Автор Тема:  Отлагане на молба  (Прочетена 3729 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен undo_undo

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 9
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Отлагане на молба
« -: Май 28, 2018, 19:34:31 »
Здравейте! Получих уведомително писмо от НЗОК с което ме известяват, че липсвали документи. Единия е актуална клинична епикриза от последното болнично пролежаване (каквато съм представила в РЗОК), другият е Документ за оценка на лекарствените взаимодействия. (По база данни на НЗОК са достигнали до информация, че съм приемала лекарства, включително отпуснати от аптека за месец Март Ivabradin-назначен ми от кардиолог. Приемът на този медикамент е преустановен до настоящия момент).
На отправения от мен въпрос кой е компетентен лекар да издаде тази оценка за лекарствените взаимодействия получих недвусмислен отказ да ми се отговори. Кардиолога ми ли трябва да даде заключение, че изписания от него медикамент е съвместим с Харвони или гастроентериологът ми - че Харвони е съвместим със сърдечно лекарство. И най-вече съм обезс. Още повече, че приемът му е преустановен...
Но най-силно съм обезспокоена от обстоятелството, че в писмото ми след мотивите за отлагането и срока за представяне на според мен вече представената им Епикриза ( логично ще я изпратя пак), Въпросния документ за лекарствени взаимодействия (с който ще се снабдя загадъчно от кого) е поместено следното изречение: "Във връзка с определения генотип /субгенотип на HCV инфекция -3а, да се обмисли преоценка на терапията. Комисията отлага решението си за започване на терапията до представяне на необходимите документи и изследвания чрез РЗОК".
Последното съвсем ме обърка. Така очаквания протокол бе за Харвони и Копегус. С генотип 3 съм (вирусна репликация HCVRNA -8 532 IU/ml). Следва ли да се опасявам, че дори и да представя "липсващите" документи в срок, ще бъде направена преоценка на терапията, т.е. считат че не е подходящо това лечение за мен, а паралелно ми изискват лекарско становище за съвместимост на медикаментите. Благодаря
Днес съвсем по детски се разплаках осъзнавайки безпомощността си пре тежката система. Чинно изпълнявах всяка стъпка за събирането на нужните документи. Отне ми година .. силно съм обезверена и моля за съвет!
Бъдете здрави!
Таня

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Отлагане на молба
« Отговор #1 -: Май 28, 2018, 23:06:53 »
Оценката за лекарствените взаимодействия се прави от лекуващия гастроентеролог за 10 минути, ползват готова база данни, така че се обърни веднага към него, за да ти я даде.
Не се притеснявай, това е съвсем стандартен отговор на комисията в НЗОК, не си първата или последната, просто набави бързичко всичко нужно.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен undo_undo

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Май 29, 2018, 08:49:04 »
Уважаема, Силвана, благодаря за отговора и за ясната насока къде трябва да отида. От РЗОК -Ямбол  изказаха предположение, че следва да взема въпросния документ от личния си лекар, което вчера съвсем ме обърка, стори ми се нелогично. Изпитах ужас, че се намирам в една строго формалистична система .. Благодаря, че Ви има ! :) Утре ще отида до Стара Загора, за да видят писмото с отказа ми.

Неактивен undo_undo

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Юни 03, 2018, 22:57:59 »
При посещението си при лекуващия ме гастроентериолог представих искано от него медицинско заключение от кардиолога ми за съвместимост на медикаментите. Но ми казаха, че следва да отида отново в отделението идната седмица или когато се сформира комисия за да се готви да се представи в РЗОК нов протокол, за друго лекарство ( мотив, че "новото" било по- добро и пречистено, а не несъвместимост между Харвони и лекарството назначено от кардиолога ми преди месеци (което не приемам и това е видно в базата данни на здравна каса). Съвсем се обърках..

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007