Ф3 не е малко увреждане, а при увреден черен дроб е нормално (ако мога да използвам тази дума) да има лоша усвояемост на храна и микроелементи, вкл. и витамини. Така че това би обяснило и отслабването и умората (често е свързвана и с липса на вит.Б12), а щом са ви гледали на фиброскан (нали така са установили фиброзата?) предполагам други проблеми нямате.
Аз бях с Ф2 но също със силна умора и прочие, вкл. отслабване, което обаче се дължеше по-скоро на еднообразно хранене и лоша диета. При прием на моите лекарства за хеп.Ц, които са различни, но се водеха с минимални странични ефекти, имах засилване и на умора и др. проблеми свързвани с черния дроб, така че си мисля, че макар и по-рядко срещано, не е невъзможно да имате такъв ефект - всеки човек е различен.
Би било добре наистина да последвате съветите за Балабанска и да се прегледате при доказан специалист, за да минимизирате всякакви рискове от лечението и да можете да помогнете на възстановяването на черния дроб.
Колкото до килограмите - спрямо ръста не са много, но не е и чак толкова страшно, повечето модели/манекенки са доста по-щърбави