Здравейте,включвам се и аз в темата.Съпругът ми е с хроничен хепатит B.Открихме го съвсем случайно при изследвания по друг повод.Живеем в Бургас и ни насочиха към Варна.2013година стартира лечение с пегасис за две години,като изходните чернодробни показатели си бяха в норма,а вирусните копия 41408 IU/ml.Биопсия-фиброза3,огнищна дребно и едрокапчеста стеатоза,хепатоцити тип"матово стъкло","пясъчни ядра",двуядрени хепатоцити,някои с морфология на planta-like хепатоцити.След тези резултати без много разяснения имахме протокол за пегасис.Решихме преди лечението да се консултираме и с професор Антонов,понеже от Варна никой не ни обръщаше внимание.Той ни увери,че това е лечението за него,дори спомена,че таблетките не са толкова добри или нещо подобно.Проведе лечението,без да е проявявал никакви странични реакции от пегасиса.Негативирахме копията.На втората година,при последното изследване отново чернодробни показатели в норма и копията са 31319 ед/мл.Отиваме за епикриза и резултати,при което ни връчват нов протокол за лечение с виреад.Отново никой нищо не иска да ни обясни.Казаха ни,че лекарството е безобидно и е нещо като лекарство при високо кръно налягане.Аз реших да се поразровя в нета за информация и след като прочетох колко е сериозно това лечение реших да се консултираме отново с професор Антонов.Сега той казва,че поради напредналата фиброза,ако е бил той лекуващият на съпруга ми,би му изписал от самото начало виреад,а не пегасис.Понеже пегасиса можел да влоши фиброзата.Нямам думи.Понеже ни е страх от напредналата фиброза съпругът ми реши да започне лечението с виреад.Снощи взе първата таблетка в 21.30часа след вечеря.Легнахме си около полунощ и в 2.30часа се събуждам.понеже разбрах,че не му е добре.Имаше топли вълни,тревожност и разтройство.По принцип е спокоен човек и не ми се вярва да е на психична основа.Осъмних се отлекарството.Прочетох няколко пъти листовката,но пидобни странични действия не са описани,освен разтройството.Той не пожела да се обади на професора.Днес вече се чувства по-добре.Но аз съм страшно притеснена,пинеже съм и бременна в момента в осми месец,след два спонтанни аборта.На леглови режим съм от нова година насам,но да не ви обременявам с излишни проблеми,които не са за този форум.Надявам се тази вечер всичко да е наред.Някой имал ли е подобни симптоми при започване на лечението?Ще продължа да ви информирам,за това какво се случва с нас.Сега ,когато чакаме дългоочакваната ни първа рожба,сме много притеснени.Стискайте палци да нямаме други подобни случки.