Черният дроб > Хранене при чернодробни заболявания

Имате ли някаква идея за заместители на алкохола ?

(1/3) > >>

paranoicho:
Здравейте

Сега съм на режим и не употребявам алкохол, ям умерено , разхождам се по 1 час и ей такива нещица. Преди като се приберях радоста в живота ми беше да си опъна 2-3 бирички или винце със някакво мезенце докато си готвя с приятелката и това си ме крепеше и така релаксирах....сега и това ми е отнето.... Та имате ли някаква идея с какво мога да заместя??? И изобщо понякога като ме хване шубето си пийвах една ракия и пак ми идваше сърцето на място а сега си седя и ме заболява главата от страх. Дали мога да пробвам с разни валериани, кантриони ( макар че жълтия кантарион много май не е добре защото чисти концентрацията на лекарства, а аз в момента взимам трансметил) . Та ако може някой да даде някой съвет. Просто е много трудно човек да си измени навиците създавани с години. понякога ми иде да побягна и да бягам да бягам....

Panzer:
правилно ти пише Жоро,просто спри алкохола...няма смисъл.И аз пиех по (айде няма да пиша по колко) но изведнъж като спрях и разбрах че си е било напразно :wink3: :good:

и повече готви приятелката...тоест готви с приятелката :laugh:

tetibulka:
Безалкохолна бира.
Вода.
Сокове.

Дани

Радослав Русинов:
Като за начало, нека да уточним някои неща:
- ти нямаш диагностициран хепатит
- доста често АЛАТ ти е на горна граница
- след последните изследвания на АЛАТ и направени прегледи, ехографии, и т.н. си започнал да взимаш Легалон и Трансметил с цел сваляне на ензимите. Ти ли си ги предписа, или лекар?
- след като си почнал да взимаш Легалон и Трансметил, АЛАТ ти е скочил на 67
- страх те е
- за да овладееш и контролираш страха си (предизвикан най-вероятно заради Обсесивно-Компулсивното разтройство и това, че нещо става с черния ти дроб, а ти не можеш да разбереш какво) си свикнал да пийваш по чашка ракийка за успокояване
- сега обаче си на режим заради черния дроб и завишения АЛАТ, обаче страха продължава и не можеш да го контролираш

Ако съм разчел правилно нещата или поне съм близо, то имаш няколко варианта:
- приемаш, че имаш хепатит в инкубационен период, който ще се открие в най-скоро време и продължаваш да си пийваш, защото така или иначе се задава остър хепатит, нищо не може да се промени
- приемаш, че имаш хепатит в инкубационен период, който ще се открие в най-скоро време и заради това спираш да си пийваш, за да помогнеш на черния си дроб в предстоящата битка с вируса
- приемаш, че нямаш хепатит, не си имал рискови случки в последните 6 месеца и няма как да си се заразил (изключваме напълно случая с нокторезачката). Тогава трябва да продължиш да търсиш причината за завишения АЛАТ. За целта пак трябва да намалиш или спреш напълно алкохола, за да си измериш на чисто чернодробните ензими след няколко седмици. Тогава трябва да се опиташ да си намериш някакви успокоителни на билкова основа, които да те накарат да се чувстваш по-спокоен.
- приемаш, че ти няма нищо и продължаваш с ракийките и след няколко месеца пак си пускаш чернодробни ензими
- премаш, че ти няма нищо, спираш ракийките и си живееш живота, и след няколко месеца пак си пускаш чернодробни ензими.

Поздрави,
Радо

paranoicho:
Аз за алкохола съм решил, че вече сме се разделили с него. Ако се окаже че всичко се дължи на стеатоза/наднормено тегло/употреба на алкохол и нещата се нормализират, пак не смятам да пия освен може би на празници и като изляза с приятели по 1 питие защото открих, че като се махне шибания страх който туширах с алкохол съм много по свеж и дееспособен, а при мен колко повече работя толкова по добре - занимавам се с интернет проекти и трябва през цялтото време да съм съсредоточен и да мисля.

Медикаментите са ми предписани от лекари гастроентеролози, първо легалон а след второто изледване добавиха и трансметил. Само да уточня че освен алат и асат и ггт са ми били увеличени. Аз първо се притесних за билирубина ама на 2рото изследване излезе почти в норма. Само че АЛАТ и АСАТ дето бяха почти в норма са скочили пък те....

Знам че звуча като пълна откачалка, но съм съвсем със всичкия. Проблема май ми е че много мисля.....бих искал да съм поне 2 пъти по глупав от сега, сигурно щях да съм по щастлив...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия