Здравейте!Искам съвет относно предстоящите ми изследвания ,които трябва да направя в декември.Аз съм от провинцията и първия ми писиар HBV DNA беше направен в 2 лабораторий.Едната е Цибалаб,а другата е Иван Рилски.Резултата и в двете беше -не се открива.Колебая се между това да го направя в Цибалаб или Иван Рилски,защото трябва да пътувам до София за направата на изследванията,ако са в Иван Рилски.Но от друга страна,ако там са най-точни не е проблем.Моя доктор е Балабанска и имам час и за нов Фиброскан в Токуда.Знам,че тези които са на лечение постъпват в болница и там им правят всички необходими изследвания.Аз нямам таква възможност.Във форума прочетох,че има кръвни изследвания за увреждането на черния дроб,които били много точни -Fibro Max.В кои лаборатории се правят и наистина ли дават по-голяма яснота за състоянието на черния дроб от Фиброскан.И още не ми е ясно кое е по важно да се прави по-често HBV DNA ,количествен Hbsag или и двете.Трябва ли всеки път да се изследва Hbeag ,защото моя хепатит е отрицателен.