Автор Тема:  Чернодробна стеатоза  (Прочетена 13017 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен andrito

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Чернодробна стеатоза
Чернодробна стеатоза
« -: Февруари 25, 2011, 20:14:39 »
Здравейте,
Имам чернодробна стеатоза, доста омазнен черен дроб според лекарката ми.
Предписа ми да пия Leganon и Vitamin E, 1 месец. Има ли проблем ако пия още и Есенциале форте към предписаното ми лечение. Четох за чистенето на черният дроб с зехтин но ми изглежда доста стражно, че може нещо да заседне в жлъчката ... и за това просто пия сутрин по една лъжица зехтин. Ако имате някакви съвети с радост ще се вслушам в тях  :flowers:

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Чернодробна стеатоза
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2011, 09:18:39 »
Здравей и добре дошъл във форума!
От вчера има малко промени във форума и сега вече има отделен подфорум за хората със стеатоза. Твоята тема също е преместена тук, а това е линк към самия подфорум: Чернодробна стеатоза и стеатохепатит.
Тук ще можеш да откриеш няколко теми, в които има споделена информация и от други хора със същия проблем.
Специално за въпроса дали можеш да пиеш и Есенциале форте, най-вероятно можеш, но все пак, най-правилното е за това да се посъветваш с лекарката си. Ако ти е интересно и мислиш, че може да ти е полезно, можеш да погледнеш и раздела за хепатопротектори във форума, където има доста споделен опит: Хепатопротектори и билки за подсилване на черния дроб. В този раздел ще откриеш и информация за използването на зехтин за очистване на черния дроб.
Предполагам знаеш, че основното, с което можеш да влияеш на стеатозата, е чрез промяна в хранителния режим, сигурно вече си започнал и някаква диета. Ако имаш нужда от допълнителна информация, отново мога да те насоча към специалния раздел: Хранене при чернодробни заболявания. Специално за стеатозата и храненето, почти винаги, когато има такъв въпрос, пускам линк и към препоръките на Ина от форума, която тя беше споделила преди време, мисля, че са много полезни: Re: Диета при лечение на хепатит С и тежкостепенна стеатоза.
Надявам се, че тези линкове ще са ти полезни!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007