Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Iglika_005

Страници: [1]
1
 Здравейте, нова съм във форума и имам няколко въпроса, защото попаднах в много нелепа ситуация.
 Наскоро ми откриха хепатит Це, който се оказа хроничен. Имам назначена дата за хоспитализация в болницата, но преди да се "домогна" до приемният кабинет за назначаване на дата за болницата, с направление от джи пи-то потърсих гастроентеролог, след като вече беше установено наличието ха хепатит це. Отидох в "Иван Рилски", при доктор Цветкова и бях много позитивно настроена, защото чакащите пациенти пред кабинета я хвалеха и казваха че са доволни. След като влезнах в кабинета и, накратко обясних че ми е открит вируса и попитах, как мога да се излекувам.Споделих че наскоро по новините съм чула за ново лечение което премахва вируса сто процентово. Тя ми отговори, че за да постъпя в болницата е абсолютно належащо и спешно изследване за репликацията на вируса в моето де ен ка.Започна да се вайка в кабинета, че ето всичко се свежда до тези двеста лева които са условие да ме включат в програмата, но жалко било, ако не мога да си го позволя. Разигра се кратка сцена на вайкане от нейна страна, с което аз се убедих напълно, че трябва спешно да намеря двеста лева и да си направя изследването. Така или иначе тя ми даде бланка за лаборатория Кандиларов, с нейното име и бар код(заградена сумата и вида изследване в списъка също). Отидох в лаборатория Кандиларов, за където ме насочи въпросната. Чаках около седмица резултата, защото се оказа че този вид ДНК изследване се прави в лаборатория Лимбах в Германия. Наскоро получих резултата и отидох при нея отново. Честно казано беше ме забравила вече и се ориентира за мен единствено по листа за вторичния преглед. Изпрати ме да си направя копие от изследването което пожела за себе си, след което там където ме изпрати да чакам се оказа че е свършило работното време. На другия ден отидох в този същия, кабинет определен за записване на планиран прием. Там докторът който погледна скъпото изследване и, за което да му занеса тя толкова настояваше, ми обясни как нищо не разбира от този резултат и също че за него било абсолютно непонятно, защо е назначено това изследване. Докторът в приемния кабинет, каза че това изследване било абсолютно ненужно и не знаел ,за какво би им послужило, за разлика от Цветкова от 31-и кабинет която постави представянето на резултат от изследването, като условие да ме приемат в болницата. Бях доста подразнена още по време на вторичния преглед при нея, защото тя ми беше назначила билкови хапчета, които настояваше да пия като превантивна мярка за леко увреденият ми черен дроб (които бяха с качеството и съставките на карсил но с двойна цена) След прегледа и представеното листче без печат от Кандиларов, на  въпросът ми "Ще лекуваме ли вируса на хепатит це" тя ми беше отговорила-" Засега не". Докато чаках пред приемният кабинет за болницата, там споделих впечатленията си с  мъж от чакащите там, който се оказа с подобна история при Цветкова. По негови думи, му е назначила изследване за триста лева, което да послужи вместо биопсия, за което лекарите след това са му казали също, че това не е вярно.
  Най- много от всичко обаче в цялата история, ме изумява това че лекарите които питах в "Иван Рилски", за лечението на хроничният хепатит, който имам, ми казаха че за сега не трябвало да бъде лекуван, защото все още не ми бил увредил черния дроб и засега показателите били добри. Един вид, докато не получа цироза на черни дроб , причината за това евентуално бъдещо заболяване не се налага да бъде премахната.Съжалявам за негативните впечатления, които споделих.
 Лекари, които ги делят там стълбите между два етажа имаха само за едно - еднакво мнение. За това че имам хроничен хепатит це , а няма да го лекуват. Може ли някой, който има опит с хепатитит це да сподели мнение относно лечението си и кога се назначава лечение. Нелепо ми прозвуча" Да вие имате вируса, но той все още не вие  навредил и за това засега няма да го лекуваме". Не мога да разбера как на здравната каса и болниците никога не им достигат пари. В същото време лекарите които отговарят за лечението изчакват да се влоши състоянието на някой и съответно да бъде отделен много по-голям ресурс от средства впоследствие отколкото ако причините за бъдещи проблеми, бъдат избегнати и съответно  бъде проведено лечение навреме.Почувствах се добре, когато разбрах че въпреки хроничния хепатит C, който ми откриха моят черен дроб все още е в добро състояние, а за жалост се оказа че това е пречка за лечението на самия вирус.Моля който има опит и е лекуван от хепатит C, да сподели какъв е редът за предприемане на мерки от страна на лекарите. Аз нямам обяснение за това, как в интеренет навсякъде този вид хепатит го наричат "нежен убиец", точно защото преди пълният срив на чернодробните показатели по нищо не се разбира за болестта и един вид за онези, на които им бъде открит по-рано шансовете са добри а в същото време, както се оказа,според здравната система в БГ - пречка за лечение.
  До колкото се отнася до д-р Цветкова, предполагам че тя има парична полза от това, че изпраща пациенти за тези освен скъпи, също и ненужни изследвания, за всички останали лекари. Доста авторитетно звучеше, докато определеше вида изследване което да направя, а след това разбрах че не само на мен се е случило просто да си похарча парите напразно. Мъжът с който разговарях в чакалнята, сподели че резултатът от неговото изследване е дошъл от Франция, а съответно че и на него са му казали, че не е имало никакъв смисъл да го прави, защото няма да послужи за обещаното от Цветкова, както и за каквото и да било друго. Когато показах своето в приемният кабинет на болницата ме попитаха за какво им нося изследването...Питаха ме нещо от типа "Това за какво вие...за какво ни го носите ?". И ето това е историята ми относно Цветкова. Честно казано на никой не пожелавам да си хвърли парите за "нищо", както се случи с мен.
  Казано по-накратко, д-р Цветкова ми постави като условие за включване в програмата за сто процентовото излекуване на хепатит C също за прием в болницата, това изследване, а накрая се оказа освен че няма да ми лекуват хроничният хепатит  C, така "важното" изследване, няма да ми послужи за нищо. Престоят ми в болницата ще е просто източване на касата, предполагам също без никакво значение за мен, след всичко което ми се случи за една седмица посещения в тази болница. Ако някой може да ме посъветва, как да си потърся правата и какъв е редът за назначаване на лечение, моля пишете.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007