Сдружение ХепАктив > Новини и инициативи на сдружението

 Бе приета първата Национална програма за превенция и контрол на вирусни хепатити

<< < (2/4) > >>

Силвана Лесидренска:
Ако бяхме водени от това, от какви финансови причини са водени лекарите или НЗОК, никога нямаше да спечелим три дела срещу НЗОК за облекчаване на изискванията за лечение за С, нито да постигнем премахване на биопсията и хоспитализацията. Така че трябва и това да бъде извоювано при хепатит В, заради което трябва и пациентите са да активни. При хепатит С имахме десетки пациенти, които писаха писма, жалби. За хепатит В не знам да е имало такива. Само казвам....

hristo_gb:
Така е, благодарен съм на тези които са писали писма, за да можем да се лекуваме.
А иначе българинът често си мисли, че да пише жалби няма смисъл. Но всъщност има - дори и "само" заради адвокатите, които за да водят дело срещу НЗОК например, трябва да имат нещо черно на бяло за доказателство.

П.п. Може би някаква сламка или обяснение как се пише жалба и къде се изпраща ще помогне?

anti-HBs:
Аз също моля за допълнителна информация, ще напиша жалба с удоволствие!  :yahoo:

Лени:
Аз съм от новите във форума.
Имам желание да напиша жалба в подкрепа на борбата с институциите,за по-лесен и бърз достъп на лечение за всички хепатит.
Ако може някой,който е писал да ми изпрати примерен вариант ще бъда благодарна.
От както разбрах,че съм носител на Австралийски антиген ,споделям с хора(мои клиенти)и установих,че 90% нямат никакви знания по отношение на Хепатитните Вируси.Лошо е,че не ни информират личните лекари и за това,че децата трябва да се изследват и реимунизират при нужда.Борбата трябва да е от всички и от носители и от здрави.Никой не е застрахован- всички имаме близки.

positivevibes:
А нещо от рода на петиция, която да се подпише от повече хора дали би имало някакво значение и да помогне също? Аз например в момента не живея в България, но се интересувам как са нещата там и всъщност една от причините да не искам да започна лечение в чужбина е именно, защото ме е страх, че като се прибера в България ще трябва да минавам през абсурдната система.. В случая за съжаление не мисля, че мога да подам жалба за нещо, което евентаулно би ме засегнало някога  :sad3: но може и да греша.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия