Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - positivevibes

Страници: [1] 2 3 4
1
Здравейте на всички!

Вместо да пиша в моята тема, реших да пусна нова, тъй като имам конкретен въпрос и дискусията ни може да е полезни и на други!

Скоро си пуснах изследване за чернодробните ензими и преди 3 месеца всичко ми беше в норма. Но сега Алат-а ми е около 75. Все още съм с активен хроничен хепатит за съжаление, но откакто се следя винаги има спад в ензимите и сега за първи път срещам покачване.

Чувала съм, че с хепатит (всякакви видове) е добре да се избягва прекомерното натоварване и се препоръчват само леки тренировки. Така че от 5-6 дни тренировки, намалих на 2-3 дни.
Та седя и си мисля, а и се поразрових в интернет и открих проучвания, които доказват, че вдигане на тежести (фитнес) води до покачване на ензимите, което може да е до 7 дни и повече след тренировка. Следователно много доктори не обръщат внимание, че това може да е от силова тренировка, а не от чернодробно заболяване. Доста хора без хепатит споделят, че имат повишени чернодробни ензими след тренировка и при последващи изследвания и след прекратена тренировка за поне 7 дни, се наблюдава спад в ензимите.
И така де, може би се опитвам да бъда прекалено оптимистична, но предните ми изследвания са когато не бях тренирала, тъй като фитнесите бяха затворени. А последното изследване беше направено около 12 часа след тренировка (тренирах късно вечер, както обикновено и се изследвах рано сутрин). За съжаление нямам изследване на товара или количествен на вируса за повече информация, но се надявам след около 2 седмици да си направя и ще се опитам да спра тренировките предварително.

Какво е вашето мнение по въпроса? Някой “изпробвал” ли е това твърдение?
Би било успокояващо да знам, че това е причината, въпреки че никак не ми се иска да спирам тренировките (действат ми психически супер разтоварващо след работа), но може би поне преди изследвания ще го пробвам.

2
Още преди няколко дни ти прочетох поста, но се притесних от новините и не знаех какво да отговоря. :sad3: Като цяло някои резултати не са добри, но поне е открит проблема, което го прави по-лесен за отстраняване. Имаш спад във фиброзата и чернодробните, което е много добре! Излязоха ли резултатите от ПСР? И какво се случва с операцията и другите проблеми?
Неприятни са тези неща, но живот.. не можем да избягаме от тях, така че най-добре е да се опитаме да ги приемем и решим по най-добрия начин и без да ни въздействат дълбоко. Всичко в началото звучи шокиращо, но аз все си казвам, че има и много по-тежки случаи. А ако си задаваш въпроса “защо все на мен?”.. защото си достатъчно силен да преминеш и през това :good:
И ти като мен виждам, че много много не обичаш лекари, така че моят съвет е да не се концентрираш върху диагнозите и медицински термини, тъй като много често звучат доста страшно с тези названия. Да, има проблем някъде в системата ти, но се концентрирай в силата на тялото си и в това, че може да се справи. Направи нужното, което лекарите съветват, но и не забравяй твоята нагласа относно нещата, защото там медицината не може да помогне. Дръж ни в течение!  :wink3:

3
Здравейте. Часът ми с доктора мина преди около две седмици и все се каня да пиша, но се захващам с нещо друго, а и малко останах разочарована и сякаш се опитвам да не отдавам много значение на неговото виждане.
Общо взето ми каза въпреки леките подобрения, все още би ми предложил терапия и аз останах супер учудена... определено смятам, че тук системата им е такава, че трябва да се “застраховат”, че винаги са предложили терапия. Индикация за терапия бил вирусен товар над 2000... да но има много други индикации също.. Аз му казах, че от своя страна всъщност съм излключително доволна от резултатите си и за мен това е много голям спад и явно това, което правя помага дори и бавно. Лекаря едва ли не ми казва, че съм много обнадеждена и е добре да си сложа някаква граница, от която ще започна да мисля за евентуална терапия.. с медикаменти. Моят отговор беше, че в момента виждам само добри резултати и постоянно има спад в изследванията, така че искам да дам шанс на тялото си и той подкрепя идеята, че има шанс да сероконвъртна, но някакси иска да съм готова и за терапия. И така следващият ни час ще е след 6 месеца, но се надявам до тогава да успея да си направя сама изследвания, за да знам как се движат нещата. Осъзнах, че като посещаваш лекар е нормално да ти изписва лекарства, тъй като това е методите, с които той е обучен и работи.. но не значи, че няма други опции, така че аз си продължавам с моята терапия и оставам позитивно настроена, а ако нещо се промени тогава ще го мисля.  :wink3:

4
Здравей, Христо! Първо и най-важното - опитай се да не се стресираш! Всичко в началото изглежда по-зле отколкото е. Май наистина се отклоняваме от темата, но мисля, че не е голям проблем, а и може да е полезна и на други.
Има логика в разсъжденията ти, според мен най-добре се насочи към ендокринолог, който ще направи повече изследвания и ще потвърди или отхвърли теорията ти. Така или иначе е добре да посетиш двама специалисти, така че според мен не отлагай повече, а отиди при един от многоизброените лекари, които си прочел като препоръчани. Според мен ще си усетиш доктора и дали и до колко да му се довериш. Дано да попаднеш наистина на някой, който може и иска да помогне! За съжаление не мога да препоръчам никой и не съм използвала съответната платформа.
Дръж ни в течение и се надявам всичко да се нареди бързо и лесно. Пращам ти много положителна енергия  :flowers:

5
Благодаря, Лени! Аз приемам соев лецитин от януари 2020, почти без прекъсване и по препоръки на други мнения тук от март тази година приемам и Л-глутамин, тъй като имат сходна роля.
Аз приемам по 2 таблетки лецитин на ден, което е 2400 мг, а дори на кутията препоръчват по 3 или 3600 мг. В началото се опитвах по 3, но ми се насъбраха и доста добавки и си останах с 2.
От това, което съм прочела, останах с впечатление, че лецитина е нещо, което е добре да се приема като добавка постоянно, особено ако не се приема месо, а и като цяло добавката има различен състав. При условие, че подпомага сформиране на здрави клетки, а черния ни дроб води или е водил битка с вирус, то мисля, че имаме нужда от лецитина и няма да ни навреди. Дори може да се дава и при бременни. Също така бях чела, че чернодробните клетки се обновяват напълно (или нещо подобно беше)  за 18 месеца, така че защо да не им помогнем с “качествен материал”.

6
Питах и за вирусния товар - пропуснали са да го включат в резултатите, които ми пратиха, но изпратиха всичко на ново. Края на януари товара ми беше малко под 3 милиона... а сега  :yahoo: е 93 325  :girl_in_love: За мен това е много добър спад и щом за 12 седмици е спаднал толкова се надявам, че в скоро време ще падне още повече и мисля, че под 2000 ще има възможност за сероконвъртване. :party:
Ще чакам сега след около 3 седмици да се чуя с доктора си и да видя какво е неговото мнение. Иска ми се да забременявам вече, но високите нива на вируса ме притесняваха, както и това, че е активен. Но сега въпреки, че все още съм е+ то поне се наблюдава спад, така че мисля, че не е толкова зле положението вече.

7
Здравейте на всички, които следят моята история. Вчера ми беше часът за кръвни и за ултразвук, а часът ми със специалист е след около 3 седмици, когато ще обсъдим резултатите. Споделила съм за носителството си на не повече от 4-5 човека и нямах търпение да споделя и с вас.
На ултразвука ми казаха, че всичко изглежда нормално  :girl_in_love:, но нямат право да изпадат в подробности.  Надявам се да няма изненади, когато обсъждам със специалиста, но ако имаше нещо тревожно предполагам щяха да ми кажат.
За кръвните ми съм много щастлива отностно АЛАТ И АСАТ - от години не съм ги виждала толкова ниски. Алата ми е 30  :dance:(последно февруари беше около 47), а Асата ми е 25 (беше около 35). За моите кг лекарите казват, че очакват чернодробните ми да са около 19, но все пак съм с чернодробно заболяване, така че реалистично аз съм много доволна и с 30 на този етап.
Не видях резултати за товара, което е важно също, но не знам дали не е изследван или още не бяха готови. Ще питам и ще пиша отново.
Изненадващо е за HbsAg quantitative, че края на януари тук в чужбина ми беше около 4700 и всъщност ми пуснаха двойни изследвания поради объркване в системата и с една и съща кръв резултатите бяха 4700 и 5500, което според мен е голяма разлика. Също така след около седмица при изследване в България бяха 980 и 2 седмици по-късно 580. А сега тук в чужбина ми е 3800. Не знам на кои резултати да вярвам - дали са спаднали според тези в чужбина или са се качили според тези в България. Но сякаш сега като си гледам някои изследвания и от преди е имало голяма разлика - важното е че според изследванията тук има спад, както и според изследвянията в Бг също има такъв. Изследваната единица е една и съща, но явно има някаква разлика в лабораториите.
Все още не съм сероконвъртнала за съжаление, но си давам време и вярвам, че и това ще стане. От това, което съм изчела след флеър с минаване на времето е все голям процентът на сероконвърсия и има голям шанс до около година и половина след флеър да се сероконвъртне. При мен са минали около 8 месеца и всички показатели продължават да спадат. И преди се чудех дали първо ставаш еAg негативен и изграждаш антитела и след това спадат чернодробните или първо спадат чернодробните и тогава изграждаш антитела.
Обикновено един от показателите за терапия е алат поне два пъти над норма, моят в момента е в норма, така че се надявам лекарят ми да не продължи да настоява за терапия, а да се съгласи, че моите методи явно помагат дори и бавно. Все още не смея да се зарадвам, защото и товара е изключително важен и се надявам и той да е спаднал. Всъщност до голяма степен се надявам да има подобрение, защото лекарят ми понамекна, че ако продължавам да си намирам причина да не започна терапия, а той продължи да препоръчва, то ще редуцираме прегледите (един вид няма какво да продължаваме до безкрай - той да настоява, а аз да отказвам), но за мен и на около 6 месеца е ок. Последният път му казах, че според мен няма голям спад в показателите, защото имах Ковид, което вярвам, че е реална причина и трябва да се вземе под внимание. Вече смених един специалист и явно оставям впечатление, че съм труден пациент, но разчитам на упоритостта си в това да следвам алтернативни методи, а и като пациент мисля, че имам право да взема това решение.
Продължавам със здравословните навици, както и с приема основно на лецитин и филантус, както и л-глутамин и котешки нокът (добавени от март). По веднъж дневно вземам и силимарин и рейши - гъбите свършват скоро и ще направя пауза и с тях. Витамин Д, Ц и Б също си продължавам ежедневно.
С риск да ме помислите за луда - аз вярвам в зодии и че има неща, които са ни заложени да се случат и т.н. И така, наскоро случайно реших да си направя хороскоп при астролог, който каза, че не вижда при мен да е заложено лечение с медикаменти, а по-скоро алтернативни лечения чрез билки, медитации и т.н - неща, които правя, но не му бях споделила. И така това ме обнадежди доста. Естествено ще си следя показателите и ако има нужда ще започна терапия, а няма да се доверя на астролог на 100%, но е приятно да чуеш, че пътят по който си поел изглежда като правилния.  :love5:

