Здравейте,тази сутрин си взех резултата от биопсията и ПСР.
Няма да цитирам всичко защото е дълго и с мнго термини, но заключението е : Хроничен хепатит с ниска степен на активност.
До тук ми е ясно, но не схващам защо на резултата ми от ПСР изследването пише :
HBV DNA-пол.(+)350 000(4)ul
1 750 000kop (или нещо друго немога да го разчета).
Не питах професора защото беше кисел пък и го чаках около три часа и всички въпроси ми се бяха изпарили от главата.
Като ми подрисваше документите ми спомена, че за здравната каса трябвало и молба.
Ще съм ви благодарна, ако ми изпратите някъкъв примерен текст.
Това е за сега от мен
Поздрави
Меги 
Меги,и аз съм в тази графа, на хроничния с ниска активност. 350 000 единици се равняват на 1 750 000 копия в мл кръв( като разделиш копията на 5, се получава стойността в единици). Това означава що -годе средна веримия, има и ниски- около 60 000,. 70 000 единици, има и страшно високи - към 6 000 000 единици ( 30 000 000 копия). Така поне ме успокои Чернев, когато му проплаках ,че аз съм с 850 000 единици (4 250 000 копия)
Споко,само един съвет от мен: не се туткай, ами си подавай документите преди празниците, че да си една от първите през новата година ( ако въобще има някакъв ред когато преглеждат документите, или е пак пълен хаус да му се невиди). Молба, пишеш в свободен текст.. молба от еди кои си, адрес еди кои си, егн и тн. Моля, да ми бъде отпуснато лечение на хроничен хепатит един какъв си (б или ц) с еди кои си медикаменти. Прилагам нужните документи , уважение и това e. Отделно си правиш един хубав дълъг списък на всичко-всички изследвания които имаш-асати,алати и всички останали,. на епикризи,биопсии,ПСР. Прилагаш към оригиналните документи молбата, списъка и се молиш. А,да не забравя- направи си на всичко копия за себе си.
Аз се омотах,дано ти се ме разбрала :d
Силвана