Вирусен хепатит - Лечение > Предстои ми лечение

 Здравната каса .Очакване на отговор ...!

(1/2) > >>

Dodo84:
Здравейте,ще карам по накратко.При профилактични изследвания повишени стойности на Асат и Алат.Два месеца диета и никакъв алкохол+Легалон 2х1т. Без коренно подобрение на чернодробните показатели.Направени изследвания за хеп. Б и С. и честито HCV положителен.Спестявам ви първоначалните тревоги и терзания.Пак на кратко 21.11.2022г. първо постъпване в болница-,,Каспела,, гр.Пловдив.Второ постъпване на 02.02.2023г. за изготвяне на документите за отпускане на лечение по здравна каса(здравно осигурен съм). На 06.03.2023г. протоколите са готови за РЗОК.На 07.03. сутринта ги подавам в касата с нужната писмена молба.Дотук добре,жената която ми даде входящият номер ми каза- до 2 месеца трябва да имате отговор от НЗОК .Та към днешна дата 02.05.2023г. нямам отговор от касата (очаквам по телефона) каквато била практиката.А и забравих - генотип 1, ф3 (доколкото разбрах,че много неса по обясненията)Назначена терапия с Епклуза за 3месеца.Сигурен съм,че много от вас знаят колко е изнервящо това чакане.Моля за съвет ако не се обадят до 07.05.2023г. прочетох,че се пише жалба в РЗОК.Какво да пиша в нея?И нормално ли е два месеца  почти да няма отговор от касата,преди 2 седмици им звънях на телефона който ми дадоха.Отговора е иска чакане от НЗОК,не са върнати при нас.Благодаря на всеки който би помогнал или споделил своя опит с ,,борбата,, със здравната каса.

Силвана Лесидренска:
Жалба свободен текст като е задължително да включите, че ще се обърнете към адвокат за нарушаване на правата ви като пациент и ще заведете дело срещу нзок и нейния управител.

Dodo84:
Благодаря за отговора!Днес ми се обадиха от касата,че протокола ми е удобрен.Утре отивам да го взема,и продължавам с аптеките.От Карлово съм,надявам се да има аптека която да изпълни протокола.За сега толкова,че съм много развълнуван.

hristo_gb:
Не знам защо, но обикновено сякаш чакат да минат точно 2-та месеца и ги пускат в последния момент. И при мен беше така. Надявам се си успял да убедиш аптека да ти ги доставя, добре е да си дадеш поне десетина дни горница - т.е. да не ги почваш веднага след като си взел първата опаковка, за да имаш време което да се застъпва след като се наложи да вземеш следващата опаковка, понеже е много важно да няма прекъсване в лечението. Освен ако не ти дадат възможност за взимане и на 3те опаковки наведнъж, което не помня как се правеше - питай в РЗОК да ти обяснят - през личната се минаваше за рецепта, но поне аз май я взех някаква тройна, а после ходех с всяка част на рецептата всеки месец да ги взимам (т.е. пак не беше наведнъж но си спестявах ходенето до личната всеки месец).
П.п. Имаше и някакъв срок за изпълняването на протокола... та питай в РЗОК ако не си сигурен кое как се прави.

Dodo84:
Благодаря за съветите.В двете аптеки на Марешки които има в града ги осетих,че се правят на луди.Първо ми казаха да изчакам протокола да е готов да знаели за какво точно става въпрос.Така не можели да поръчат Epclusa.Днес взех протокола от РЗОК,от там при личната за рецепта.Връщам се при Марешки показвам протокола съответно и копие.Поглежда на компютъра,минута две мълчание.....Трябвало да се провери по складовете с които работят дали го има!Казвам и да провери -отговора  беше оставете си номера ще ви се обадя да кажа какво правим.Това се случва в 11ч. сега е 17.45ч. ни вопъл ни стон./по мое настояване говорих с управителката/Утре сутрин пак ще ида да ги тормозя.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия