Автор Тема:  ЗЕМЛЯНИ (Earthlings)  (Прочетена 9605 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
ЗЕМЛЯНИ (Earthlings)
« -: Декември 29, 2008, 12:05:14 »
ЗЕМЛЯНИ (EARTHLINGS) е пълнометражен документален филм за абсолютната зависимост на хората от животните (за домашни любимци, храна, облекло, забавление и научни изследвания), но освен това илюстрира нашето пълно неуважение към тези "донори." Филма е озвучен от награденият Joaquin Phoenix (ГЛАДИАТОР) и включва музиката на Moby. С дълбок поглед в магазините за любимци, фабрики за кученца и подслони, както и фабриките за развъждане, търговията на козина и кожа, спортната и развлекателната индустрия, и накрая медицинската и научната професии, ЗЕМЛЯНИ използва скрити камери и не показвани досега кадри за да опише ежедневните практики на някои от най-големите индустрии в света, всички от които разчитат изцяло на животните за печалба. Мощен, информативен, и провокиращ размисли, ЗЕМЛЯНИ е най-обширния продуциран до сега филм за връзката между природата, животните, и човешките икономически интереси. Има много значими филми за правата на животните, но този ги надминава. ЗЕМЛЯНИ плаче да бъде видян.

ЗЕМЛЯНИ (Earthlings) - Със субтитри на български: http://video.google.com/videoplay?docid=-6176563723666627529

Филма съдържа много сцени на насилие върху животни! Не го гледайте, ако не можете да понесете такива гледки!
Сега видях, че във филма е включено и едно видео от китайска ферма за кожи, което преди няколко години мина в интернет. Това все още е най-ужасяващото нещо, което съм виждал на видео, причинено на животно!
Ако мислите, че филма е прекалено краен и тежък за гледане, ще изтрия поста с линка към видеото.

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Декември 29, 2008, 12:33:23 от Радослав Русинов »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен polina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 40
    • Профил
Re: ЗЕМЛЯНИ (Earthlings)
« Отговор #1 -: Декември 29, 2008, 12:53:37 »
това е прекалено жестоко неможах да го догледам , ужасно е

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #2 -: Декември 29, 2008, 13:26:12 »
Даже и не ще се пробвам да го гледам, защото знам, че няма да успея.
Преди четири дни разглеждах телевизори в един магазин и бяха избрали канал, на който един крокодил хвана бик или нещо подобно и започна една борба, един ужас.
Викам на продавача"По брутално нещо не можа ли да избереш?"
Веднага смени канала и пусна един детски- шарен, весел, цветен........
След това консултанта изчезна.Ние с Вики продължихме да гледаме, а ВалЬо го води след малко и му вика"Хайде да ни замаиш още малко и да го вземаме този телевизор"
И го купихме, ама ако не беше спрял крокодила да яде горкото живо животно щях да си тръгна.

Радо, не изтривай поста с линка.
Трябва да има такива филми, пресата влияе на общественото мнение, а то от своя страна върху законите.
Само суровите закони и глоби ще спрат подобни издевателства.Осигуряването на печалби не трябва да става с цената на всичко.
Съгласна съм, че в един момент животното трябва да бъде убито.Било за месо или кожа или каквото и да е, но няма нужда да бъде изтезавано.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3247
    • Профил
« Отговор #3 -: Декември 29, 2008, 14:22:23 »
Аз каквато съм жалостива, си знам че няма да успея да го изгледам. Досега съм прибирала 6 ( всъщност 7 мъника от улицата,включая и последния черньо от снимката) и мечтата ми е за огромен приют за кученца, където по цял ден да ги тъпча с пържолки  :girl_angel: и да се грижа за тях. Стигала съм до скандали с непознати, които ги виждам да си бият кучетата по улицата и съм се карала с "приятели" които са ми обяснявали , че това са просто помиари и си заслужават съдбата.
Радо, тук вече ми оцели слабото място, така че млъквам иначе ще изнеса цял монолог за животните и човешкото НЕ-отношение спрямо тях!

Неактивен Eli

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #4 -: Декември 29, 2008, 20:17:33 »
Аз си признавам, че го прехвърлих без да го гледам задълбочено, защото няма да мога да издържа на гледката!!  :crying2: :crying2:
Не зная от къде хората притежават такава жестокост?!  :sad3: :angry3: Тези безчинства са меко казано отвратителни!!! Дори не ми стигат прилагателни и глаголи да ги опиша!! Ужасно!!  :crying2:
Това ми напомня за една статия, която скоро четохме с Ради в новия брой на Гео. Беше за режима на Хитлер и как нормални хора стават абсолютни жестоки изроди, а всъщност са били съвсем обикновени и нормални хора. В един момент един обикновен чиновник започва да избива жени, деца, мъже.. а до вчера е имал обикновен живот като всички нас. Имаше една снимка, на която група от работещи в концентрационен лагер са снимали, докато са били на излет. Никога не можеш да кажеш, че тази весела компания е всъщност сбирщина от убийци....  :scyth: Не зная какво отключва такава злоба и такава жестокост и се надявам никога да не разбера!
Учудвам се как е възможно да не изпитваш състрадание и да не си способен на човешки чувства и емоции!! Но това е жестоката истина!  :sad3:
За това нека поне ние да бъдем по-добри и да се опитваме да даряваме с любов и хората, и животните!! Всеки един от нас!!

Силванче, мила, толкова си добричка :love3: И аз ще идвам в твоя приют да храня животинките и да се грижа за тях!!  :mamma: :mamma:  :girl_wink:

Поздрави,
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен Todor79

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 144
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #5 -: Декември 29, 2008, 20:24:15 »
Радо,този филм е ужасен и според мен не му е тук мястото,от друга страна за съжаление това е действителността ....
Поздрави Тодор
http://vbox7.com/play:6186d4b0

Неактивен migle

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #6 -: Декември 30, 2008, 00:02:18 »
Неможах да го изгледам.Стана ми лошо.
Сигурно ще стана вегитариянка.

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #7 -: Декември 30, 2008, 10:49:37 »
Здравейте!

И аз като Ели още вчера го изгледах превъртайки го набързо, защото не бих могла иначе, но съжалявам, че го направих защото една сцена се запечата в съзнанието ми и ме преследва от тогава. Ужасно е. Животните са по хуманни от нас хората. Те поне първо убиват жертвите си и после  ги ядат и убиват само за да се нахранят.

Може да съм много крайна, но съм заклеймила всички хора, които не обичат животните като лоши.

Колкото и клиширано да звучи нека бъдем по добри към всяка жива твар!

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
« Отговор #8 -: Декември 30, 2008, 21:55:11 »
Силве,
 аз съм имала четири котки, като двете от тях ги прибрах като теб от улицата и ми беше много мъчно когато трябваше да се разделям с тях, а за децата е още по-трудно.
Затова вече не вземам никакви животни в къщи.
Приключих с папагалите, рибките и т.н., но в приюта ти може да идвам  :bath:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007