Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - захари

Страници: [1]
1
 
 Във болница  „Мед лайн“ гр. Пловдив. Но  доколкото  разбрах, това е окончателно и навсякъде ще бъде така. За  междинните резултати само ще ни изискват  ПКК и Биохимия, но те могат да се правят във всяка клинична лаборатория. Направо си е голямо облекчение.

2
  Здравейте, днес съм в болница за нов протокол, казаха ми, че  за тези който са на Тенофовир няма да има нужда да се влизат на всеки три месеца, а вече ще е веднъж за 6м., което си е направо много добре.  :bravo2:

3
  Здравей, относно общия билирубин който е висок, а директният предполагам нисък, вероятно имаш Синдром на Жилбер. Аз имам този синдром, не е приятен но доколкото знам не е и кой знае колко опасен. Нормално е да си по жълтичък така както казваш, че очите ти са жълти. Но по специфичното на този синдром е, че човек много бързо се умаря. Във интернет има доста информация за този синдром, но пък предполагам, че ако имаш този синдром би трябвало да ти кажат, но лекарите не му обръщат кой знае какво внимание.

4
  Здравейте, вчера на 16.10 влязох във болница за продължение на протокол и казах на лекуващият лекар за решението на НЗОК, казаха ми, че съм първият пациент който им съобщава това и веднага провериха информацията като звъннаха във София, за съжаление решението наистина е повече от 90% процента окончателно, и трябва да стане някакво чудо. Тъй-като нямам много време за мислене ще мина на генерик пък и нямам възможност за доплащане. Благодаря на Силвана, че своевременно качва информация във форума за да можем своевременно да реагираме.

5
Моята история / Re: Здравейте
« -: Август 22, 2017, 15:58:36 »
    Здравей, първо ти се извинявам за това което ще ти пиша, но го мисля напълно сериозно. Имаш нужда от психолог.

6
 
  Здравей, относно ваксинирането е най-малкият проблем. Купуваш си ваксина Енжерикс и джипито (ОПЛ), ще  я постави, след месец купуваш още една и отново се поставя, след това на шестия месец се поставя третата. Задължително се поставят три ваксини.

7
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Април 06, 2017, 22:00:31 »
 
   Същото ми казаха и от друга аптека, да им копирам протокола за да могат да ми го заявят, но за моя радост днес ми се обадиха от Марешки, че Виреада ми е дошъл и мога да си го взема. Засега все още нищо няма да предприемам, но за в бъдеще ще си имам едно на ум, все пак се надявам да не се налага.

8
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Април 05, 2017, 22:35:53 »
 
   Благодаря ви за отговора, но и аз ги вземам от Марешки. Това което ме съмнява, че не всички аптеки от Марешки използват един и същ доставчик. Преди месец трябваше да си взема скъпо лекарство защото имам и улцерозен колит и от там откъдето вземам Виреада ми казаха, че въобще го нямат във номенклатура. Пробвах във друга аптека пак от Марешки и от там ми го доставиха. Явно не всички аптеки на Марешки използват едни и същи складове. Много се надявам наистина най-късно до петък да ми го доставят, иначе се отнасят учтиво но на мен в случая не ми трябва съжаление, а решение на проблема. Засега вземам Зефикс, но малко съм скептичен към този препарат.  :medicine:

9
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Април 05, 2017, 20:11:36 »
  Здравейте, аз от 01.04 до днес не мога да си получа Виреада, вземам го от Сливен, и все ми казват до края на седмицата и така.  :scream: Чудя се как вие сте го получили, а при мен все чакат да го доставят от складовете, колко и какви  складове нищо не мие ясно. Не знам дали да не сменя аптеката когато ми изтече протокола. Моля ако някой може  да ми каже за някоя аптека която бързо реагира и е коректна, да мога да проверя дали има такава и във Сливен. 

10
  Силвана благодаря ти за отговора, честно казано си мислех, че никой няма да ми отговори. Надявам се всички да смажем този гаден вирус. Още веднъж благодаря за отделеното време.   :flowers:

11
        Здравейте, от четири месеца съм на Виреад започнах със :
     HBV  DNA   10 154 423 IU/ml     (7,0 log 10);   45 694 903 cop/ml     (7,6 log 10)  -  на третия месец бях на репликация която отчете
 
     HBV – DNA < 25 IU/ml - за която нищо не мога да разбера. Скоро бях отново на изследване за подновяване на протокола, междините резултати отчитат не петият месец  HBV – DNA – 137/ 2.1  log 10 IU/ml  (577/2.7 log  10 copies/ml ).  Ще ви бъда благодарен ако някой разчете резултатите, защото ми е пълна мъгла и все още нищо не разбирам.   :angry3: Благодаря  предварително.

12
Моята история / Re: Един от вас
« -: Април 02, 2017, 18:55:11 »
 Здравей Наско, благодаря за подкрепата. Понеже ме попита дали  се лекувам във Пловдив. Да, понеже там ми бяха препоръчали да отида на гастроентеролог за уточняване на диагнозата. Клиниката се казва „Мед-лайн“ и се намира във гр.Пловдив, в интерес на истината на мен мие далечко защото живея във Бургаският регион и Пловдив мие на 200 км. Но там се уточни диагнозата ми със улцерозният проктит много неприятна болест и там ми поднесоха десерта за Хепатита. Първоначално на хепатита въобще не му обърнахме внимание, но вероятно покрай лечението на колита явно нещо е събудило вируса. Естествено бях осведомен, че това е възможно да се получи затова редовно проследявах ензимите. И понеже там започнах да се лекувам за колита се наложи да започна и за хепатита. Малко ми идват във повече тези пътувания на всяко тримесечие, и дано да има някаква промяна. Относно Виреад и аз съм чувал доста добри неща, миналата година декември месец имах разговор със Професор вирусолог  който буквално ме шокира като ми каза, че  с Виреада  много вероятно във рамките на 3 - 6 месеца, да бъда изчистен от вируса. Повтарям не години, а месеци. Доколкото знам много трудно се изчиства този вирус напълно, но същият Професор ми каза, че доста хора се изчистват напълно със Виреада. Честно казано не знам до колко това е така, чувал съм какво ли не, но може би това в действителност може да е и така, но Виреада не трябва да се спира дори когато човек  е изчистен от вируса, докато се установи, че го няма напълно. Не знам, аз се лекувам от четири месеца и не казвам това от опит, а от различни слухове къде достоверни къде не и аз не знам. Но същият професор ми каза, че рамките на около  десет години медицината ще може да лекува напълно болни от хив и спин, поне тя така предполага и почти е убедена, уточнявам само, че професора е жена, казвам го само информативно. Дано наистина прогнозата и да  е вярна, защото тогава е възможно и да излезе нещо още по добро от Виреада който за много по-кратко и завинаги да може да унищожава този вирус.           
                                             :carate:


13
Моята история / Един от вас
« -: Април 01, 2017, 01:02:04 »
  Здравейте,казвам се Захари на 40г, женен с две деца на 9,5 и 11г. Моята борба със вируса започна така: 2015 г., поради заболяване на дебелото черво имах плануван прием във  „Мед-лайн“- Пловдив в гастроентерологично  отделение за уточняване на диагнозата. На първият ден от приема ми бяха взели кръвни проби и урина и минах ехограф. Ехографа показа някакви тъмни петна за които бях пренасочен за скенер, изследванията показаха три хемангиома за които ми казаха, че са доброкачествени и безопасни. Обаче след излизането на кръвните проби лекуващият лекар беше видимо леко притеснен и ми съобщи, че съм носител на Хепатит Б, което за мен първоначално си беше шок и синдром на Жилбер което според доктора е „козметика“ в сравнение със другите неща. Очаквах какво ли не но не и Хепатит, а все още не бях минал основните прегледи, гастроскопия и колоноскопия. На следващият ден след гастроскопията и колоноскопията  ми казаха, че имам лека херния но не това е проблема, проблема е във това, че са установили ХУХК - хронично възпаление на дебелото черво, Улцерозен проктит който не се лекувал. Сами разбирате за мен шамарите ми дойдоха във повече но просто трябваше да приема фактите и да намеря сили за да продължа. Казах си има и много по-лоши неща. Лекуващият лекар ми каза съпругата ми да пуснем изследване за хепатит и евентуално ваксиниране, а аз трябваше ежемесечно да проследявам чернодробните ензими Асат и Алат. Слава-Богу на съпругата ми  кръвните проби излязоха отрицателни и незабавно пристъпихме към ваксиниране което беше осъществено в рамките на шест месеца във три дози. Само във рамките на една година освен, че постоянно имах борба със възпалението, чернодробните ми ензими се бяха покачили доста  Асат-174  Алат - 341, за което бях приет отново за чернодробна биопсия за установяване на вирусното натоварване.  При мен беше явно, че вируса беше започнал да ме мъчи, много бързо се умарях постоянно се чувствах отпаднал и безсилен и т.н. И така със риск поради хемангиомите все пак ми беше извършена биопсията която отчете следните резултати: Хроничен хепатит с умерена активност - А2 и портална фиброза без септи - Ф1.

HBeAg/anti – HBe  (-) отр/(+)пол.
HBV  DNA   10 154 423 IU/ml
 (7,0 log 10);
45 694 903 cop/ml
(7,6 log 10)
HBsAg/ anti HBs    HBsAg(+) пол. 
Честно казано почти нищо не разбирам от тези цифри, но минахме по процедура за издаване на протокол и след предаването му във НЗОК на вторият месец бях одобрен за терапия със Виреад 245мг. Във момента съм на четвърта опаковка  изследванията ми през първото тримесечие показаха HBV – DNA < 25 IU/ml. Което също все още не разбирам до колко е добре. За жалост петата опаковка не успях да я взема поради  проблема със доплащането, имах и доста финансови проблеми месец преди това поради обострено възпаление трябваше да дам около 300лв за лекарства и отделно прием в болница и т.н., и временно минах на Зефикс  надявам се от понеделник 03.04 да си получа Виреада и да продължа терапията. Това е засега от мен, надявам се да имаме всички ние много позитивни неща за който да споделяме във борбата със този коварен вирус.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007