Автор Тема:  Има ли достатъчно информация във форума?  (Прочетена 33495 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eli

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Има близък с хепатит C
Здравей,дбре дошъл при нас като за начало бих те посъветвал да почетеш малко повече информация за това какво представлява вируса на хепатит В тук можеш да прочетеш подробности   http://hepasist.org/index.php?page=menu1&sub=1_3  съответно трябва да си на ясно с начина на живот който и следвало да водиш оттук нататък,включително и диетите които трябва да спазваш като алкохола е почти тема табу.
Не зная от къде си за това ти изращам и друг линк на който има координатите на водещи специалисти по хепатология http://hepasist.org/index.php?page=menu3&sub=3_3

Тошко, прави ми впечатление, че всеки път, когато някой потребител потърси допълнителна информация за хепатита, ти му пускаш линкове към статии от сайта на Хепасист. Не зная каква е причината за това. Предполагам, че не си успял да прочетеш повечето статии и новини, публикувани тук във форума. Нямам нищо против информацията публикувана на сайта на Хепасист, но считам, че тук за всяка една тема, която се сетиш, има изписани не само статии, но и доста новини, както и многобройни коментари към тях.
Пускайки тези линкове ти по някакъв начин даваш своята косвена оценка на това, което се опитват да правят всички тук: превеждайки статии и новини, както и отделяйки голяма част от свободното си време, за да могат всички да получат най-актуалната и полезна информация на тема хепатит.
При положение, че цялата тази информация я има във форума, в който и ти пишеш в момента, някакси изглежда грозно във всеки твой пост да виждаме линк към статии в друг сайт, след като същата тази информация я има в доста пълен и актуален вид тук в самия форум.

Поздрави,
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен Todor79

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 144
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Има ли достатъчно информация във форума?
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2009, 06:43:39 »
Здравей Ели,не мисля че съм човека който оценява негативно или косвено труда,вложеното време и усилията на тези хора,нпротив техния труд е оценен не само от мен а и от доста хора именно заради това което правят.От сайта на Хепасист аз научих страшно много неща за хепатита това какво тябва да правя,какв мерки да предприема и какъв начин на живот да водя съответно,вярно е във форума също има много актуална информация,но в сайта ми е по-лесно да я откривам.
Поздрави Тодор
http://vbox7.com/play:6186d4b0

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2009, 08:44:09 »
Здравей Ели,не мисля че съм човека който оценява негативно или косвено труда,вложеното време и усилията на тези хора,нпротив техния труд е оценен не само от мен а и от доста хора именно заради това което правят.От сайта на Хепасист аз научих страшно много неща за хепатита това какво тябва да правя,какв мерки да предприема и какъв начин на живот да водя съответно,вярно е във форума също има много актуална информация,но в сайта ми е по-лесно да я откривам.
Ако не си забелязъл във форума има търсачка, която работи перфектно! :browse:
Използвай я!!! :chat:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен didi

• Немедицинско лице
  • Публикации: 134
    • Профил
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2009, 09:55:17 »
Абе хора,чакайте бе!
Нали тука се помага на всички които потърсят или помолят за помощ?!?В другия сайт е същото.Все едно да се карате или сърдите при кой лекар да отиде нуждаещия се!Ама недейте така!На всичките тези проблеми които имаме не само здравословно,вместо да се обичаме,подкрепяме и помагаме-ние само чакаме някой да изкаже мнение и хайдеее-да го разпнем!
Сигурна съм че не е толкова серьозен и голям проблем че се използват материали и от другаде,нали?!?Иначе щеше да го пише в "правила за използване не сайта".
Хайде не се стягайте толкова,правете любов,а не война!Нека вашата цел да бъде да помагате,както сте правили до сега и дано Златко не се почуства като ябълката на раздора,а да е усвоил достатъчно добра информация за себе си независимо от кой сайт!
  Златко,пожелавам ти късмет и попътен вятър в предстоящото ти лечение!

Неактивен estrella

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 26
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2009, 10:04:24 »
Здравейте, може и да не искате моето мнение, но нека бъдем реалисти, според мен това което е важно е информацията, която получаваме, независимо дали е от форума или от някаде другаде. Да наистина хората търсят помощ от форума за нужна информация, но нали и тези неща, които знаем не са научени само от този форум, а сме ги прочели и от друго място. Човек иска ли да помогне на някой, не би трябвало да гледа това. Защото кое е по важно, да помогнеш или да спориш от къде е взета информацията. Та нали е важно самия отговор на зададения въпрос... Много ми харесва този форум, защото създателите му са се отдали от сърце да помагат на хора изпаднали в нужда, ясно е че се появява конкуренция, но наистина е грозно да се упреква някой, който се опитва да помогне.

Неактивен Мери_

• Профил
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2009, 11:14:24 »
Дали дадено място в Интернет пространството е полезно или не, дали е нужно или не - решават неговите потребители. Те са критерият за това дали има полза от създадения сайт или форум. Тук не става въпрос за някаква конкуренция, а за принципни неща. За всички има място под слънцето. Потребителят сам може да прецени коя информация е по-нужна и по-актуална. Но след като ползваш този форум и пишеш в него ми се струва малко нелогично постоянно да пращаш хората да четат някъде другаде, при положение, че тук има повече и по-актуална информация и тя може много лесно да се намери. В противен случай излиза, че администраторите и модераторите не са си свършили работата и ако трябва ще се извиним на потребителите си :pardon:!

