Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Габриела Бонева

Страници: [1] 2
1
Всички пациенти с вирусни хепатити могат да бъдат трансплантирани,те трябва да са с чернодробна цироза в стадии на декомпенсация- с асцит и жълтеница.
Трябва да се знае,че при трансплантираните болни при вирусни хепатити много често се получава инфектиране на присадения черен дроб.Това прави изискванията към трансплантиране на пациенти с вирусни хепатити по-строги.
За хепатит В и цироза е необходимо задължителна профилактика със специфични имуноглобулини преди и след трансплантацията,това оскапява и затруднява тяхната трансплантация.
Кои пациенти с вирусни хепатити могат да бъдат трансплантирани?На какви условия трябва да отговарят.

2
Усложненията на цчернодробната цироза са:
-поява на асцит
-поява на жълтеница
-поява на чернодробна енцефалопатия / кома /
-кръвоизлив от варици на хранопровода
-рак на черния дроб
Всички тези прояви са достатъчно клинично изявени и лесно се разпознават от хепатолозите,изключение прави последното,където е необходимо допълнителни инструментални и лабораторни изследвания
Счита се,че 5 годишната преживяемост на пациентите с цироза и асцит е около 50%
Асцита е важен белег за прогнозата на пациента

3
Изброените от Вас причини за гаденето при хепатит най-често се наблюдават при напреднала чернодробна цироза.Ако пациента е само с хроничен хепатит и има гадене,то най-вероятно е свързано със стомашни проблеми за което е необходимо ФГС,много рядко причината може да е извън стомаха.Гаденето като оплакване не е характерно за хроничен хепатит.

4
Всички пациенти с вирусни хепатити могат да бъдат трансплантирани,те трябва да са с чернодробна цироза в стадии на декомпенсация- с асцит и жълтеница.
Трябва да се знае,че при трансплантираните болни при вирусни хепатити много често се получава инфектиране на присадения черен дроб.Това прави изискванията към трансплантиране на пациенти с вирусни хепатити по-строги.
За хепатит В и цироза е необходимо задължителна профилактика със специфични имуноглобулини преди и след трансплантацията,това ускапява и затруднява тяхната трансплантация.

6
Приложението на половин доза интерферон при пациенти с хронична HCV-инфекция за дълъг период от време не е довело до намаляване на фиброзата.Фирмата Рош доказа това с голямо клинично изпитване.Така,че при хронична HCV-инфекция,при липса на ефект от първоначално лечение с интерферон не е препоръчително преминаване на поддържаща терапия с ниски дози интерферон за дълъг период от време.

7
Телепревир и Боцепревир са все още експериментални  медикаменти.На този етап не са ясни индикациите за приложение и съответно противопоказанията.Отговор ще се получи в близките години след приключването на многоцентровите проучвания в клинична фаза 3.

8
При високи чернодробни ензими след спиране на лечението на хепатит В и високи серумни нива на HBV-DNA се преминава към лечение на нуклеозидни аналози-Тенофовир,Ламивудин и Ентекавир.
Началото на лечението и избора на нуклеозиден аналог се определя от лекуващия екип.
Трябва да се знае,че един път започнато лечението с нуклеозидни аналози е с продължителност минимум  5 години,а най-вероятно за цял живот.

9
Ефект от лечението се разбира по изследване HCV-RNA и АЛАТ.
При негативна HCV-RNA на 6-ия месец от края ня лечението се приема,че пациента е оздравял.

10
Не  е необходимо специална диета или хранителни добавки.
Необходимо е пълноценно белтъчно хранене.
Трябва де с внимава с витамин А за да не се допусне предозиране.

11
При липса на отговор на 24 седмица от началото на интерферонова терапия е безсмислено тя  да се продължава.
Най-разумното е   да се корегира наднорменото тегло,чернодробната стеатоза и да се изчака появата на комбинирана терапия от три медикамента-  единият от които да е директно антивирусен- н.р Боцепревир, Телепревир.Напълно е възможно лечението на хепатит С да бъде тотално променено след 3-4 години.До тогава пациента трябва да се "пази" т.е никакъв алкохол ,антиоксиданти,корекция на всички възможни услужнения на чернодробната болест.

12
Желателно е пациентите със стеатоза на черния дроб да си направят теста с обременяване и измерване на инсулиновото ниво.
Инсулиновата резистентност,както и стеатозата на черния дроб  намалява ефекта  от интерфероновото лечение.
 Съпътстващо лечение на инсулиновата резистентност може  да подобри отговора на терапията.

13
Има пациенти които понасят много добре терапията с интерферон.
Има случаи на 14 годишно лечение с интерферон.Така че липсата на оплаквания не изключва добро действие на интереферон.
800мг Рибавирин е дозата приета от компанията Rohe за лечение на HCV Генотип 3.

14
Доказано е че наличиета на изразен псориазис е противопоказание за провеждане на терапия с интерферон.Тя може да бъде проведена при пациенти с слабо изразен псориазис при стриктен контрол.При влошаване на псориазиса терапията трябва да бъде прекратена.Ние имаме пациенти с псориазис,които лекувахме с интерферон.Терапията не доведе до  рязко влошавене на псориазиса,както се е случило при вас.Затова решението за лечение трябва да се базира на комплаксна оценка на пациента с баланс на полза - риск.

15
От направените контролни изследвания е видно,че вашият вирус не се подава на интерфероновата терапия.
Нейното повторение не би довело до по -добър резултат.
Най-подходящо при вас би било лечение състоящо се от директен антивирусен медикамент /н.р  Телипревир,Боцепревир и др./,Интерферон и Рибавирин.
Това лечение все още е в експериментална фаза.
Водещите фармацефтични компании посочват годината 2014 като година на напълно нова терапия за хепати С.

Страници: [1] 2

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007