8
Да, точно това имах впредвид anti-HBs. Интересувам се от това какво се случва в България и каква е системата при вас, защото искам в близкото бъдеще да се прибера, но не мисля, че в момента наистина някой ще ми обърне внимание, тъй като нито живея в България, нито съм на лечение.
Със сигурност съм човек, който не чака на другите и си кротува, а си търся правата.. дори понякога сигурно видгам повече врява от необходимото, но не се примирявам с нещо, което вярвам, че не трябва да бъде по този начин.
Имам роднини в България, които по един или друг начин също се сблъскват със системата всъщност, така че поне тях мога да поддтикна да пишат жалби. 

9
А нещо от рода на петиция, която да се подпише от повече хора дали би имало някакво значение и да помогне също? Аз например в момента не живея в България, но се интересувам как са нещата там и всъщност една от причините да не искам да започна лечение в чужбина е именно, защото ме е страх, че като се прибера в България ще трябва да минавам през абсурдната система.. В случая за съжаление не мисля, че мога да подам жалба за нещо, което евентаулно би ме засегнало някога  :sad3: но може и да греша.

10
Де да беше всичко толкова лесно и сигурно.. да се намеся и аз  :girl_wink: :write: Нали казват, че има и случаи, при които дори и с ваксина има заболели (ако това имаше впредвид за научния път).. Друг е върпосът за неочаквани реакции и т.н. От друга страна, да, и Ковида е много непредвидим и може да бъде много опасен, но.. има и много случаи, когато си протича безсимптомно, или дори и със симптоми, не винаги е нужен прием на лекарства. Мен 10 дни си ми ме мъчи доста неприятно, но въпреки това реших, че няма да пия нищо освен много витамин Ц и Д. Много е трудно наистина да се вземе решение какво е най-добре да се направи с този Ковид.

11
Ако тогава HbsAg е бил отрицателен, то и сега най-вероятно ще е, можете да се изследвате за всеки случай. Ако резултатът е негативен, то няма как да заразите никой.

12
Диагностика / Re: Как да се лекувам?
« -: Март 11, 2021, 20:22:36 »
Много Ви благодаря, успех и на Вас, по който и път да решите да поемете!  :girl_in_love: Няма да се предаваме, позитивни и упорити до край!  :party:

13
Да, може да се добави и малко по-конкретно към въпросите:
1. Има ли разлика в препоръките за прием на добавки при активен и неактивен вирус?
2. Нужен ли е изопринозинът, ако в близките месеци се е наблюдавал флеър при активна борба с вируса, водещ до намаляване на показателите?
3. Опасността от непоставянето на имуноглобулин е да се предаде вируса. По-скоро мен ме интересува мнението им дали и какви вреди/рискове може да донесе имуноглобулинът на новороденото, ако се постави при товар на майката под 1 млн? И като цяло само вирусния товар ли се гледа или и дали майката е HbeAg+ или -?

