Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Iglika_005

Страници: [1]
1
   Здравейте...Бях в болницата. Резултатът засега е че не съм болна от хепатит С . :bravo2: Там ми направиха изследвания за репликация ( размножение) на вируса и за генотип, от които се установи че имам само имунитет. Направиха ми тези и други изследвания БЕЗПЛАТНО ! За пореден път при приемането ми казаха, че са ме излъгали да си платя предварителното изследване. Правиха ми тест и за хепатит В, който също се оказа отрицателен. Честно казано много съм доволна от докторите в болницата.. Внимателни са, който ги попита нещо отговарят много изчерпателно. Новината е , че вече са започнали да изписват безинтерфероновото ново лечение на болните от хепатит С. За новото лечение назначават някакви изследвания, които всеки сам трябва да си плати извън болницата. Едното беше за ХИВ(спин). Тези изследвания са нужни за отпускане на лекарството с протокол. Взависимост от генотипа, лекарствата имат различни имена. Мисля, че който иска да се присъедини към програмата с новото лечение, трябва веднага да си назначи час за болницата. Имаше случаи на хора с не много увреден черен дроб на които им изписаха новото лекарство и лекарите бяха сигурни, че ще ги одобрят. Това е което разбрах в болницата.
  Успех на всички !  :flowers:
 
(Редактирано) За лекарствата за хепатит Б, лекарката спомена ,че на пациентите им искат да доплащат по 160 лв. от някакво известно време и щели да мислят някакъв друг вариант, ако това което е сега, се установи така с доплащане. Много съм доволна от д-р Кръстева в св. Иван Рилски.

2
Един интересен линк за отпускането на лечение за хроничен хепатит це https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6068113

3
 Здравейте!
      Казаха ми че ще ми направят общ преглед на състоянието на черния дроб. Никакви други подробности за престоят в болницата. Болниците понякога си усвояват разни клинични пътеки, за да вземат пари. В случая полезното за мен ще бъдат точно безплатните изследвания, когато отида там. Имам някакво увеличение на черния дроб и понякога ме боли. Не съм наясно какво точно ще ми правят.
   Благодаря на всички които ми казаха, какво означават резултатите от тестовете. Това много ме успокои, защото никои от лекарите не ми беше казал.

4
 Благодаря ви за обяснението. Ще пиша по-нататък, какво се е оказало относно състоянието ми в болницата. Честно казано изморително е да се описва отношението на некоректни лекари, но го направих единствено за да предупредя хората, които ще се спрат във форума. Момчето с теста за триста лева също беше безработен и беше взел парите назаем, както и аз. Около два часа коментирахме некоректното отношение на д-р Цветкова, докато чакахме заедно. Описах ви я и спирам до тук.

   Много благодаря наистина за разчитането на резултатите ми, защото цялото време преди болницата щеше да мине в късане на нерви от цялата неизвестност. Ще пиша отново, когато имам новини.Дано наистина да съм от няколкото процента хора, които успяват да преболедуват хепатит C.

5
 Благодаря, за предложението.Честно казано не си представях, че това изследване може да бъде и безплатно. Ще се възползвам, ако се наложи, но след престоят в болницата, след като събера малко информация за състоянието си. На изследванията, които изпратих, се вижда че са съвсем от скоро. Имате ли линк където мога да прочета как се разчитат тези резултати. На другото изследване, което ви изпратих(стандартният тест за хепатит Це), се вижда че имам вируса много над референтната стойност и някак си не мога да разбера какво означават тези два резултата. Прочетох във вашия сайт за тези тестове, но не разбирам как точно се разчитат.
  И отново, много ви благодаря за предложението.  :flowers: Все пак, ако резултатът означава че не съм болна, с това трябваше да започнат в болницата. Писах тази тема във форума, защото след общ преглед на темите разбрах, че тук има хора които са научили доста за видовете хепатит боледувайки. Налагало ми се е да проучвам как се четат изследванията и, какви е добре да се правят за други проблеми свързани с моето здраве и не ми се искаше сега да отделям часове наред за да проучвам и това, въпреки че щеше да се наложи, ако резултатът означаваше че съм болна. По форумите виждам как хората са станали професори в темите които се отнасят до здравето им, а когато отида на лекар , докторите винаги са крайно лаконични, а това е изнервящо.... Следват дълги часове на търсене на информация в интернет. За това ви благодаря, че ми отделихте от вашето време.
  д-р Цветкова твърдеше, че има доверие само на резултатите от Кандиларов и, че там са най-точни. До колко е вярно - не знам. Когато отидох в Кандиларов(централата в Младост едно), за майтап не им работеше касовият апарат и за това после се разходих още веднъж, отделно за касовата бележка и код за интернет справка. Дадох им двеста лева на доверие, а след това резултатът беше принтиран от интернет ...Без печат ! Такова копие с всякакъв резултат аз мога да си изфабрикувам винаги. Не знам защо не слагат някакъв печат на тези изследвания. Некоректното в случая беше, че Цветкова постави, като условие за изследване в болницата този тест, а там ме питаха за какво ми е всъщност това изследване, и защо им го нося. Крайно некоректно отношение! Написах темата за да предпазя и други хора от това. Даже коментирах нейното отношение с друг лекар, който само като чу, какво е казала коментира, че това изследване е невъзможно да бъде условие за прием в гастроентерологията . Честно казано коментирах изследването даже с две медицински лица, преди да го направя, но ги убедих с нейните думи че е крайно наложително според нейната реакция. Ако трябва да я цитирам, тя каза "Всичко сега са някакви двеста пикливи лева... Трябва да го направиш." . Няма значение всичко останало.Това е некоректна лекарка. В момента съм безработна и това беше огромен разход за мен.Коментирам я единствено по повод това, че тя един вид ме изнуди да си направя изследването. След това нито ми каза, какво означава нито се оказа от ползата, за която тя твърдеше.Просто некоректно отношение.
 Също така повтори поне пет пъти, че ако съм имала била това изследване в момента, веднага на секундата щяла да ме качи горе в отделението и да ме приемат по спешност там...Това каза тя.И така със съдбовното изследване.Ситуацията като цяло ме подразни много, защото ми коства доста усилия да убедя и познатите си да ми дадат назаем парите които трябваха. Тази д-р Цветкова също така излъга че ако си направя изследването и то точно в "Кандиларов", веднага щяла да ме включи в програмата за сто процентово излекуване. Сега след като четох оттук-оттам по форумите разбрах, как ме е излъгала с прости думи. Емоционалните и сцени в кабинета ме подведоха, да и повярвам на всяка нейна дума, след което да убедя и моите познати и приятели, че всичко което е казала е вярно.

6
        Здравейте! На имейла получих отговор от вас, че този резултат показва, че аз не съм болна, а имам само антитела  :love5: ,за което ви благодаря. Все пак основното което можеха да ми кажат в болницата, явно го премълчаха. Искрено се надявах, да имам някаква полза от това изследване. Сега съжалявам по-малко, за това че дадох парите и повече за това че така се изказах с негативно мнение за д-р Цветкова. Все пак можеха да ми кажат, какво са разбрали от изследването. Тя  ми каза,не че нямам хепатита ,а че няма да го лекуваме и че изследването показва добър резултат. Предполагам че престоят в болницата ще ми бъде от полза, поне за това да разбера в какво състояние е черният ми дроб и всичко останало, което изследват.

7
  Благодаря, за отговорите и подкрепата !
  г-жо Силвана Лесидренска, със сигурност ще се обадя на посоченият телефон.Прикачвам копие от изследването. За хепатита не знам почти нищо, освен че е коварна болест. Стойността на обикновеното изследване за хепатит C (15лв.), което си направих, беше 28.31- за стойност отрицателно до 0.9.
  На изследването(това по-долу HC Virusload HCV-RNA quant.) пише-мeтод Roche COBAS,а резултатът е 0.020. На копието не всичко се вижда добре.

8
 Здравейте, нова съм във форума и имам няколко въпроса, защото попаднах в много нелепа ситуация.
 Наскоро ми откриха хепатит Це, който се оказа хроничен. Имам назначена дата за хоспитализация в болницата, но преди да се "домогна" до приемният кабинет за назначаване на дата за болницата, с направление от джи пи-то потърсих гастроентеролог, след като вече беше установено наличието ха хепатит це. Отидох в "Иван Рилски", при доктор Цветкова и бях много позитивно настроена, защото чакащите пациенти пред кабинета я хвалеха и казваха че са доволни. След като влезнах в кабинета и, накратко обясних че ми е открит вируса и попитах, как мога да се излекувам.Споделих че наскоро по новините съм чула за ново лечение което премахва вируса сто процентово. Тя ми отговори, че за да постъпя в болницата е абсолютно належащо и спешно изследване за репликацията на вируса в моето де ен ка.Започна да се вайка в кабинета, че ето всичко се свежда до тези двеста лева които са условие да ме включат в програмата, но жалко било, ако не мога да си го позволя. Разигра се кратка сцена на вайкане от нейна страна, с което аз се убедих напълно, че трябва спешно да намеря двеста лева и да си направя изследването. Така или иначе тя ми даде бланка за лаборатория Кандиларов, с нейното име и бар код(заградена сумата и вида изследване в списъка също). Отидох в лаборатория Кандиларов, за където ме насочи въпросната. Чаках около седмица резултата, защото се оказа че този вид ДНК изследване се прави в лаборатория Лимбах в Германия. Наскоро получих резултата и отидох при нея отново. Честно казано беше ме забравила вече и се ориентира за мен единствено по листа за вторичния преглед. Изпрати ме да си направя копие от изследването което пожела за себе си, след което там където ме изпрати да чакам се оказа че е свършило работното време. На другия ден отидох в този същия, кабинет определен за записване на планиран прием. Там докторът който погледна скъпото изследване и, за което да му занеса тя толкова настояваше, ми обясни как нищо не разбира от този резултат и също че за него било абсолютно непонятно, защо е назначено това изследване. Докторът в приемния кабинет, каза че това изследване било абсолютно ненужно и не знаел ,за какво би им послужило, за разлика от Цветкова от 31-и кабинет която постави представянето на резултат от изследването, като условие да ме приемат в болницата. Бях доста подразнена още по време на вторичния преглед при нея, защото тя ми беше назначила билкови хапчета, които настояваше да пия като превантивна мярка за леко увреденият ми черен дроб (които бяха с качеството и съставките на карсил но с двойна цена) След прегледа и представеното листче без печат от Кандиларов, на  въпросът ми "Ще лекуваме ли вируса на хепатит це" тя ми беше отговорила-" Засега не". Докато чаках пред приемният кабинет за болницата, там споделих впечатленията си с  мъж от чакащите там, който се оказа с подобна история при Цветкова. По негови думи, му е назначила изследване за триста лева, което да послужи вместо биопсия, за което лекарите след това са му казали също, че това не е вярно.
  Най- много от всичко обаче в цялата история, ме изумява това че лекарите които питах в "Иван Рилски", за лечението на хроничният хепатит, който имам, ми казаха че за сега не трябвало да бъде лекуван, защото все още не ми бил увредил черния дроб и засега показателите били добри. Един вид, докато не получа цироза на черни дроб , причината за това евентуално бъдещо заболяване не се налага да бъде премахната.Съжалявам за негативните впечатления, които споделих.
 Лекари, които ги делят там стълбите между два етажа имаха само за едно - еднакво мнение. За това че имам хроничен хепатит це , а няма да го лекуват. Може ли някой, който има опит с хепатитит це да сподели мнение относно лечението си и кога се назначава лечение. Нелепо ми прозвуча" Да вие имате вируса, но той все още не вие  навредил и за това засега няма да го лекуваме". Не мога да разбера как на здравната каса и болниците никога не им достигат пари. В същото време лекарите които отговарят за лечението изчакват да се влоши състоянието на някой и съответно да бъде отделен много по-голям ресурс от средства впоследствие отколкото ако причините за бъдещи проблеми, бъдат избегнати и съответно  бъде проведено лечение навреме.Почувствах се добре, когато разбрах че въпреки хроничния хепатит C, който ми откриха моят черен дроб все още е в добро състояние, а за жалост се оказа че това е пречка за лечението на самия вирус.Моля който има опит и е лекуван от хепатит C, да сподели какъв е редът за предприемане на мерки от страна на лекарите. Аз нямам обяснение за това, как в интеренет навсякъде този вид хепатит го наричат "нежен убиец", точно защото преди пълният срив на чернодробните показатели по нищо не се разбира за болестта и един вид за онези, на които им бъде открит по-рано шансовете са добри а в същото време, както се оказа,според здравната система в БГ - пречка за лечение.
  До колкото се отнася до д-р Цветкова, предполагам че тя има парична полза от това, че изпраща пациенти за тези освен скъпи, също и ненужни изследвания, за всички останали лекари. Доста авторитетно звучеше, докато определеше вида изследване което да направя, а след това разбрах че не само на мен се е случило просто да си похарча парите напразно. Мъжът с който разговарях в чакалнята, сподели че резултатът от неговото изследване е дошъл от Франция, а съответно че и на него са му казали, че не е имало никакъв смисъл да го прави, защото няма да послужи за обещаното от Цветкова, както и за каквото и да било друго. Когато показах своето в приемният кабинет на болницата ме попитаха за какво им нося изследването...Питаха ме нещо от типа "Това за какво вие...за какво ни го носите ?". И ето това е историята ми относно Цветкова. Честно казано на никой не пожелавам да си хвърли парите за "нищо", както се случи с мен.
  Казано по-накратко, д-р Цветкова ми постави като условие за включване в програмата за сто процентовото излекуване на хепатит C също за прием в болницата, това изследване, а накрая се оказа освен че няма да ми лекуват хроничният хепатит  C, така "важното" изследване, няма да ми послужи за нищо. Престоят ми в болницата ще е просто източване на касата, предполагам също без никакво значение за мен, след всичко което ми се случи за една седмица посещения в тази болница. Ако някой може да ме посъветва, как да си потърся правата и какъв е редът за назначаване на лечение, моля пишете.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007