Автор Тема:  Резултати от изследванията  (Прочетена 13678 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kogovan

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 12
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Резултати от изследванията
« -: Февруари 26, 2008, 12:59:48 »
Здравейте на всички във форума.Не съм писал мн отдавна,но всичко покрай мен се завъртя с пълна сила и нямах време.След 6 месечно бавене и лутане във ВМА накрая всички документи са готови.Побликувам резултатите от изследванията с надежда да си кажете мнението,защото все още не всичко ми е ясно.Благодаря предварително! :)

АСАТ:75
АЛАТ:210
ГГТП:26
Биопсия:Хроничен хепатит C с минимална активност,дифузна стеатоза и лекостепенна перивенуларна фиброза.Морфологията може да е свързана и с C вирусен хепатит,макар че е по-сходна със стеатохепатит (което не разбирам въобще).
ПСР: HCV RNA 923 000 (+) IU/ml
       3a субтип

Иначе имам всички изследвания- FT3,FT4,TAT и MAT и днес ще ходя до касата да си пускам документите.Лекуващ лекар ми е доц.Кацаров, а с мен се занимаваше д-р Стоянова от неговия екип.
Искам да ви попитам и как става известяването за одобрение-по пощата или по телефона?Не за друго,а защото скоро си смених адреса и старият ми адрес е на всички документи и нз дали да дам друг или всичко става по телефона.(абонат на Мтел съм).
Извинявам се за многото въпроси,но ми се иска всичко да направя прецизно и както трябва,за да не се обърка нещо.Благодаря ви още веднъж :)

Поздрави

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3247
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Резултати от изследванията
« Отговор #1 -: Февруари 26, 2008, 13:11:21 »
Здравей от мен.

Не съм запозната със стеатохепатита, сега почетох малко в нета,но няма кой знае колко информация. Хубавото, е че имаш минимална активност, т.е. хепатита действа бавно върху ч.дроб. Пожелавам ти бързо издаване на лекарствата.  :D

А за одобрението- на мен ми се обадиха по телефона, на Глобул съм. По между другото аз също си смених дом. тел и адреса докато чаках, просто се обадих в РЗОК да го имат впредвид. Виж, за това не се притеснявай, стигнеш ли до момента да ти върнат протокола одобрен, те издирват всякак за да ти го връчат. Дори и чрез личният лекар.

Късмет Илти  :)
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен kogovan

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Февруари 26, 2008, 13:11:42 »
А и забравих да попитам за една подробност.Имам камъни в бъбреците,не са големи,но създават проблеми от време на време.Мисълта ми е дали да известя при подаването на докуменитите,дали това може да е пречка за лечението???Благодаря

Поздрави

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #3 -: Февруари 26, 2008, 13:19:34 »
казваш си и мaйчиното мляко пред тях, трябва да са информирани, от гледна точка на евентуални нежелани реакции после по време на лечението.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #4 -: Февруари 27, 2008, 00:32:28 »
Здравей,
Стеатохепатита се получава при увреждане на черния дроб при голямо количество мазнини в черния дроб, или "затлъстяване на черния дроб" /fatty liver/. Стеатозата е затлъстяването на черния дроб, а хепатит означава възпаление на черния дроб. Така се образува и термина стеатохепатит. Стеатохепатита се наблюдава много често при алкохолици и се нарича алкохолен стеатохепатит. При останалите случаи, се наблюдава при хората с диабет или при по-пълните. Малко повече информация за неалкохолния стеатохепатит, можеш да намериш тук:
Steatohepatitis
Steatohepatitis and Steatosis (Fatty Liver)
Fatty liver and Non-Alcoholic Steatohepatitis (NASH)

Вирусното натоварване не ти е много високо: 923 000 (+) IU/ml
Колкото по-малко ти е това количество, толкова е по-голям шанса да се излекуваш, така че си в сравнително ниските граници.
АЛАТ в момента ти е доста висок, АСАТ също е извън границите. Общо взето те са индикатор, че черния дроб изпитва проблеми, но както знаеш от форума - има хора и с много по-високи нива на чернодробните ензими.
Пожелавам ти успех с документите и дано скоро да започнеш лечение!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен kogovan

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2008, 18:05:43 »
Благодаря за отговорите и вниманието :)

Аз не успях да отида вчера до касата,но утре ще свърша тази работа. Продължавам да се чудя обаче дали да кажа за бъбреците?Това мн ме мъчи  :-\ Страхувам се да не се получат проблеми по този начин.
Друго за което исках да попитам е дали да си потърся някакви билки или лекарства да пия,защото досега не съм.Ако да-кои бихте ми препоръчали?
Иначе знам,че алкохолът е най-вредният за черния дроб,но през 7-те години откакто имам хепатита пиех доста.Единствено от Нова година се старая и наистина вече съм спрял алкохола (единствено си позволявам 2-3 бири на 2 седмици най-много).Интересувам се и за храната-какво да огранича,какво въобще не трябва да ям?
Благодаря ви  :)

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #6 -: Февруари 28, 2008, 09:28:57 »
дори и 2,3 бири са ти много. За храната няма чак такова значение, важното е да не е много мазна и тежка,защото така затрудняваш работата на ч.дроб но алкохола е абсолютно ЗАБРАНЕН!

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2988
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #7 -: Февруари 28, 2008, 09:40:19 »
Забрави за алкохола ЗАВИНАГИ.  Ще трябва да се присъединиш към клуба на трезвениците за вечни времена

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 275
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #8 -: Февруари 28, 2008, 20:07:28 »
Имам камъни в бъбреците,не са големи,но създават проблеми от време на време.Мисълта ми е дали да известя при подаването на докуменитите,дали това може да е пречка за лечението???Благодаря
  Необходимо е да известиш за всички заболявания, защото по време на лечение с интерферони се отключват всички хронични процеси. Дъщеря ми също е с камъни - малки по размер и песачинки в бъбреците, но по време на вече 10-месечното лечение почти не е имала проблем с бъбреците - само на 2 пъти получава бъбречни кризи, които бързо отшумяваха.

Неактивен kogovan

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: Февруари 28, 2008, 22:11:47 »
Здравейте на всички!Благодаря за отговорите :)
Днес ходих до НЗОК(от София съм) и ме върнаха,защото нямах етапна епикриза.Аз имам епикриза от преди няколко месеца,която бях забравил,но там не пише да е "етапна".Не разбрирам каква е разликата?Другото,което много ме учуди е,че ми каза като идвам следващия път да нося някакъв документ от личния лекар с неговите и моите данни и диагнозата.За това никой не ми беше казвал и никъде не пише,че трябва да го има.Ако някой е запознат моля да ми каже каква е тази процедура ???
Благодаря!

Поздрави

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #10 -: Февруари 28, 2008, 22:53:48 »
Етапната епикриза се получава от лек. лекар със протокола за предписване на лекарства!Това всъщност е официалното становище от лекаря специалист и предложеното от него лекарство!А другото което са поискали не са ни искали,може би е нещо ново!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007