Дойде ми писмото от последната консултация с моя доктор и в него той също е написал, че препоръчва лечение на майката, отколкото поставяне на имуноглобулин на новороденото, тъй като е кръвен продукт и крие рискове за новороденото, тъй като не се знае как ще реагира организма му. Щом не се поставя на новородени, чиито майки са с вирусен товар под 1 млн значи наистина явно крие някакви рискове, иначе щяха да го слагат превантивно на всяко бебе, чиято майка е поне с товар над 10-20 хил.

14
Добре е, че се навръзват малко по малко нещата и можете да си обясните кое и защо се проявява. Относно препаратите за нос нали знаете израза "Хремата с капки минава за 7 дни, а без капки за една седмица". :mocking: И аз го имам проблема със запушения нос, но според мен е от влажния въздух, а и аз си имам алергии от прах и разни красоти и понякога се обостря.
Можете да пробвате да редувате и минерална и изворна вода - Хисар е за препоръчване.

15
Диагностика / Re: Как да се лекувам?
« -: Март 11, 2021, 02:26:51 »
Благодаря Ви, надявам се упоритостта да си струва и да е от полза!  :girl_in_love:

Ще се опитам да ви помогна с някои от въпросите по-долу. За съжаление, от това, което съм изчела, не е ясно кога точно има битки, от какво се активират и до колко те увреждат черния дроб. От там идва и името на вируса "тихият.. бла бла", защото незабелязан и непроследяван той може да си нанася вреди, докато не стане късно. Обикновено, когато сме в активна фаза (както при мен) е налице активна репликация на вируса (HbeAg e +) и повишаването на чернодробните ензими се приема като индикатор за борба на имунната система с вируса. Колкото по-високи са ензимите, толкова по-силна е битката и по-голямо се смята, че ще е увреждането, но естествено в крайна сметка всичко е строго индивидуално. Много хора, които на вашите години откриват, че са хронични носители, всъщност може би носят вируса още от раждането си или поне от по-ранните си години, така че вие също сте минали през активната фаза. При някои хора тя минава бързо - може да е за седмици, при други за месеци, а при трети в продължение на години. Колкото по-дълго е човек в тази фаза, толкова по-голям е шанса за по-сериозни вреди. За това, когато се открие хронично носителство на хеп. Б е важно да се провери състоянието на черния дроб, защото дори и в момента с добри показатели, пациентът може да има сериозна фиброза от по-ранната активна фаза или ако е имало реактивиране на вируса през годините. Добрата новина е, че според различни източници и споделени опити се оказва, че фиброзата може да бъде обратима. Аз бих ви препоръчала да си вземете соев лецитин като добавка, тъй като на кратко казано той е важният градивен материал за изграждането на здрави чернодробни клетки (а и не само за това).
Според данните в таблицата, която споделих, но всъщност не съм сигурна дали се е прикачила, е посочено, че 67-80% от хората остават в тази неактивна фаза, в която сте, като останалите 10 до 30% може да имат реактивация и при някои от тях да има нужда от лечение. За мен това са обнадеждаващи цифри и аз бих избрала да живея с мисълта, че ще съм от тези 80%, при които няма да се активира вируса отново, отколкото да живея в страх за потенциалните по-малки проценти. Естествено ще си следите състоянието най-вероятно веднъж годишно, но както Силвана ви посъветва по-долу, по-лесно ще е да приемете от сега, че вирусът ще е част от вас, но не е задължително да се прояви.
Всъщност мисля, че до 30 г. възраст имунната система има шанс да деактивира вируса по-бързо и самостоятелно без лечение (както се наблюдава при много случаи) и рисковете от щети са по-малки, отколкото при реактивиран вирус в по-средна възраст. Самото изчистване на вируса може да се случи по всяко време, а не само до 30 год., но при всички възрасти процентът си остава малък - нещо от рода на 1% годишно, но не е като да го няма нали  :hug1: При хора, които са дълго време в неактивна фаза и с ниски нива на вируса в кръвта, то може и да се стигне до изчистването на вируса в даден момент. Из форума се говори за нива на вируса под 100, ако не бъркам. Та за това някои хора с нива като вашите обмислят дали да не приемат добавки, които да спомогнат за намаляването на вируса още повече, докато други се опасяват да не го "събудят".  И все пак имайте впредвид, че не всички добавки активират имунитетът ви, така че на този етап е ок да си ги приемате. Например като силимарина, който е хепатопротектор, лецитина - спомага за изграждане на здрави клетки, вит. С като антиоксидант и т.н. - такъв тип добавки ще спомогнат за общото състояние на организма и пряка защита на черния дроб.  :good:

Страници: [1] 2 3 4

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007