Автор Тема:  Хепатит С със тежка микро и макровезикуларна стеатоза  (Прочетена 9815 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен geri

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте
Имам хепатит С с А2 и Ф2 установена с биопсия и на всичкото това стеатоза тежка степен/3/. Прочетох, че в само в начална фаза е лечима, а когато е в тежка влошава прогнозата. Предстои ми лечение на хепатита, но искам да направя опит да намаля, ако е възможно тези мастни натрупвания. Знам, че трябва да спазвам подходящ диетичен режим, но се нуждая от добър диетолог. Може би някой може да ми препоръча добър специалист. Лекуващите ме лекари ме посъветваха стандартното - да не ям тлъсто, мазно, пържено, но аз искам да се подложа на по-стриктна диета. Дали ще успея поне малко да си подобря състоянието? Честно казано отчаян съм

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравей!

Добре дошъл във форума!

Ето тук има информация за стеатозата. - http://www.puls.bg/health/news/news_1519.html
iNNa http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?action=profile;u=359 от форума има същия проблем - можеш да се свържеш с нея и да се консултираш. Тя е завършила интерфероновото лечение и на 6-тия месец след края на лечението вируса не се засича. Със стеатозата в момента се опитва да се бори.

Успех ти желая и не се отчайвай, защото отчаянието не помага, а само може да навреди.

Мери
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен geri

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Много благодаря Мери за отговора, но незнам как да се свържа с Ина.  Поздрави Гери

Неактивен danihaleva

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 438
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
Не се отчайвай,въоръжи се с търпение и ще успееш.Карнитина и лецитина имат отношение към мазнините.
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
Много благодаря Мери за отговора, но незнам как да се свържа с Ина.  Поздрави Гери
Здравей и от мен,
Кликни на този линк: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?action=pm;sa=send;u=359 и ще ти се отвори прозорец, в който ще можеш да изпратиш лично съобщение на Ина.
По принцип, има установена връзка между стеатозата и развитието на фиброзата, но можем да включим стеатозата като фактор само заедно и с останалите фактори, които влияят на скоростта на развитие на фиброзата. Такива установени фактори при хепатит C са, възраст, мъжки пол, алкохол, генотип 3, затова стеатозата може да укаже влияние само ако са налице и има някои от другите установени фактори.
Много правилно е и е добре да се опиташ да намалиш степента на стеатоза.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен geri

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Благодаря Радо!      Гери

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007