Хаха, тази сутрин в леглото се събуди един овен - едвам се събира на гигантската спалня. Това беше метафора и имах предвид себе си - някой да не си помисли, че без пауър съм се впуснала в авантюри. Пък и аз тогава винаги изглеждам като агънце

Ако някой не е разбрал, излязла е нова тава с 40-те най-култови хита на Рей Чарлз, когото обожавам! Затова се и събуждам с неговия глас по радио Джаз ФМ, където присъствието му в последните три дни е стъстено и естествено - драго за сърцето ми.
Най-сетне смятам, че се чувствам по-различно, но да не се обаждам много-много от легнало положение. Нека проверим какво се случва в изправен стоеж, още повече че имам дълг към моята Хепи, който не може да остане неизпълнен.
Ще пиша пак по-късно днес.
Прегръщам ви!
П.С. : Писах във Фейсбук, но някои от вас нямат, пък с други не сме установили връзка, че от 17.01 започва любимият ми фестивал "Цветята на Корана" -
http://www.pozorcompany.com/programme_flowers_of_the_quran_middle_east_and_north_africa.html. Всички, които се интересуват, да ми звъннат/пишат, за да отидем заедно. С предимство, както винаги, са филмите за Истанбул-ненагледния, а също и иранските филми. Хора, които още не са гледали ирански филми, да се настроят за нещо, каквото изобщо не би им минало през ума. Всякакви канадски, не дай Боже американски филми, ги пренебрегваме, за да не ни развалят вкуса към едно съвсем различно, истинско, човешко, болезнено и смислено кино. Миналата година, когато канадският филм за Мевляна започна с джипка, която праши в Гранд каньон с яко надуто кънтри, се свлякох в стола си, неспособна да преодолея тази гротеска.
На второ място в личната ми ранг-листа се класират палестинските филми, но истината е в иранските, повярвайте ми.
Сега вече се присещате, че това ми е главна мотивация да се стЕгна, защото аз този фестивал не го пропускам.
Имам си и още по-главна причина, а тя е, че започват курсове в един ориенталски център, чието създаване очаквам от години, а за един от тези курсове живота си давам - остави ти пауъра, температурата, призляването. На този курс и с 50 градуса температура ще присъствам