Хубав ден на всички! :flowers3:

Но всъщност това е темата на Златко и май му я обсебихме! :flowers:
« Последна редакция: Февруари 20, 2009, 16:16:14 от Мариана Стефанова »

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #6 -: Февруари 20, 2009, 21:25:58 »
Така...
Връщаш се с плюсчето вкъщи, пущаш гугъла и тай трепереща първо в хепасист и второ в този форум.
Така че всеки, който е стигнал до форума, вече е минал през хепасист и по някаква причина иска да е тук.
Оставям изводите за вас.
И смятам, че спорът е безпредметен.
Дани
« Последна редакция: Февруари 23, 2009, 00:01:26 от Мариана Стефанова »
Hang in there.

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #7 -: Февруари 20, 2009, 21:41:23 »
Много си права,Дани!

Аз също преди да  се появя тук,минах през Хепасист,разбира се благодаря за нещата ,които ми отговориха,и за които не успяха също,защото тогава реших да питам и чета тук!Но е факт,че там не бях влизала от месеци,и вчера се порових и за мое учудване,много от посетителите тук ,са и там!С разликата,че там имат публикации от преди януари,а тук са учудващо активни напоследък!Нищо чудно,може би,тук е приятно и забавно!  :congrats:

Поздрави,Теди

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #8 -: Февруари 21, 2009, 00:25:43 »
Аз предлагам да спрем със спора  :pardon:
Понякога няма пълно щастие и няма как всички да са доволни.  :pardon: Всеки е изразил своето мнение и нека да приемем, че има някакви различия в тази посока, но да не задълбаваме повече по темата  :good:

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #9 -: Февруари 21, 2009, 01:37:02 »
Събираме се тук за да си помагаме и обменяме мнения и  информация .Смятам подобен спор за излишен.

Неактивен didi

• Немедицинско лице
  • Публикации: 134
    • Профил
« Отговор #10 -: Февруари 21, 2009, 10:19:31 »
Забелязала съм,че и друг път сте имали такова отношение към хора които изказват някакво мнение преди вас(модераторите),но много се радвам че заривате огъня и недоразумението завършва с хепиенд!МИР!

Неактивен kmk

• Немедицинско лице
  • **
  • Публикации: 32
    • Профил
« Отговор #11 -: Февруари 22, 2009, 20:23:41 »
Привет!
Защо от нищо направихте нещо,всеки иска да помага с каквото може.Трябва да се радваме,че вече се разполага с толкова информация,не е както преди 7-8 години,да се чудиш и маеш какво да правиш като ти дойде на главата.
За това помагайте не влизайте в излишни спорове.
Успех и късмет на всички!
 :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3:

Неактивен Мери_

• Профил
Re: Има ли достатъчно информация във форума?
« Отговор #12 -: Февруари 22, 2009, 20:42:31 »
Мислех да заключа тази тема, но само я преместих и промених заглавието й!
Така, че ако някой иска да продължи да пише тук - нека да е по темата - Има ли достатъчно информация във форума?
Каква информация още е нужно да има.
Бихме се радвали на всяко ваше предложение! Форумът е създаден с цел взаимопомощ и най ценното в него е информацията! А каква да бъде тя - зависи от въпросите и желанията на посетителите му.
На Вашите услуги сме :flowers:

Неактивен kmk

• Немедицинско лице
  • **
  • Публикации: 32
    • Профил
« Отговор #13 -: Февруари 22, 2009, 21:04:33 »
Благодаря ти  :flowers2: Мариана,че премести така да се каже дебата.
Защо трябва да се правят подобни спорове,нормално е всеки да чете и да иска да обмени информация с другите,да помогне с каквото и както може.
А относно информацията тя е добра и смея да твърдя,че ако всичко това се прочете от личните лекари и тези знайни и незнайни лекар които ни приветстват с "нищо ти няма" след като разберат че сме болни(не знам и как да го кажа,защото аз не се чуствам болен) ще имат напредстава наистина колко е сериозен хепатитът.
Да информацията наистина се препокрива в различни сайтове,но всеки гледа да е полезен с к'вото може,а и спецификацията е такава че не излиза ежедневно нова информация  :wink2:
Успех  :congrats:

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #14 -: Февруари 22, 2009, 21:29:53 »
Здравейте,
първо извинете, че в предния си пост по тази тема явно са ми пречили пръстчетата и нещо енигматично звучи изказът ми. Не се и сещам как да си го  редактирам.
Както и да е.
В този форум има достатъчно информация. Има и конкретна информация от практически характер: кой лекар къде приема, кога приема, колко чини приемът, защо го няма, кога ще се върне, как да се предпазиш от поредния номер, дето Системата ти го крои априори, и т.н. На мен това ми е много важно, защото е от първо лице и е съвсем вярно с действителността.
И на много други места има много информация - аз чета и английски, и руски публикации. Предлагала съм и да превеждам.
Кой и как ще си избира информацията, която да ползва, си е въпрос на личен избор.
Какво освен информация има в този форум, писах в "моята" тема, сега просто ще го копирам:

Здравейте
Като ми попремина еуфорията, се върнах на първа страница и изчетох всичко.
Едва сега усетих колко трудно всъщност ми е било да извървя тази част от пътя.

Благодаря ви за подкрепата, съветите, умерения оптимизъм, здравия реализъм и добронамереността, с които сте ми помагали да стигна до тук.

По-леко ми е, като зная, че мога да разчитам на всичко това и в остатъка от битката с хепатита.
Дани

Е, това е.
Дани
Hang in there.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007