, но току-що разбрах по неофициален източник, че имало 2-ма пациенти със съмнение за коронавирус в Токуда. Това разбира се, може и да са слухове за момента, но не пречи да се подготвим предварително и за такова развитие.

izabel:
И аз да пиша тук.Сега, когато сме под карантина ,как ще си направим протоколите ,как ще си вземаме лекарствата и изобщо как ще става всичко това?Моля ,ако някой знае да напише инфо!

Силвана Лесидренска:
За мен ситуацията не е за подценяване, превантивно няма какво да се пие, някой беше писал тук че лекарството за Хепатит В може да ни предпази-ами не може. Стойте си в къщи, спазвайте висока хигиена, не се събирайте с други хора, приемайте неща, които подсилват имунната система - лимон, джинджифил и тн.
Относно протоколите - не мисля, че някой знае как да процедира в момента, това надали е най-належащия проблем в момента на Касата. Аз си мисля за хората с тежки заболявания, за които тази извънредна ситуация може да им коства живота, не защото ще се разболеят от корона, а може да имат нужда от трансплантация, планирана операция. Ако някой изпадне в остра нужда от лекарство за В или С, нека ни пише, ще се опитаме да съдействаме.

vpv:
Педи малко прочетох, че: "Протоколите за скъпите лекарства се удължават до 12 месеца, така че хората, които имат нужда от тях да ги получават."

Някой знае ли подробности?
Сега в понеделник трябва да правя междинните изследвания (само хематологичните и биохимичните) за протокола, а новия протокол трябва да го взема юни месец. И сега не зная да отивам ли да ги правя, че и малко ме е страх. Не зная колко хора ще има в лабораторията...

Силвана Лесидренска:
На сайта на Касата има текст, според мен обаче той не гласи, че протоколите се удължават автоматично до 12м, а че болниците трябва да създадат организация за  извършване на изследванията, нужни за прптокол, а ако се окажат под карантина, да насочат пациентите към други болници. Има и списък на болестите при които е възможно издаването на 12 м. протокол, но аз не видях хепатита сред тях:


https://www.nhif.bg/news_page?id=420369&page_id=home


Според мен всеки следва да се свърже с лекуващия го ГЕ и да се уточни какво ще се прави.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия