Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 223
1
Общи теми / Re: Малко инфо
« -: Юли 08, 2024, 15:59:02 »
явно са го сменили, пробвайте на регистратура и да ви кажат кой е актуалния

2
Привет,

Можеш да получиш второ мнение при проф. Красимир Антонов от Иван Рилски или доц. Радин Цонев в Токуда, контактите им ги има на сайта ни. Стискам палци!

3
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« -: Май 30, 2024, 15:51:05 »
д-р Идриз е много добър лекар, така че бих се доверила на преценката й.

4
Моята история / Re: Хроничен хепатит Б
« -: Май 29, 2024, 22:37:42 »
В коя болница и при кой лекар си? Това казва много...
Хепатит В за съжаление причинява сравнително често сериозни проблеми (рак, цироза) и при определена група пациенти се налага лечение, защото то сваля вирусния товар и може да повлияе върху стойността на австралийския антиген, който при теб се колебае между 15 и 19 хил. Няма кой обаче да ти каже дали трябва да се лекуваш или не и каква би ти била прогнозата без лечение, и самите лекари няма как да знаят, затова избират да действат застраховащо те.

5
Тези симптоми не са типични са след лечение на хепатит С, не смятам, че е защото не си се излекувала (процентът на неотговорили на лечението е много нисък, между 1 и 2%), по-скоро е било вероятно заради АБ. След като не ти понася парацетамол, не го пий, замести с друго. Парацетамолът е известен със своите токсични свойства, не знам защо не се забранява на пациентите с чернодробни заболявания...
Само ехограф и ПСР ще покажат каквото те интересува, колкото и да си говорим тук, смисъл няма, защото ти имаш нужда от лекар и конкретика. Можеш ли да минеш през д-р Балабанска скоро, за да ти направи Фиброскан и ПСР? Може да не чакаш точно трите месеца, може и след втория, след като имаш притеснения.

6
не, за една доза няма проблем.

7
Здравей,

след като имаш влошаване след лечението, следва да се обърнеш към лекуващия ГЕ, ние тук как бихме могли да помогнем??? Трябват изследвания и ехограф, за да се види причината за гаденето и отслабването

За хепатит В - има достатъчно информация навсякъде в сайта ни, за да знаеш, че хепатит В не се предава с прегръдки, целувки и общи прибори. Така зададен въпроса и то от бивш пациент с хепатит С, на мен ми звучи стигматизиращо. Това е лично мое мнение.

8
Всички актуални новини, които имаме възможност да преведем, може да четете на сайта ни https://www.hepactive.org/.

Ако сред вас има човек, който желае да бъде доброволец и да помага с превод на тектстове, би било чудесно и моля да се свърже с мен.

9
Всички актуални новини, които имаме възможност да преведем, може да четете на сайта ни https://www.hepactive.org/.

Ако сред вас има човек, който желае да бъде доброволец и да помага с превод на тектстове, би било чудесно и моля да се свърже с мен.

10
Здравей,

Наскоро преведох тази статия, не знам дали ще ти бъде от помощ: https://www.hepactive.org/news/nakratko-za-avtoimunniya-khepatit

Проблемът с автоимунния хепатит е, че там не се променят много нещата, както има пробиви в лечението на хепатит С например, и основната част от запитванията и нуждата от информация винаги е вила хепатит В/С, което ни е фокусирало върху превода на такава информация, така че съжалявам, че не сме били от кой знае каква помощ.

Мисля, че можеш да прочетеш книгата Глюкозната революция, аз лично съм изумена от информацията в нея и това как високите и резки пикове на захар в кръвта е отговорна за много състояния и заболявания. Не казвам, че АХ се лекува по този начин, но може да ти помогне много, ако пробваш да следваш съветите им за хранене. В нея бяха описани случаи на хора, които са премахнали диабета си само благодарение на промяна на храненето, да не говорим колко благотворно се отразява на кожни и ставни проблеми. В общи линии се фокусира върху поредността на прием на храни, а не изключването на определени хранителни групи.


11
Общи теми / Re: Въпрос за трансметил
« -: Април 08, 2024, 07:48:28 »
Привет,

за съжаление не знам отговора на този въпрос, може би ще се вкл. пациенти с опит с трансметила, които могат да споделят кога са го приемали. А лекуващия лекар дали не може да каже?

12
Общи теми / Re: Малко инфо
« -: Март 25, 2024, 08:33:23 »
ВМА и ИСУЛ не бих препоръчала, вариант е Александровска (3 дни се лежи по клинична пътека, такса 5,80 на ден), Токуда се лежи 1 ден, такса 200 лв. И на двете места правят ПСР, ФИброскан и изследвания. Записване на място или по телефон, вижте сайтовете им.

13
Общи теми / Re: Малко инфо
« -: Март 22, 2024, 08:03:58 »
С ВМА е доста сложно, насочи се по - добре към друга клиника. В Токуда можеш да се прегледаш при д-р Райков с направление, Фиброскан не знам да е включен, но ехограф със сигурност, а той е чудесен лекар.

14
Диагностика / Re: Резултат от Хепатит Б
« -: Март 08, 2024, 08:10:19 »
Отдавна само ПСР и чернодробни ензими не са показател дали пациентът трябва да се лекува или не.
Ниво на астралийски антиген, Фиброскан, история на рак в семейството са все фактори, които следва лекуващия ГЕ да вземе предвид.

15
Завършено лечение / Re: Да се радвам или не
« -: Февруари 22, 2024, 18:06:05 »
при кой лекар си?

Страници: [1] 2 3 ... 223

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007