Извън темата > Здравни теми

 Биозин мама и др. помощници на имунната система

(1/2) > >>

edna_ot_vas:
Здравейте, отдавна не съм писала... ще започна малко по-отдалеч... последно февруари месец нещата ми откъм хроничния хепатит бяха ок - виремия под сто хил копия (при положение, че беше милиони), ензими - в норма, мнение, че на този етап не е необходимо да се провежда лечение, само наблюдение, това добре. Само че нищо извън това не е добре - след направената ми лапароскопия за ендометриоза (която се доказа) и препоръки за бързо забременяване всичко тръгна стремглаво надолу и започнах да хващам всякакви вируси и бактерии. Започна една ужасна фибромиалгия, изпих сто антибиотика, та ревма фактор излизаше завишен, антистрептолизин, ту суе, все болна, все на лекарства, ту заради гинекологично кървене, ту заради поредна инфекция. Един омагьосан кръг. Започнах да търся причината за болките в ставите, които не минаваха с месеци. И дотук открих: уреаплазма, прекарани херпес-симплекс, Епщайн бар и цитомегаловирус, взеха ми натривка от букална лигавица да проверят дали са активни. Ако са, най-вероятно ще ме лекуват с някакви имуностимуланти, за които навремето ме предупреждаваха да внимавам и да не приемам в никакъв случай, че не се знае как ще реагира хепатитът... Обаче и така не става. Лекувам едно, появява се друго. Затова искам да попитам имате ли опит, информация за Биозин мама и възможно ли е да се приема без да навреди, тъй като единият имунолог това ми препоръчва, уреаплазмата ще я трепя с пореден антибиотик. Отделно непрекъснато правя кисти на жълтото тяло, просто е въртележка. Има и още една въртележка и тя е, че лъвът не се интересува какво става откъм опашката му или всеки лекар си изписва нещо, без оглед какво ще каже по въпроса специалистът - хепатолог или обратното и се получава едно непрекъснато въртене сега кого да слушам, кой колко разбира, не винаги има как да се пита за всяко нещо, то трябва само на телефона да спи докторът при всичко, което до момента са ми изписали... опитът ми показва, че никой нищо не съобразява, въпреки че непрекъснато повтаряш каква е ситуацията... та така, затова разчитам на опитните и по-знаещи от мен тук да дадат мнение. Мерси

anti-HBs:
Мисля, че и в друга тема съм те питал, а може и да се бъркам, но да започнем от най-важното - с какво се храниш, ама колкото можеш подробно с количества? Какво ядеш и какво не..?

Много е важно какво "гориво сипваш" и дали си възпаляваш организма чрез храната, защото от там тръгват всякакви проблеми. Разбира се, не всичко тръгва от там, но можеш много да подобриш ситуацията. Много!

edna_ot_vas:
От години съм на противовъзпалителна диета за ендометриозата, въпреки че според голяма част от лекарите нямало смисъл от това, вчера бях на имунолог да си получа резултатите за епщайн и разните други подобни, които се оказа, че съм изкарала и питах за този биозин, каза докторката, че не трябва нищо да взимам за имунитет, защото ще влоша фибромиалгията, която се отключи през последните месеци. Изписа ми две други добавки, ще ги видя какви са, не съм ги взела още.

П.С. Добавките са Триптозин и Флексофитол

anti-HBs:
Супер, но какво представлява тази противовъзпалителна диета... защото много хора спазват грешни режими, благодарение на лекари с доста ретро разбирания. На мен ми бяха предписали направо самоубийствен ХДР през 2014. И то “светила” гастроентеролози.

edna_ot_vas:
Не спазвам протоколи от лекари, по тяхно мнение или няма нужда от диети, или спазването им не би повлияло нито положително, нито отрицателно на двете ми основни хронични заболявания. Така че решението си е лично мое.
Не ям пържени храни, полуфабрикати, глутен (с изключение на тези с ниско съдържание като лимец и ръж), млечни, бяла захар. Правих си тест за непоносимост към храни, който като цяло съвпадаше с това, което бях спряла по усет. Без пластмаса, козметика и битова химия, заради потенциалния прием на ксеноестрогени от тях, доколкото е възможно, с пластмасата е голям зор, че тя е повсеместна, но поне да се ограничи, намали употребата й до минимум... В по-голямата част от времето си приготвям храна сама, използвам колкото може повече домашни продукти (плодове, зеленчуци от градината), пазарувам от биомагазини, стремя се към разнообразно меню в диапазона, който е позволен със сравнително редки изключения. Така например днес ще обядвам печен сладък картоф, броколи, карфиол и домашна краставица, но нямам дневен или седмичен график, гледам и да ям, каквото ми се яде пак в рамките на позволения диапазон, защото покрай хормоналните проблеми ми се гади често, от ендометриозата червата са много капризни и чувствителни, а някои здравословни продукти са доста дразнещи. Купих си книга за готвене по този начин - без глутен  и захар, следя какво качват и в специализирани групи като рецепти, ако нещо ми допадне, го правя.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия