Силви,
по принцип смяна на медикаментите е допустима и реална, тъй като до скоро трети медикамент нямаше.
Така лекуваха всички.
Аз първият път се лекувах с Копегус и Пегасис. Второто лечение започнах с Пегинтрон и Ребетол, с възможност за включване на Боцепревир след първия месец.
Виримията спадна достатъчно на първия месец/имах само 210м.ед./, но заедно с нея хемоглобина се срина до 94 още в началото. Намалиха рибавирина на 4хапчета, но хемоглобина продължаваше да бъде доста нисък. Изчаках още 3 седмици, но той не се стабилизира, а това до известна степен застрашаваше включването на Боцепревира.
Знаете, че третият медикамент сваля драстично хемоглобина.
Пред мен стоеше дилемата да го започна с нисък показател и да спрат цялото лечение ако картинката още се влоши, или другият вариант - да направя ПСР на 3м. и ако той е отрицателен, да изкарам до край лечението с двата медикамента. Аз избрах вторият. Признавам, изплаших се много като ми се обясни, че може да се наложи кръвопреливане или ....
В моят случай Рибавирина ми действа много зле върху червения кръвен ред, както при първото, така и при второто лечение. Не може обаче Рибавирина да бъде изключен изцяло при тройната терапия.
Сега не знам, Д-р Цветанска вчера спомена, че имам нужда от консултация с хематолог по време на лечение.
Не че не съм посещавала такъв специалист в Русе и през двете лечения. Естествено той не е наясно с тях. Освен кръвни изследвания на фолиева к-на и витамин В12/бяха в норма/ и хелаторна терапия заради повишаване стойностите на желязото и феритина, друго не предлагаше.
Утре съм при Д-р Балабанска и предполагам ще обсъдим възможностите.
Аз харесвам и съм изключително доволна от тази лекарка, въпреки неуспеха ми.
Тя няма никаква вина за това, правеше всичко за мен, нито веднъж не ме е подвела!
Превъзходен човек е!