Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - захари

Страници: [1]
1
        Здравейте, от четири месеца съм на Виреад започнах със :
     HBV  DNA   10 154 423 IU/ml     (7,0 log 10);   45 694 903 cop/ml     (7,6 log 10)  -  на третия месец бях на репликация която отчете
 
     HBV – DNA < 25 IU/ml - за която нищо не мога да разбера. Скоро бях отново на изследване за подновяване на протокола, междините резултати отчитат не петият месец  HBV – DNA – 137/ 2.1  log 10 IU/ml  (577/2.7 log  10 copies/ml ).  Ще ви бъда благодарен ако някой разчете резултатите, защото ми е пълна мъгла и все още нищо не разбирам.   :angry3: Благодаря  предварително.

2
Моята история / Един от вас
« -: Април 01, 2017, 01:02:04 »
  Здравейте,казвам се Захари на 40г, женен с две деца на 9,5 и 11г. Моята борба със вируса започна така: 2015 г., поради заболяване на дебелото черво имах плануван прием във  „Мед-лайн“- Пловдив в гастроентерологично  отделение за уточняване на диагнозата. На първият ден от приема ми бяха взели кръвни проби и урина и минах ехограф. Ехографа показа някакви тъмни петна за които бях пренасочен за скенер, изследванията показаха три хемангиома за които ми казаха, че са доброкачествени и безопасни. Обаче след излизането на кръвните проби лекуващият лекар беше видимо леко притеснен и ми съобщи, че съм носител на Хепатит Б, което за мен първоначално си беше шок и синдром на Жилбер което според доктора е „козметика“ в сравнение със другите неща. Очаквах какво ли не но не и Хепатит, а все още не бях минал основните прегледи, гастроскопия и колоноскопия. На следващият ден след гастроскопията и колоноскопията  ми казаха, че имам лека херния но не това е проблема, проблема е във това, че са установили ХУХК - хронично възпаление на дебелото черво, Улцерозен проктит който не се лекувал. Сами разбирате за мен шамарите ми дойдоха във повече но просто трябваше да приема фактите и да намеря сили за да продължа. Казах си има и много по-лоши неща. Лекуващият лекар ми каза съпругата ми да пуснем изследване за хепатит и евентуално ваксиниране, а аз трябваше ежемесечно да проследявам чернодробните ензими Асат и Алат. Слава-Богу на съпругата ми  кръвните проби излязоха отрицателни и незабавно пристъпихме към ваксиниране което беше осъществено в рамките на шест месеца във три дози. Само във рамките на една година освен, че постоянно имах борба със възпалението, чернодробните ми ензими се бяха покачили доста  Асат-174  Алат - 341, за което бях приет отново за чернодробна биопсия за установяване на вирусното натоварване.  При мен беше явно, че вируса беше започнал да ме мъчи, много бързо се умарях постоянно се чувствах отпаднал и безсилен и т.н. И така със риск поради хемангиомите все пак ми беше извършена биопсията която отчете следните резултати: Хроничен хепатит с умерена активност - А2 и портална фиброза без септи - Ф1.

HBeAg/anti – HBe  (-) отр/(+)пол.
HBV  DNA   10 154 423 IU/ml
 (7,0 log 10);
45 694 903 cop/ml
(7,6 log 10)
HBsAg/ anti HBs    HBsAg(+) пол. 
Честно казано почти нищо не разбирам от тези цифри, но минахме по процедура за издаване на протокол и след предаването му във НЗОК на вторият месец бях одобрен за терапия със Виреад 245мг. Във момента съм на четвърта опаковка  изследванията ми през първото тримесечие показаха HBV – DNA < 25 IU/ml. Което също все още не разбирам до колко е добре. За жалост петата опаковка не успях да я взема поради  проблема със доплащането, имах и доста финансови проблеми месец преди това поради обострено възпаление трябваше да дам около 300лв за лекарства и отделно прием в болница и т.н., и временно минах на Зефикс  надявам се от понеделник 03.04 да си получа Виреада и да продължа терапията. Това е засега от мен, надявам се да имаме всички ние много позитивни неща за който да споделяме във борбата със този коварен вирус.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007