Автор Тема:  COVID-19 + Tenofovir терапия  (Прочетена 2242 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
COVID-19 + Tenofovir терапия
« -: Февруари 21, 2022, 10:42:35 »
Здравейте на всички - тъй като минаха почти 2 години от началото на пандемията, се понатрупаха доста данни за всякакви комбинации на лекарства и съпътстващи заболявания. По нашата тема хроничен хепатит В + коронавирусна инфекция беше малко слабо откъм проучвания, но вече се оказва, че има някаква аномалия - при хора на тенофовир (и с HBV и с HIV) се оказва, че по-рядко се стига до тежки случаи на COVID и по-рядко до смърт. Предполага се, че тенофовира блокира някои от механизмите за размножаване на COVID-19 по подобие на хепатитния вирус.

Интересно ми е какво се случва при вас с коронавируса, сигурно немалка бройка вече са минали през него...

Започвам първи - ваксинирах се февруари 2021 първа доза АстраЗенека, май 2021 втора доза и преди месец - януари 2022 имах среща с Омикрон варианта - абсолютно никакви симптоми при непрекъснат непредпазен контакт с жена ми и детето ми (и двете положителни) в продължение на 10 дена. Те го караха с температура и средно леки симптоми вкъщи.

Има ли и други, карали го вече?

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
Re: COVID-19 + Tenofovir терапия
« Отговор #1 -: Март 05, 2022, 23:21:54 »
Аз го изкарах два пъти - точно с една година разлика между двете заразявания. Не съм на терапия с Тенофовир, не съм и ваксинирана. Първият път беше като при първа среща с нов вирус - температура (ниска), главоболие, болки в тялото, загуба на тонус. Вторият път беше като супер лека настинка (бях с Омикрон) - леко ми се промени гласът, имах хрема и малко повече кихане и това беше. На 5я ден бях като нова  :girl_angel: И при двата пъти не съм приемала никакви лекарства освен някои билки, витамини и много джинфжър с турмерик, мед и лимон.

Неактивен mima

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
Re: COVID-19 + Tenofovir терапия
« Отговор #2 -: Април 15, 2022, 19:11:49 »
Здравейте,аз лично не можах да се заразя нито веднъж с Ковид въпреки,че работя с хора и не съм спирала нито първият,нито вторият локдаун.На Тенофовир съм.Веднъж пътувах в една кола 250км. с три дами,които на другия ден бяха болни.И трите си направиха PCR тестове и бяха положителни.Едната ни приятелка го кара тежко  и дълго се възстановява.Другите го минаха по-леко.Това се случи юни 2021г.След тази случка бях убедена,че аз имам антитела и съм го изкарала без да разбера и отказвах да се ваксинирам.Но реших да си ги проверя колко точно са налични.И... изненада-нищо,нито едно антитяло.И септември се ваксинирах с двете дози Файзер. Това не означава,че няма да се случи. Просто споделям моят опит до тук.Бъдете здрави!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007