Автор Тема:  Генотипизиране при ПСР  (Прочетена 3271 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pamche

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Генотипизиране при ПСР
« -: Януари 04, 2010, 19:01:33 »
Здравейте ,
През 2005 ми откриха хепатитЦ и тогава с ПСР ми определиха ,че е генотип: (1а+3) , след 4 години ,т.е. 2009 отниво ми направиха биопсия и ПСР ... показа генотип (4) , в момента съм на лечение  с интерферон и рибавирин. През 1981 на 7 години имам претърпяна катастрова с кола в Либия с доста кръвопреливане ( наще са били на работа там ) и казват че хепатита, най-вероятно е от тогава , та въпроса ми е :

- Можели 2 ПСР-ра да дадът различни генотипи ( 1а+3 ; 4 )  в разлика през 4 години ,като през това време не съм си лекувал хепатита , и в 1-вото генотипизиране не участва тип от 2-рото генотипизиране  и обратното?

- Верни ли са твърденията, че генотип 4 се лекува по малко от 48 седмици ( към 36 седмици ) и защо ?

Мерси и лек ден  :smile:
Известен с това , че не е известен !

Неактивен Габриела Бонева

• Медицинско лице - сестра
  • Степен на активност - Ученик
  • Публикации: 27
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Генотипизиране при ПСР
« Отговор #1 -: Януари 07, 2010, 19:20:17 »
Най-разпространения генотип на хепатит С в Либия е генотип 4
Наличието на история за масивно кръвопреливане в Либия при инцидент,прави най-вероятно инфекцията да е с генотип 4
Тъй като  кръвопреливането е масивно нищо не пречи да има прибавени инфекции с генотип 1 и 3.
В мойта медицинска практика съм имал случаи на инфекция от няколко генотипа едновременно- н.р 1+2+3
Много е важно да се знаят методите ,с които е изследван генотипа.Всеки метод има своя силна и слаба страна,познаваща се от специалистите

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007